Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
|
788
0

Мельничук представлений як головний тренер

Вчора відбулася прес-конференція, на якій був представлений новий головний тренер чоловічої збірної Валентин Мельничук

- Я дуже задоволений, що збірною буде керувати такий класний вітчизняний спеціаліст, - розпочав спілкування президент ФБУ Олександр Волков. – Валентин Федорович пройшов школу радянського баскетболу, але найголовніше, що в останні роки керував португальською збірною і досяг з нею високих результатів.
 
З Валентином Мельничуком підписано 4-річний контракт. Першочергове завдання, що стоїть перед ним – вихід у фінальну частину Євро-2009, яке відбудеться у Польщі.
 
- Я щасливий, що буду тренувати збірну команду своєї країни, - сказав Мельничук. – Я взяв на себе величезну відповідальність, оскільки рівень європейської першості зараз дуже високий, водночас навіть у відбірному раунді слабких суперників не буде. Разом з цим збірна України вже багато разів брала участь у фінальних частинах континентального чемпіонату, і кожного разу їй не вистачало якоїсь дрібної деталі аби виступити більш вдало. Над цими деталями нам треба працювати. По-перше, мені як тренеру треба створити добру тренерську команду, команду однодумців і компетентних людей. Друге – створити побутові і умови для тренувань, поставити стосунки у команді на такий рівень, щоб кожен гравець з радістю би їхати до збірної і знав, що виступи за неї – це його професійний ріст. І нарешті, я хочу, щоби збірну України любили, а любити в першу чергу будуть за результат.
 
Мельничук відмітив, що буде працювати у тісній взаємодії зі спортивним директором збірних Геннадієм Защуком, використовуючи його багаторічний досвід у керуванні національною дружиною. Також до тренерського штабу точно ввійде спеціаліст, що задіяний в одному з клубів Суперліги.
 
Валентин Федорович сказав, що віднині отримав можливість відряджень до українських клубів і буде не тільки відвідувати матчі за їх участю, а й перебувати на тренуваннях, спілкуватись з тренерами та кандидатами до збірної. У попередньому списку Мельничука – 33 гравці. Утім, за його словами двері до команди відчинені для усіх, і цей список може поповнитись новими іменами.
 
- У моїй збірній будуть гравці, які підходить для виступів у збірній за професійним рівнем і горять бажанням захищати честь країни, - відмітив Мельничук. – У паспорт заглядати я не буду, спеціально омолодженням команди ніхто займатися не буде.
 
За його словами вже складено попередній план підготовки збірної до кваліфікаційного раунду Євро-2009, однак він буде скорегований після жеребкування, яке відбудеться у лютому. Утім, вже відомо, що перший збір пройде у кінці травня – на початку червня, планується, що українці зіграють на міжнародному турнірі. У ньому не зможуть взяти участь найсильніші виконавці, але для інших це буде хороша школа перед основними етапами підготовки.  

Федерація баскетболу України

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.