Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1206
0

Подарунка для президента не вийшло

«Енергетичне» дербі завершилося на користь чемпіона

До дня народження президента клубу «ураганівці», як і не старалися, так і не змогли зробити йому приємний сюрприз. Перемога у принциповому «енергетичному» дербі стала б, напевне, найкращим подарунком не лише Олександру Бубену, якому того дня виповнилось 37 років, але й могла би внести інтригу у розподіл призових місць. Якщо б у підсумку «Енергія» не дорахувалась турнірних очок в Івано-Франківську, навряд чи це повною мірою стало б сенсацією, адже для самих «зелено-білих» матчі з «Ураганом» завжди давались непросто. Та й сам Тарас Вонярха, котрий півтори роки тому привів львів'ян до срібла чемпіонату, перед матчем запевняв, що його нинішня команда не буде «хлопчиками для биття» і готова дати бій чинному чемпіону.

Те, що «енергетики» налаштувались надзвичайно серйозно, господарі мали змогу відчути вже до 12-ї хвилини, коли Кондратюк відзначився дублем. Якщо зі стартових хвилин обидва воротарі, а особливо Іжаковський, додавали впевненості своїм польовим гравцям, по кілька разів рятуючи власні володіння, то перший пропущений м'яч став певною несподіванкою для голкіпера «Урагану». На восьмій хвилині Легчанов з Кондратюком швидко розіграли кутовий з правого флангу, і влучний постріл останнього прийшовся у ближню дев'ятку - 0:1. За чотири хвилини Кондратюк блиснув вже індивідуально - на швидкості він переграв двох захисників і, змістившись ближче до центру, низом пробив у протилежний від Іжаковського кут воріт - 0:2.

Цікаво, що до певної міри статистами у цих епізодах, як і в інших пропущених голах «Урагану», були гравці другої четвірки. А от бажання зіграти агресивніше та гостріше було набагато більше у стартового квартету івано-франківців, котрі в основному і створювали небезпечні моменти біля воріт суперника. Однак господарям не вдалося забити до перерви (хто знає, якби тоді склалась гра), а на самісінькому початку другого тайму Іжаковський вкотре проявив свою реакцію, зупинивши м'яча буквально на лінії воріт. І не його провина, що в «Енергії» настільки рівний за класом підбір виконавців, що загрози можна очікувати від будь-якого гравця.

Автором третього голу львів'ян став Паршиков, який за мить до цього тільки-но з'явився на майданчику, і блискуче увійшов у гру. На швидкості розігравши «стінку», лише своїм другим дотиком до м'яча він змусив господарів знову розпочинати з центрального кола. А вчетверте витягнути шкіряну кулю з сітки воріт Іжаковському довелось після потужного пострілу зі штрафного Якуніна - 0:4. Далі був тайм-аут «Урагану», і за 7,30 до завершення матчу господарі перейшли на гру з п'ятим польовим. На той час у пасиві «енергетиків» було чотири фоли. П'яте порушення правил арбітри спромоглись зафіксувати лише на останній хвилині...

Не хотілося б згадувати про «дивне» суддівство, але за два дні до самої гри стало відомо, що замість запоріжця Туржанського матч буде обслуговувати киянин Олійник. Скільки порушень гостей не «побачив» (чи не хотів побачити) другий арбітр Хоботов, котрий знаходився у кількох метрах, коли двічі у штрафному збили Скіцка, за що «ураганівець» з другої спроби... отримав жовту картку. А у скількох ще епізодах суддівські свистки мовчали - і це за рахунку 4:0 на користь чемпіонів України?!

У більшості «Ураган» таки забив: Сендецький на 37-й хвилині красиво перекинув Кіркіжа, хоча до і після цього голу міг і сам пропустити. Однак, відчувалось, що наприкінці матчу у першої четвірки господарів (саме вони розігрували п'ятого польового) забракло сил, а другий квартет, незважаючи на появу після травми Валенка, додати у грі так і не зміг. «Енергія» відстояла свою перемогу, і знову повернулась на верхівку турнірної таблиці. Івано-франківці залишились сьомими, а у разі гостьового успіху з ЛТК зможуть завершити перше коло чемпіонату на шостому місці.

«УРАГАН» (Івано-Франківськ) - «ЕНЕРГІЯ» (Львів) - 1:4 (0:2)

«Ураган»: Іжаковський - Кіндратів, Сімка, Ярий, Сендецький - Павлюк, Оліщук, Брожко, Гупаленко - Скіцко, Валенко.

«Енергія»: Кіркіж - Луців, Федюк, Якунін, Овсянніков - Легчанов, Брунько, Паршиков, Кондратюк, Піддубний - Вацяк, Паршиков.

Судді: Олійник, Хоботов (обидва - Київ).

Голи: Сендецький (37) - Кондратюк (8, 12), Паршиков (26), Якунін (33).

Попередження: Скіцко (36).

