Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Премьер лига
| Обновлено 10 августа 2017, 13:38
830
2

Олег ВЕНГЛИНСЬКИЙ: «Явного аутсайдера в чемпіонаті не буде»

Спеціаліст поділився очікуваннями від нового сезону УПЛ

| Обновлено 10 августа 2017, 13:38
830
2
Олег ВЕНГЛИНСЬКИЙ: «Явного аутсайдера в чемпіонаті не буде»
dynamo.kiev.ua. Олег Венглинский

Представник експертної ради УПЛ Олег Венглинський аналізує найсвіжіші тенденції сезону.

— Олеже, чотири тури — одна восьма частина Чемпіонату. Зрозуміло, робити далекоглядні висновки ранувато, та все ж: що нового Ви побачили за ці 24 матчі?
— На мою думку, порівняно з двома попередніми сезонами, турнір став цікавіший. Я, як уболівальнику футболу, з інтересом очікую кожного поєдинку. Насамперед тому, що результати непередбачувані. Немає явного аутсайдера й, очевидно, не буде. З другого боку, немає також, умовно кажучи, «третьої сили» — кількох колективів, які перебували би посередині двох полюсів, де з одного боку чемпіон і віце-чемпіон України, а з другого — решта клубів.

— Які ще тенденції («тренди») поточного сезону можете окреслити?
— Якщо говорити про суто ігрові моменти — наприклад, про стилі, яких дотримуються команди, то я би остерігся згадувати тенденції. Тут усе просто: хто біля керма — той і «замовляє музику», тобто формує модель гри. Як приклад — «Карпати»: попередній наставник практикував, умовно кажучи, динамівський стиль, нинішній — «іспанку».

— Чи погоджуєтеся з думкою, що в Чемпіонаті-2017/18 рівність усіх учасників (окрім «Шахтаря» та «Динамо») стала, вибачте за тавтологію, ще рівнішою?
— Можу погодитися з одним зауваженням. Так, минуло тільки чотири тури, але, як мені здається, вже тепер можна окреслити два колективи, які у майбутньому відстануть від решти, — «Чорноморець» і «Зірка».

— На Вашу думку, чому настільки різні результати показують команди, які влітку зазнали дуже відчутних кадрових змін? Перерахуємо: «Верес» і «Олімпік» у фаворі; «Сталь» яскраво стартувала, потім, однак, пригальмувавши; «Зоря», «Чорноморець», «Зірка» поки без перемог…
— Є старе правило: «Наука одна — науковці різні». Веду до того, що перераховані випадки мало що об’єднує, тут усе окремо треба розглядати. Все залежить від двох факторів: а) якість нових футболістів; б) уміння тренера працювати з ними. Як приклад — «Зоря»: втративши кількох виконавців, які визначали гру минулого сезону, луганці поповнилися молоддю, в якої, як мені здається, фахового рівня немає — його ще треба досягти; а часу для досягнення мало, тим паче на носі єврокубки. Останній фактор, до речі, може мати великий уплив на виступ підопічних Шарана: якщо вони проб’ються в групу Ліги Європи, те, що вони переживають сьогодні (а саме «болі зростання»), дасться їм іще складніше.

— Що цікавого й несподіваного можуть подарувати наступні матчі Чемпіонату УПЛ?
— Вважаю, орієнтовно після сьомого-восьмого туру виокремиться лідируюча шістка клубів, які боротимуться за Групу 1 на ІІ етапі: крім киян та «гірників», очікую побачити тут «Ворсклу», «Олімпік», «Олександрію» плюс… От шостого претендента визначити складніше. Подивимося.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хацкевич рассказал, стоит ли вызывать Ярмоленко на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 13:06 7
Хацкевич рассказал, стоит ли вызывать Ярмоленко на Евро-2024

Бывший главный тренер «Динамо» считает, что опыт Андрея всегда пригодится Украине

The Guardian: Украина может выйти в четвертьфинал Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 14:11 23
The Guardian: Украина может выйти в четвертьфинал Евро-2024

Лидерами «желто-синих» британцы считают Мудрика и Судакова

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
iravvik1983
наркоман особенно когда Бойзов и Динамо комментировал ))
Alexandr Yago
Пустомеля...
На каждой спорт программе держат по одному балаболу