Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
| Обновлено 05 апреля 2018, 13:22
2447
0

Голова львівської федерації: «Матчі збірної треба проводити у Львові»

Олександр Шевченко вважає, що найважчі і найважливіші поєдинки мають відбуватися на «Арені Львів»

| Обновлено 05 апреля 2018, 13:22
2447
0
Голова львівської федерації: «Матчі збірної треба проводити у Львові»
galinfo.com.ua. Александр Шевченко

Голова Федерації футболу Львівської області Олександр Шевченко розповів про найближчі плани з організації поєдинків національної збірної у Львові.

– Коли Ви очолили Федерацію футболу Львівської області, то сказали, що зробите все можливе, аби львів’яни частіше бачили збірну України в рідному місті.
– Я розмовляв про це з президентом ФФУ Андрієм Павелком. Він мене в цьому цілком підтримує. На мою думку – і так само стверджує багато хто в Україні, – найважчі і найважливіші матчі збірної треба проводити саме у Львові, адже тут настільки шалена підтримка вболівальників, настільки потужний переможний дух, що, зі слів гравців, ноги самі біжать. І це підтверджують і колишні збірники, котрі ще виходили у складі «синьо-жовтих» на поле стадіону «Україна», і теперішні, які грали на «Арені-Львів». У Львові сачкувати неможливо – треба грати до кінця. Тому є бажання організовувати матчі збірної України у Львові, якщо, звичайно, виникатиме така нагода. Як відомо, УЄФА покарав Україну одним домашнім поєдинком без глядачів, тож я висловився проти матчу збірної у Львові за порожніх трибун у Лізі націй. Бо я переконаний: не стадіон у нас підтримує команду, а саме вболівальники. Наразі невідомо, де Україна прийматиме Словаччину, а з Чехією зіграє у Харкові, щоби показати регіонові, який розташований поруч із цим містом, тимчасово окупованим територіям, як живе Україна, що у нас може відбуватися повноцінне свято футболу.

– Молодіжні, юнацькі та інші збірні для проведення офіційних ігор у Львові розглядаєте?
– Так, веду про це розмови. Як ви знаєте, не так давно підопічні Андрія Шевченка зустрічалися на «Арені Львів» зі Словаччиною, виступала тут і національна жіноча збірна. Використовуватимемо кожну можливість привезти збірні України до Львова. Проте наголошу на такому: керівництво «Арени Львів» мало би докласти більше зусиль для того, щоби стан газону там перебував у кращому вигляді, бо з цим справді є проблеми. Восени навіть головний тренер збірної України Андрій Шевченко висловлював зауваження з цього приводу.

– Зараз на головному стадіоні Західної України регулярно виступає лише «Верес». Чи сприятимете тому, щоби на «Арені Львів» грало більше команд?
– Насамперед зауважу, що у Львові є й інші футбольні арени, зокрема, «Україна» – стадіон з історією. Зараз там проводять матчі «Карпати», нещодавно тут винниківський «Рух» здобув історичну перемогу над київським «Арсеналом». Але всі не можуть грати на одному стадіоні. Так, проситимемо інші команди грати на «Арені Львів», аби підтримувати її в належному стані. Зараз тут виступає «Верес», який став тимчасовим асоційованим членом Федерації футболу Львівської області і зареєструвався у Львові. Звісно, це теж підтримка львівського футболу.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.