Юрій КОБЗАР, головний тренер «Енергії»:
- У першому таймі ми повністю переграли суперника, могли забити значно більше голів. Однак голкіпер Іжаковський виявився у багатьох епізодах сильнішим від наших гравців атаки. На завершальній стадії ми діяли не на належному рівні. Погоджуся з тим, що у другому таймі особливого видовища футзалісти не створили. Ми грали більше на результат, свого досягли, і це найголовніше. Якщо ж оцінювати загалом, то результатом і діями своїх підопічних я здебільшого задоволений, але організація цього матчу в Івано-Франківську не витримує жодної критики...

Тарас ВОНЯРХА, головний тренер «Урагану»: 
 - В першу чергу, хотілося б привітати президента нашого клубу Олександра Бубена з днем народження. Звісно ж, хотіли йому зробити подарунок у вигляді перемоги або нічийного результату. На мою думку, ту гру, яку ми показали, не можна трактувати як «фактична поразка». Ми показали, що вже граємо у міні-футбол високого рівня, а претензій до хлопців я практично не маю. Як завжди від них була самовіддача. Але знову ми наступаємо на ті самі граблі, як вже неодноразово бувало протягом першого кола, тобто робимо грубі помилки, які призводять до пропущених голів, а також не реалізовуємо свої моменти. Мабуть ця гра сподобалася глядачам, незважаючи на негативний для нас результат. Кожен результат у своєму роді стає позитивним, тому ми дуже добре проаналізуємо цєй поєдинок.

Не хочу зачіпати тему суддівства, але все ж таки хоча б одне пенальті було у двох моментах, коли збивали Скіцка. І це було за рахунку 0:4. Але це вже інша тема для розмови... Нам потрібно і надалі ретельно працювати над помилками та підвищувати свою індивідуаальну ігрову майстерність. Командна майстерність є, а от індивідуальна… З втратою двох ключових гравців - Даниленка та Валенка, який тільки відновлюється і сьогодні не показав тієї гри, що він показував до травми, нам довелося перебудовувати другу четвірку вже по ходу чемпіонату. Гадаю, що до початку другого кола вони вже відновляться і допоможуть підсилити лінію атаки. Однак зараз у нас немає гравця, який би міг на себе взяти гру, індивідуально переграти суперника і самому вирішити долю матчу.

- Чому ви не зняли раніше воротаря і не пішли грати п'ятим польовим гравцем?
- Я хотів випустити «п'ятого» ще за 10 хвилин до завершення матчу, але на той час ми більше володіли ініціативою, і гол назрівав. На жаль, тоді ми так і не змогли забити, тому вже за 8 хвилин до кінця ми замінив воротаря. 

- Чим викликана така ситуація, що рівень першої та другої четвірок дуже відчутний?
- Перед початком чемпіонату ми робили ставку саме на першу четвірку, складену з місцевих виконавців - Сендецький, Ярий, Сімка, Кіндратів та Скіцко. Вони повинні були стати лідерами, але у першому колі показують нестабільну гру. Скажімо, багато помилок вони зробили у попередній грі у Харкові з «Локомотивом». Сьогодні проти «Енергії» вони зіграли набагато краще, зіграли так, як вони і повинні грати. Щодо нашої другої четвірки, то вона тільки балансується, оскільки складається з гравців, які прийшли з різних команд. Тому їм потрібно більше часу на «притирку» одне до одного, але потенціал у цих хлопців є.

- Зараз підходить до завершення перша половина сезону. Чи можна очікувати кадрових змін у команді?
- Я гадаю, що ніяких змін ми робити не будемо. Ця команда створювалася на перспективу: підбір довідчених гравців (Корнєєв, Гупаленко) та перспективної молоді - 23-24 річних виконавців. Плюс паралельно шукати місцевих 18-20 річних гравців, які б за рік-два могли у перспективі захищати честь міста та кольори «Урагану». Тому ми працюємо у цьому напрямі.

- Ви згадали про місцеві кадри. Чи є гравці, які реально можуть допомогти «Урагану» у найближчому майбутньому?
- Є декілька перспективних молодих гравців 1992-го р.н., плюс ще два-три талановитих хлопці 1988-89 р.н., які грають у другій «ураганівській» команді. Вже зараз вони поступово будуть працювати з першою командою і наступні півроку цілеспрямовано працювати, а там вже подивимось... Якщо вони будуть прогресувати, то це буде наш потенціал у майбутньому. Ми вже зараз займаємось пошуком молодих талантів, які прагнутимуть грати в команді, захищати честь Івано-Франківська. Будь-ласка, двері відкриті для будь-якого молодого гравця, який хоче грати в «Урагані», ми завжди раді його прийняти, переглянути його потенціал.

www.uragan.if.ua

футзал
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Таблица коэффициентов УЕФА. Италия опередила Испанию и вышла на 2-ю позицию
Футбол | 03 мая 2024, 23:59 17
Таблица коэффициентов УЕФА. Италия опередила Испанию и вышла на 2-ю позицию

Украина в рейтинге УЕФА заняла окончательную 18-ю позицию

Скандал вокруг сборной. ФВУ хочет наказать отказников
Волейбол | 04 мая 2024, 10:21 17
Скандал вокруг сборной. ФВУ хочет наказать отказников

Глава национальной федерации – о кадровой ситуации в сборной Украины

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.