Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Кубок Украины
|
763
0

Сценарій схожий, результат інший

І «Ураган», і «ЛТК» не втрачають надії війти до півфінала

Друге побачення суперників за останніх п'ять днів, цього разу у кубковому чвертьфіналі, знову подарувало глядачам чотири голи. За схожим сценарієм, як у попередньому матчі чемпіонату в Луганську, розгорталися події у цій грі. Знову «Ураган» швидко забив два м'ячі, на що луганці майже одразу відповіли своїм голом. Однак з таким розвитком подій господарі миритися не захотіли і наприкінці тайму забили ще раз. Як виявилося, цей рахунок став остаточним, бо після перерви голів більше не було…

Цікаво, що до заявки івано-франківців потрапили троє гравців (Сімка, Гупаленко, Брожко), котрих одразу після луганської нічиєї (2:2) «Ураган» виставив на трансфер. Очевидно, така політика керівництва клубу дала позитивний результат, а Тарас Вонярха вирішив дати шанс Сімці та Гупаленку показати свою кращу гру і допомогти команді. Виклик Сендецького до збірної України став приємною несподіванкою для нього самого, і перед поїздкою до Білорусі та Росії кращий голеадор «Урагану» відзначився черговим дублем.

Вже на другій хвилині господарі швидко відкрили рахунок: Кіндратів асистував Сендецькому, котрий з шести метрів не схибив - 1:0. Через кілька хвилин після «парашуту» з кутового Юрій міг подвоїти перевагу, але удар прийшовся вище воріт. А на 11-й хвилині своїх колишніх одноклубників засмутив Гупаленко, котрий прийняв на «стовпа» пас від Валенка, витримав паузу, розвернувся і влучно пробив - 2:0.

Майже одразу після пропущеного голу наставник ЛТК Тарас Оглоблін взяв тайм-аут, і гості реалізували один зі своїх нечисленних моментів. Дрьомов з ауту сильно прострілив на дальню стійку, а Івонко першим встиг до м'яча - 2:1.

«Ураган» продовжував натиск на ворота суперника, і Ярий з Сімкою втратили кілька хороших нагод відзначитись. Спочатку Ярий втік по лівому флангу і перекидав Сагайдаченка з гострого кута, однак на допомогу воротарю встиг Мартиненко. Згодом Сімка з п'яти метрів не зумів переграти кіпера ЛТК, а потім Сагайдаченко ще двічі виручив свою команду після небезпечних ударів тих же Сімки та Ярого.

З 15-ї хвилини господарі заграли обережніше, оскільки Павлюк «заробив» попередження і п'ятий фол. У пасиві гостей на той момент було лише три порушенння, однак вже через дві хвилини за якихось 20 секунд луганці сфолили тричі, збивши Гупаленка та двічі Валенка, чим перевершили ліміт фолів. Що роблять в таких випадках, добре знає Сендецький. Саме десятий номер «Урагану» впевнено підійшов до десятиметрової позначки і пробив точно в лівий нижній кут - 3:1.

Після перерви лідер атак «ЛТК» Цвєлих (отримав пошкодження) так і не з'явився на майданчику, а усіх зусиль молодих Журби та Івонка разом з досвідченими Дрьомовим, Марченком та Мартиненком у підсумку не вистачило. «Ураганівці» і надалі володіли інінціативою, і кілька разів Валенко, Ярий, Сендецький та Гупаленко були близькі до взяття воріт, однак в «рамці» бездоганно діяв Сагайдаченко.

Найреальніший момент відзначитись на 33-й хвилині був і в «ЛТК». Журба з кутового закинув «парашут» на неприкритого Марченка, котрий сильно пробив під поперечину воріт, однак Корнєєв зреагував на цей постріл і перевів м'яч на кутовий. За кілька хвилин вже воротар луганців двічі виявився на висоті, рятуючи ситуацію після небезпечних пострілів Оліщука та Ярого.

До 38-ї хвилини у обох команд було вже по 5 фолів, і у час, що залишився до фінальної сирени, суперники намагались зіграти якомога акуратніше. За 7 секунд до кінця матчу Корнєєв намагався перекинути м'яч через Сагайдаченка, що задалеко вийшов з воріт, але кіпер гостей кінчиками пальців встиг витягнути м'яча з-під поперечини і перевести його на кутовий.

Андрій ФЕЩЕНКО, тренер «ЛТК»:
- Дуже важко коментувати матч, який щойно завершився. Тим більше, що результат для нас був негативний. Гра вийшла досить нервовою та напружена. Підсумковий рахунок міг змінитися як у одну, так і у іншу сторону. Але раз є такий результат - значить перемога суперника цілком закономірна. Зараз нам є над чим працювати. Одразу по поверненні до Луганська ми будемо детально розбирати матеріал за нашими двома матчами з «Ураганом» - у чемпіонаті і в кубку. Будемо сподіватися на позитивний результат у матч-відповіді. 

- Футзальний портал futsal.sport.ua до цієї гри розцінював шанси команд на віихід до півфіналу, як 50 на 50. Як ви вважаєте, які шанси для «ЛТК» після першої гри?
- Я цілком погоджуюся з цим прогнозом. Безперечно у нашої команди залишаються шанси, тож легкої прогулянки для «Урагану» я не обіцяю. До речі, на прохання керівництва «Урагану» матч-відповідь відбудеться на день раніше - 12 лютого.

