Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
2730
1

Василь КАРЛЕНКО: «Серед юніорок є прототипи сестер Семеренко»

Колишній тренер жіночої збірної – про майбутнє українського біатлону

Василь КАРЛЕНКО: «Серед юніорок є прототипи сестер Семеренко»
biathlon.com.ua. Василий Карленко

Колишній головний тренер жіночої збірної України з біатлону Василь Карленко розповів про найближчий резерв.

- У Федерації біатлону неодноразово говорили, що після цієї Олімпіади вся увага буде до молоді, яку треба готувати до Ігор 2022 року. Ви як досвідчений тренер бачите гідну заміну лідерам?
- Звісно, бачу. Я під час чемпіонату України протестував близько сотні юніорів. Серед дівчат є «прототипи» сестер Семеренко, я п'ятьох таких помітив принаймні. Чого лише варта Меркушина-молодша! Резерв у нас точно є. Але з ним треба правильно працювати.

- Чого не вистачає нашій молоді? В якому напрямку варто працювати, щоб вони дійсно стали топ-біатлоністами?
- У сучасному біатлоні нікуди без високих швидкостей. Якщо раніше українці ще перекривали недостатню швидкість якісною стрільбою, то сьогодні цього замало. Подивіться: тепер естафету навіть з ідеальною стрільбою вже не виграти. Тренери, які працюють із юніорами повинні це розуміти і відповідно будувати тренувальний процес. Прогрес помітний.

- А як щодо найближчого резерву? У основної чоловічої команди лава запасних закоротка... Ніхто з резервістів поки що не тягне на рівень Кубка світу...
- Наша команда «Б» має хороших кандитатів до першої команди. Тарас Лесюк мені подобається. Дивишся на його рухи і помітно, що це потенційний спортсмен високого класу. Але зрозуміло, що роботи ще багато. Віталій Труш теж хороший біатлоніст. Андрій Доценко хоч і прийшов у біатлон пізно, але теж має прекрасні дані. Максим Івко та Антон Мигда теж на рівні, є ще Богдан Цимбал. Він хоч і молодший, але також перспективний.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
TimurKhAI
Карленко чуток запутался в хитросплетениях языка
Прототип - это тот, кто появляется на авансцене раньше своих "дубликатов". Так что в данном контексте прототипами можно считать как раз Семеренок, а не сегодняшних юниорок.