Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Баскетбол в Европе
| Обновлено 31 августа 2017, 12:32
647
0

Максим КОРНІЄНКО: «Треба виходити і грати з піднятою головою»

Гравець збірної Україн поділився очікуваннями від стартуючого Євробаскету

| Обновлено 31 августа 2017, 12:32
647
0
Максим КОРНІЄНКО: «Треба виходити і грати з піднятою головою»
ФБУ

За кілька годин збірна України стартує на ЄвроБаскеті - 2017. Останні приготування закінчено, жодних тренувань, лише тренажерка за бажанням і необхідністю, останній перегляд відео суперників і у бій. Від стартового матчу залежить дуже багато, на це звертають увагу усі. В тому, числі і наші давні знайомі - гравці німецької збірної.

Ось, що сказав форвард збірної і Бостон Селтікс Даніель Тайс у інтерв'ю сайту Німецького бскетбольного союзу: Ми, гравці, дуже хочемо до Стамбулу, але дивитися вперед маємо від матчу до матчу. Однозначно це добре, що розпочинаємо, напевне, із найслабкішим серед наших суперників у групі - хоча ми ні в якому разі не недооцінюємо збірну України.

Зазначимо, що це покоління збірної України знає як перемагати Бундестім, згадати хоча б минулорічну вольову перемогу у гостях. Перед стартом Євробаскету ми поспілкувалися із одним із ветеранів команди - Максимом Корнієнком, який демонструє спокій і впененість перед стратегічно важливим клатчем.

- Самопочуття у мене хороше, настрій теж чудовий, підготовчий період позаду, з нетерпінням чекаю початку ЄвроБаскету. Завтра бій і усе залежить саме від першого матчу. Як ми зможемо показати себе, так і піде і весь турнір, перша гра задає хід усьому чемпіонату. Нам належить вийти добре налаштованими, команду Німеччини ми розібрали від А до Я, ми вивчили їхні сильні сторони, розібрли їхнього лідера (Шредера), треба просто виходити і грати з піднятою головою впевненими у собі.

- Ти був учасником подій 2013 року, тоді у нашій групі теж були і Німеччина й Ізраїль, тоді, щоправда, ми розпочинали із дуже незручною збірною Бельгії, твої відчуття тоді і зараз відрізняються і чи сильно змінилася збірна Німеччини з тих пір?
- Я б не сказав, що вони сильно змінилися, вони грають у той самий баскетбол. Так змінилися деякі гравці, якісь позиції стали сильнішими, якісь позиції навпаки, стали слабкіше, проте в цілому ми зустрінемося із тією ж командою. Вона нам по зубах, головне, що б ми відчули впевненість у собі. У 2013 я був на своєму першому ЄвроБаскеті, цей турнір для мене уже буде третім, тоді, пам'ятаю, я погано спав перед першою грою, усе біло по іншому, зараз, це стартове пердчуття мені не заважає, я став спокійніше.

- Для трьох хлопців, усе ж це буде дебют на ЄвроБаскеті, які твої спостереження чи хвилюються вони?
- Ви знаєте, усі вони пройшли низку товариських турнірів і отримали чималий досвід, тому виглядають вони цілком впевнено. Хоча, хто знає, як вони почувтимуться у день старту, утім, як би не було, більш досвідчені гравці допоможуть їм, підтримають, у цьому я не суніваюся. Ми будемо як єдиний кулак.

- У останній момент, було узгоджено питання трансляцій ЄвроБаскету в Україні на телеканалі Хспорт, яке має значення фактор показу для гравця, чи важливо - це для вас?
- Для нас важливо, щоб нас бачили вболівальники тай для поширення баскетболу - це теж великий плюс. Із нинішньою ситуацією у країні, на телеекранах переважає політика, а вона, як мені здається, не несе людям позитивних емоцій. Тому, я вважаю, цей негатив слід, якось розбавляти спортивними подіями. Те що ЄвроБаскет покажуть в Україні - це добре, а ми будемо старатися не розчарувати глядача.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

В Челси принято решение о будущем Мудрика
Футбол | 24 апреля 2024, 19:01 3
В Челси принято решение о будущем Мудрика

«Пенсионеры» расставили приоритеты в отношении украинца

Днепр второй раз обыграл Ровно и стал чемпионом Украины по баскетболу
Баскетбол | 24 апреля 2024, 21:05 8
Днепр второй раз обыграл Ровно и стал чемпионом Украины по баскетболу

Команда Владимира Коваля выиграла чемпионскую серию Суперлиги

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.