- Що для вас залишається пріоритетним - чемпіонат чи Кубок України?
- Як ви знаєте, в команді «ЛТК» більша частина гравців 19-20 річні гравці. Тому ми не ставимо завдання, якійсь конкретні, на чемпіонат чи на кубок. Для нас зараз важливо, щоб ці молоді хлопці, які перший рік виступають у вищій лізі, набиралися досвіду, зігрувалися, складали достойну конкуренцію суперникам. На сьогодні це далеко не ідеальний варіант, але ми на правильному шляху. У чемпіонаті в нас справи йдуть поки що, м'яко кажучи, не дуже. Тому будемо намагатися боротися за більш високі місця, бо команда знаходиться на такому етапі, коли вже можна вирішувати певні турнірні завдання.

Тарас ВОНЯРХА, головний тренер «Урагану»:
- За кілька днів до цього кубкового матчу ми зіграли внічию з «ЛТК» на їх майданчику в рамках чемпіонату. У тій грі ми дуже низько «сідали», а тому молоді і технічні гравці луганської команди змогли двічі пробити наші ворота. Ми серйозно проаналізували цей матч, у якому, ведучи у рахунку 2:0, ми зробили ряд грубих помилок і втратили перемогу. Тоді перед нами стояв очковий бар'єр, а тому головним завданням тепер було розрухати гравців у психологічному плані.

Вдома у першій грі ми мали б зробити собі запас у декілька голів напередодні матчу-відповіді у Луганську. Шкода, що підсумок - тільки 3:1, але найголовніше - ми перемогли. Два голи є в запасі, тому і шансів в «Урагану» дещо побільше. Безумовно, на другий матч будемо готуватися також серйозно, адже ЛТК - дуже непроста команда. Команда, як практично грає без особливих завдань, а тому їм і немає чого втрачати. А от перед нашою командою задачі стоять, і керівництво клубу не збирається їх змінювати.

Сьогодні мене порадувала вся команда, а особливо Юрій Сендецький. Нарешті те, чого від нього давно очікували, що він повинен бути лідером нашої команди, має бути натхненником у своїй першій четвірці, нарешті сталося у цій кубковій грі. Проте мене й досі не задовольняє гра Сімки, який ніяк не може на себе взяти ініціативу, хоча потенціал у цього гравця є. Також не задовольняє гра Ярого, який, незважаючи на дуже великий об'єм роботи, робить багато грубих помилок у захисті. Тому з цими гравцями були проведені серйозні розмови, і у цьому матчі вони дійсно довели, що вони можуть бути в «Урагані» як раз тими гравцями, яких я хочу їх бачити. Щодо другої четвірки, то вона тільки збалансовуєтьсяю. Я бачу, що хлопці з кожним днем все краще розуміють один одного і додають від матчу до матчу. Гадаю, що у другому колі ми наберемо більше очок, аніж у першому і виконаємо завдання, яке перед нами поставило керівництво клубу.

- Як ви вважаєте, запасу у два м'ячі буде достатньо у матчі-відповіді?
- Якщо розраховувати тільки на ці два м'ячі, то можемо просто елементарно дати слабинку і втратити цю перевагу. «ЛТК» - це така команда, яка як тільки-но відчує, що в неї щось виходить, що виходить гра, вони зберуться і будуть до останнього все робити для позитивного результату. Без сумнівів, матч-відповідь у Луганську буде дуже напруженим. До того ж, календар початку другого кола складений таким чином, що 9 лютого ми граємо з «Контингентом» у Житомирі, далі на 12-те число ми попросили перенесли другу кубкову гру з ЛТК, а вже 16-го лютого - приймаємо «Будівел».

Кубок України. 1/4 фіналу. Перший матч.
«УРАГАН» (Івано-Франківськ) - ЛТК (Луганськ) - 3:1 (3:1)

«Ураган»: Корнєєв-к - Кіндратів, Сімка, Ярий, Сендецький - Павлюк, Оліщук, Валенко, Гупаленко.

«ЛТК»: Сагайдаченко - Марченко-к, Тменов, Журба, Цвєлих - Загородній, Дрьомов, Івонко, Мартиненко - Волівецький.

Судді: Коваленко (Донецьк), Щепанський (Львів).

Голи: Сендецький (2, 17), Гупаленко (11) - Івонко (12).

Попередження: Павлюк (14).

Олег ЛАНЯК, Андрій МЕНІВ спеціально для www.futsal.sport.ua.

футзал
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стал известен 6-й клуб, который квалифицировался в Лигу чемпионов 2024/25
Футбол | 26 апреля 2024, 07:31 0
Стал известен 6-й клуб, который квалифицировался в Лигу чемпионов 2024/25

«Фейеноорд» гарантировал себе участие в главном еврокубком турнире

Игрок сборной Украины попал в громкий расистский скандал за границей
Футбол | 26 апреля 2024, 16:11 20
Игрок сборной Украины попал в громкий расистский скандал за границей

Даниила Игнатенко обвинили в расистских высказываниях

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.