Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1174
0

Аутсайдер чемпіону не конкурент

«Енергія» здобула рекордну перемогу за часів виступу у вищій лізі

Після перемоги в кубковому матчі у середу над «Кардиналом» луганська команда залишилася у Львові до недільного поєдинку з «Енергією», бо повертатися в Луганськ не було ні сенсу, ані часу. Тому очікувалося, що на гру команда вийде свіжою, а не, як то часто буває з приїжджими колективами, просто «з коліс». Натомість «Енергія» переважно довго розкачується у матчах із такими командами, поки відшукає слабкі місця в обороні суперника. Та й після виснажливого в емоційному і фізичному планах матчу із «Шахтарем» були побоювання, що легко не буде.

Та вийшло все дуже якось невимушено. Уже перша атака «енергетиків» завершилася результативно. Якунін зробив довгу передачу зі своєї половини майданчика на Луціва, той прийняв м’яч на груди і відкотив під удар Федюку, а останній пробив під поперечку.

Такий початок гри вибив ґрунт з-під ніг луганських футзалістів, і вони мало не пропустили зразу ж вдруге. Та удар зі штрафного від Якуніна Сагайдаченко перевів на кутовий.

Огризнулися гості вперше на 4-ій хвилині, але Кардаш відвів загрозу від воріт, відбивши несильний удар Журби. Не «зажурбився» Кардаш і ще раз у першому таймі, коли гравець «ЛТК» пробив із гострого кута, та м’яч розминувся з дальньою штангою.

Оце й усе, на що спромоглися луганці у першій 20-хвилинці. Майже все, бо за 10-ть секунд до сирени на перерву вони таки забили. У протиборстві Федюка і Дрьомова переможцем вийшли довгі ноги екс-гравця «Єнакіївця», який віддав зручну передачу на Івонка, а той шансів Кардашу з двох метрів не залишив.

Та до цього моменту перевага «Енергії» вже вимірювалася п’ятьма голами, і секундна розслабленість на настрій перед перервою не дуже вплинула. А забивалися голи на всі смаки. Другий гол – заслуга Федюка і Піддубного, які розіграли швидку атаку, причому Федюк міг забивати й сам, але не поскупився м’ячем і ще раз віддав на Піддубного, який забивав без спротиву з боку суперників. Третій гол став наслідком індивідуальних дій Овсяннікова, удар якого у ближню дев’ятку став останнім у матчі для Сагайдаченка – тренери замінили воротаря, і надалі м’ячі із сітки виймав Ципун.

«Сухим», щоправда, йому вдалося протриматися майже вісім хвилин. А потім він грубо помилився. Кардаш увів м’яч у гру довгою передачею від своїх воріт, гренадер Дрьомов понадіявся на голкіпера, а той пролетів повз шкіряну кулю, і Овсянніков закотив її у порожні ворота. Не заставив себе довго чекати й п’ятий гол. Цього разу індивідуальною майстерністю відзначився Легчанов, який розвернув на своїй половині майданчика опікуна, зробив кілька кроків і віддав точну передачу на Піддубного, а той розвів м’яч і воротаря за різними адресами.

Могли забити львів’яни ще не раз, наприклад, коли Вацяк пробив зі штрафного, пізніше добивав, а Федюк намагався переправити м’яч у ворота п’яткою: вийшло ефектно і майже ефективно.., але штанга.

Другий тайм став ще результативнішим. «Енергія» обороти не збавляла, «ЛТК» прийняв виклик на відкритий футзал, але при цьому грали луганці, аж надто відкривши свої оборонні редути (можна сказати, їх і не було помітно). Уже зі старту після поновлення гри Паршиков міг замкнути передачу Легчанова, але цього разу Ципун вдало зіграв ногами, трохи згодом два удари Вацяка не досягли цілі: перший заблокували захисники, а другий не потрипив ні у ворота, ні на голову Якуніну, який стояв на дальній штанзі. І все-таки саме Якунін став автором шостого гола. Гол із вийшов розряду «зроби сам»: сам перехопив м’яч на своїй половині майданчика, сам пройшов правим флангом і сам же влучно пробив у дальню дев’ятку.

Щоб не пропустити «свій» гол, «енергетики» не були б «енергетиками», дали вони можливість відзначитися Цвєлих (щоправда, це був чи не єдиний епізод, коли луганський голеадор був у центрі уваги, окрім ще хіба моменту, коли він заробив попередження за фол проти Легчанова). А в епізоді з голом йому трохи пощастило, коли м’яч «заметався» поблизу штрафного «Енергії» і відскочив до Дрьомова, а той таким чином записав до свого активу другу результативну передачу.

Надалі на майданчику фактично була одна команда, і голи посипалися у ворота «ЛТК» як з рогу достатку. Паршиков перервав своє гольове затишшя, пробивши зі штрафного просто на силу: м’яч пролетів між захисником і воротарем; Федюк своїм другим голом має завдячувати Вацяку, який поборовся у куті майданчика, і Овсяннікову, що вивів його на порожні ворота; Брунько нагадав про себе, реалізувавши вихід 3 в 2 і скориставшись пасом Легчанова; Якунін забив із другої спроби: спочатку він зі штрафного влучив у штангу, а через кілька секунд переправив м’яч у ворота з метрової відстані після передачі Федюка.

Досягнувши позначки у десять забитих голів, «енергетики» не дали перепочинку ні собі, ні суперникам. Піддубний оформив хет-трик (йому асиcтував Луців), а Паршиков зробив четвертий дубль у матчі, за 13-ть секунд до його завершення пробивши під перекладину.

Таким чином, здобуто рекордну перемогу «Енергії» у вищій лізі як за кількістю забитих голів, так і за різницею. Щоб тільки результативного запалу вистачило на останню цього року гру проти сумського «Універ-Автомара», пропущений поєдинок 8-го туру з яким залишилося ще зіграти у 2007-му.

«Енергія» (Львів) – «ЛТК» (Луганськ) – 12:2 (5:1)

«Енергія»: Кардаш (Кіркіж, 21) – Федюк, Якунін, Луців, Вацяк – Овсянніков – Піддубний, Легчанов, Брунько, Кондратюк – Паршиков.

«ЛТК»: Сагайдаченко (Ципун, 7) – Загородній, Дрьомов, Івонко, Мартиненко – Цвєлих, Тмьонов, Марченко, Журба – Воловецький, Мордар.

Арбітри: Стрілецький (Суми), Літвінов (Донецьк).

Голи: Федю (2, 33), Піддубник (5, 16, 37), Овсянніков (7, 15), Якунін (25, 36), Паршиков (29, 40), Брунько (35) – Івонко (20), Цвілих (28).

Попередження: Овсянніков (10) – Цвілих (18), Журба (36).

Андрій КОСЮРА, спеціально для www.futsal.sport.ua  

футзал
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.