Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 29 июля 2017, 13:45
679
0

Роман МОНАРЬОВ: «Фаворов пропустить від 10 до 14 днів»

Наставник «Зірки» прокоментував старт чемпіонату та кадрові проблеми команди

| Обновлено 29 июля 2017, 13:45
679
0

Головний тренер кропивницької «Зірки» Роман Монарьов у інтерв’ю телеканалу «Кіровоград» розповів про гру команди в перших двох турах нового чемпіонату та про підготовку до поєдинку з «Ворсклою».

- Романе Геннадійовичу, команда непогано стартувала, зіграла двічі внічию. Дайте оцінку грі ваших підопічних.
- З точки зору результату – ми зіграли непогано. Команда не провалилася по рахунку, але ми розраховуємо на більше в кожному матчі. Для нас важливо не просто здобути позитивний результат, а показати якісну гру. Якщо розібрати поєдинки по окремості, то проти «Карпат» найважливішим було не програти, аби гарно ввійти в сезон, повірити в себе, адже збори це одне, а чемпіонат – зовсім інше. Якщо стартуєш відразу з набраних очок, то потім легше, передусім психологічно, в наступних зустрічах. Що стосується матчу з «Олімпіком», то розпочали ту гру ми обережно. Донеччани мають у своєму складі швидкісних гравців, котрі здатні втекти в контратаки. Підопічні Романа Санжара вже не перший рік грають таким чином, тому нам потрібно було убезпечити себе від їх гострих випадів. Потім ми пристосувались до суперника, знали, в яких зонах їх чекати при виходах з оборони в атаку. Шкода, що не реалізували ту територіальну перевагу, котру мали. Значить, є над чим ще працювати. Потрібно награвати комбінації й поки було замало часу, аби втілити те все в життя. Самі бачите, що зараз практично нова команда, велика кількість новачків. Та все одно, ми проповідуємо свій стиль – гру першим номером.

- У цих двох поєдинках зіграло кілька новачків, котрі підписали контракти з клубом. Наскільки ви задоволені селекцією?
- Нам ще потрібно працювати в цьому напрямку, для того, щоб ставити серйозні завдання, які планувались в кінці минулого сезону. Зараз на перегляді у нас знаходяться ще троє футболістів. Не приховую, що нам потрібні ще виконавці в атакуючу ланку.

- Можна детальніше про цих трьох потенційних новачків?
- Сесе Пепе – французький центральний захисник, котрий пройшов академію «ПСЖ», був у структурі марсельського «Олімпіка». Кваліфікований футболіст, котрий безсумнівно додасть нам у грі в захисті. Ішем Ель Амдауї – молодий футболіст з «Ніцци», гравець атаки. З його сильних сторін можу виділити те, що він дуже добре веде єдиноборства, дуже агресивний, дуже наполегливий, добре грає один в один, не боїться обігрувати. Тобто, нестандартний футболіст для нашого чемпіонату, скажімо так. Й Іван Цюпа – гравець, котрий може закрити кілька позицій. І латераля, і крайнього центрального захисника, і опорного півзахисника.

- «Зірка» у перших двох матчах пропустила всього один м’яч. Чи можна сказати, що Оганесян і Качараба вписались у гру?
- Тут не лише справа в Оганесяні чи Качарабі. Ми не обороняємось індивідуально, ми обороняємось командно. Усі задіяні в грі в захисті: і нападники, і півзахисники, і захисники. Так, щодо Оганесяна й Качараби вже на цьому етапі можна сказати, що вони вдало вписались у гру. Та ще є над чим працювати. Той-таки Качараба останній період провів у дублі донецького «Шахтаря», а різниця між першою командою і дублерами є. Арман Оганесян виступає на новій для себе позиції, і йому доведеться більший об’єм роботи виконувати. Він відповідальний хлопець, рухається вперед і завзято працює. Уже найближчого часу він вийде на новий ще більш якісний рівень.

- Зараз команда готується до гри з «Ворсклою». У тому сезоні полтавчани були зручним суперником, як буде цього разу?
- Так ви праві, у минулому чемпіонаті ми тільки з «Карпатами» набрали більше очок, ніж з «Ворсклою». Вдома ми їх двічі перемогли, на виїзді двічі зіграли внічию. Але це новий сезон, у Полтаві нині також зовсім інша команда, вони інакше грають. Те, що я побачив у їх грі з «Карпатами» показало, що в них є свої «козирі», котрі потрібно враховувати. Однозначно, буде важка гра, та ми готуємось у звичайному режимі й налаштовуємось на позитивний результат.

- Чи правда, що травмувався Артем Фаворов?
- Так, він дійсно отримав невелике пошкодження і пропустить від 10 до 14 днів.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.