Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
|
560
0

Зінченко приносить перемогу

Національна жіноча збірна України виграла четвертий поспіль матч у рамках відбору до Євро-2009

Зінченко приносить перемогу

І себе показали, й суперників подивилися
Аби якнайкраще підготуватись до поєдинку, українки прибули до Піренеїв заздалегідь − 15 лютого. А вже наступного дня наша команда відвідала кваліфікаційну гру за участю своїх суперниць: поступившись словачкам, господарки зазнали третьої поразки в поточному турнірі.

Різниця в класі
Збірна України лідирує у 5-й групі і посідає 17-е місце в світовому рейтингу ФІФА, випереджаючи португалок відразу на 30 позицій. Не дивно, що підопічні Куцева володіли ігровою й територіальною перевагою майже всі 90 хвилин. Ще до перерви непогані можливості відкрити рахунок втратили Дарина Апанащенко, Алла Лишафай та Олена Ходирєва, а на початку другого тайму Людмила Пекур струснула м’ячем поперечину.

Вирішальний «постріл»
Єдиний у зустрічі гол записала до свого активу Наталія Зінченко. На 71-й хвилині півзахисник пермської «Зірки» наважилася на удар з 25 метрів і влучила у нижній кут воріт, заставши зненацька португальського голкіпера. У час, що залишився до фінального свистка, реальних шансів відновити рівновагу піренейська команда не мала.

Демонстрація характеру
«Нам сьогодні було важко: на дворі − лютий, і у своїх клубах дівчата ще не почали тренуватися на зелених полях, − зауважує Анатолій Куцев. − На цьому тлі тижневе перебування в Португалії неабияк допомогло. Я вдячний команді, яка продемонструвала характер і таки досягла необхідного результату. Головне, що ми здобули три очки».

Збережене лідерство
Українська збірна продовжує очолювати свою відбірну групу. Наступний поєдинок вона проведе 28 травня, коли на «синьо-жовтих» очікуватиме виїзний двобій із шотландками. За регламентом, до фінальної частини Євро-2009, яка пройде у Фінляндії, автоматично потрапляють переможці груп, тоді як другі та чотири найкращі треті команди зіграють у плей-офф.

Португалія − Україна − 0:1
Гол: 0:1 Зінченко (71).
Україна: Баранова, Котик (Ващенко, 89), Мазуренко, Ходирєва, Лишафай, Дятел (Василюк, 68), Пекур, Чорна, Зінченко, Фришко (Сухорукова, 67), Апанащенко.

Турнірна таблиця 5-ї групи

 

 

І 

В

Н

П

М

О

1

Україна

4

4

0

0

12 − 1

12

2

Данія

2

2

0

0

6 − 1

6

3

Словаччина

5

2

0

3

3 − 13

6

4

Шотландія

4

1

1

2

4 − 3

4

5

Португалія

5

0

1

4

2 − 9

1


Костянтин Паткевич

ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.