Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

WTA
| Обновлено 27 октября 2017, 11:05
6950
28

Еліна Світоліна – Сімона Халеп. Анонс

У заключному матчі групового раунду українці потрібна лише перемога у 2 сетах

| Обновлено 27 октября 2017, 11:05
6950
28
Еліна Світоліна – Сімона Халеп. Анонс
Jimmie48 Photography. Элина Свитолина

Перша ракетка України Еліна Світоліна проведе сьогодні заключний поєдинок групового етапу на Підсумковому турнірі WTA у Сінгапурі.

Нагадаємо, що українка потрапила у Червону групу, де її суперницями стали Сімона Халеп (Румунія), Каролін Возняцкі (Данія) і Каролін Гарсія (Франція).

Суперниця

В матчі третього туру Світоліна зустрінеться з лідером світового рейтингу Сімоною Халеп, котра грає в подібному до українки захисному стилі. Цього року румунка нарешті здійснила свою заповітну мрію й очолила світову класифікацію після закінчення престижного турніру серії Premier Mandatory у Пекіні, ставши 25-ю тенісисткою в історію, котрій підкорилось це досягнення.

Але 2017 рік приніс Халеп і чимало негативних емоцій. Головним розчарування, звісно, став несподіваний програш Остапенко у фіналі Ролан Гарросу. Протягом сезону Сімона також програла головні матчі у вже згаданому Пекіні, та на двох турнірах серії Premier 5 (у Римі – Світоліній, у Цинциннаті – Мугурусі). До речі, Халеп із категорії тих перших ракеток, які жодного разу не перемагали на турнірах Великого шолому (другий програний фінал – Франція, 2014). В Червоній групі є ще одна екс-перша ракетка, котра поступалася в двох фіналах ТВШ – це Каролін Возняцкі (US Open, 2009 і 2014).


Сімона Халеп

Форма

Судячи із перших двох матчів, команда Світоліної не змогла підготувати українку до Сінгапуру на всі 100 відсотків. І це стосується не тільки фізичних кондицій. До прикладу, в першому матчі, коли у Возняцкі виходило майже все на корті, Еліна швидко знітилася і втратила психологічну стійкість, котра вважається одним із її головних козирів. Другий матч раунду Робін проти Гарсії проходив у більш-менш рівній боротьбі, але Світоліна кілька разів не змогла втримати набуту перевагу. Нагадаю, у фінальному сеті за рахунку 4:3 українка з першої спроби реалізувала прихований матчбол, але свою подачу, котра мала закінчувати поєдинок на її користь, програла під нуль.


Еліна Світоліна

Форма Халеп на Підсумковому турнірі також залишає чимало запитань. Перший сет проти Гарсії розпочинався для румунки вкрай важко, але за рахунку 3:4 Сімона змогла взяти 3 гейми підряд і далі вже не дала шансів суперниці. Але матч із Возняцкі показав, що чекати перемоги від Халеп у Сінгапурі – марна справа. Хоча рівень гри, що його демонструє зараз Каролін, не може не вражати. До речі, паралельний матч Возняцкі із Гарсією якраз і має підтвердити другу або третю частину усім відомого фразеологізму.

Турнірна ситуація

В минулому анонсі першим був розглянутий так званий «фантастичний» варіант, який наразі є єдиним реальним шансом українки вийти в півфінал. Але для початку поглянемо в турнірну таблицю Червоної групи.

Як бачимо, Каролін Возняцкі уже забезпечила собі вихід в наступну стадію, а от всі інші тенісистки розіграють другу путівку (при певних варіантах Гарсія може вийти навіть з першого місця).

Для виходу Світоліної в півфінал потрібні наступні умови: перемога українки над румункою в 2 сетах і будь-яка перемога Возняцкі над Гарсією. Всі можливі варіанти приведені у таблиці нижче.

І ще один неприємний момент: на прес-конференції після матчу з Гарсією українка сказала, що розчарована своїм виступом на турнірі і не хотіла б мати шансів на вихід у півфінал. Хоча трохи пізніше вона додала, що зробить усе можливе, аби виграти у Халеп. Хотілося б вірити у те, що Еліна зможе відновитися, насамперед, емоційно і вийде на матч із чітким завданням перемогти.

Що кажуть букмекери?

Вперше за 3 матчі Світоліна вважається андердогом. Її перемога оцінюється коефіцієнтом в межах від 2,25 до 2,4, поразка – 1,57-1,67. Аналогічна ситуація із цифрами була перед матчем із Возняцкі, але тоді фавориткою називали українку. В паралельному матчі букмекери вірять у впевнену перемогу датчанки – 1,5. Основними фаворитками на перемогу в Сінгапурі наразі вважаються Возняцкі та Плішкова – по 3.

Розклад матчів п’ятниці

11:00 – Возняцкі – Гарсія,
14:30 – Халеп – Світоліна.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 28
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
LIRus
Ого, спорт.юа розжився грамотним тенісним україномовним оглядачем! Добротно
vit-2
Для початку очікуємо результат першої гри дня: Вознякі - Гарсія, а потім вже будемо знати чи гра Еліни є для українки важливим матчем за вихід у півфінал, чи тренуванням із підвищеною відповідальністю, як вчора грали Плішкова з Остапенко.
Jeck
Гарсія забрала в Світоліної шанс на вихід в півфінал.
Тепер Еліна може їй "віддячити" поступившись Халеп.
Цікаві розклади в жіночому тенісі
Сергей Богданов
Возняцки брейканула камооон!
TimurKhAI
"... До речі, паралельний матч Возняцкі із Гарсією якраз і має підтвердити другу або третю частину усім відомого фразеологізму... "
???
Ноу-хау от спорт.уа – головоломка в анонсе?
Или я один такой тупой, что не въехал, о каком фразеологизме идёт речь?
Timur27
Шо за мразь сепарская минусы ставит!?
Eurospring
Справедливо!
Молодець, Garcia.
Свiтолiна не заслужила виходу в наступний раунд, хай бере приклад з французки, як треба грати i вiддаватися на кортi.
dudigo78
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
vorskla1975
Сезон у Еліни дійсно класний, але кінцівка просто повний провал... Сумно було спостерігати за її останніми матчами. Удачі у наступному році!
Владимир Владимирович
В ключевые моменты матча Гарсия сыграла феноменально и заслужено выиграла игру, а у Возняцки, по сравнению с двумя предыдущими играми, абсолютно не пошла подача, но надо отдать ей должность она боролась до конца. А Элина теперь должна проявить свой характер и попытаться быть не худшей теннисисткой на турнире, выиграв у Халеп.
Remark79
Дякую Еліна за класний сезон!!! Якби не було- ти наша НАЙКРАЩА!
Timur27
Мда! Не розумію. Перший сет виніс, А гра програна! Нема настрою.
toroptsev80
Всё, приплыли....
Вольтрон
Зачем ты это сделала? Надела платье белое...)
Анастасия Коваль
ненавиджу тебе гарсія...
tdhj2016
Возняцки важнее выиграть турнир, нежели победа над Гарсией.
tdhj2016
Элина сейчас в яме, как функционально так и морально. Думаю вариантов ноль. А Возняцки просто сольет третий сет.
gudini1977
Ну вот и всё. Возняцки спецом слила сэт - Свитолина в пролёте.