Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 11 июля 2017, 15:34
1133
0

Як українці в алтимат грали

Про підсумки Чемпіонату світу з пляжного алтимату

| Обновлено 11 июля 2017, 15:34
1133
0
Як українці в алтимат грали
UFDF.ORG, Dmytro Babych
18-24 червня 2017 року у французькому місті Руаян (Royan) під егідою Всесвітньої федерації літаючих дисків (WFDF) проходив Чемпіонат світу з пляжного алтимату (World Championship of Beach Ultimate). Честь України на змаганнях захищали дві команди: чоловіча та змішана. Якщо чоловіча збірна раніше вже брала участь у чемпіонаті Європи (у 2013 році, 4 місце), для змішаної команди це був цілковитий дебют – ще ніколи раніше змішані команди не їздили на турніри ні на клубному рівні, ні на рівні збірної! Та майже півроку підготовки не пройшли безслідно, і попри не надто високі місця (16) обидві збірні показали у Франції дуже достойну гру.
 
 
Чому тільки 16? Однозначно сказати важко, бо на практиці обидві команди могли закінчити турнір вище. Наприклад, чоловіча збірна у стиковій грі за право змагатись за 13 місце грала зі збірною Данії, з якою зустрічалась в групі і обіграла (11-9). Вели 10-8 і у цій грі. Та не реалізували 3 свої атаки підряд – і програли (10-11). Подібні ситуації були й у міксової збірної, як у групі, так і в плей-офф. На груповому етапі наші хлопці та дівчата вели 11-9 проти росіян (які в підсумку зайняли 6 місце в загальному заліку), та, на жаль, поступилась 11-12. А в плей-офф взагалі вели проти французів +4 (10-6), але не реалізували 4 атаки підряд і якимсь дивом умудрились програти (10-11).
Треба сказати, що аж таких очевидно провальних ігор було мінімум (може, одна в чоловічої збірної – проти Ірландії, 2-12). Як правило, збірні показували досить змістовну, цікаву і впевнену гру, яка дозволяла до останнього розраховувати на позитивний результат.
Як на мене, сказався брак змагального досвіду у наших команд. На жаль, за відсутності будь-якого іншого фінансування, окрім власних коштів, у наших збірних перед чемпіонатом світу не було можливості з’їздити на турніри, щоби зігратись, перевірити свої сили на рівні інших збірних, скоригувати підготовку. Факт, що як би важко не тренувалась команда, стати Командою з великої літери можна тільки через ігри. Тому щоби в майбутньому конкурувати з найсильнішими збірними (а це цілком реально, як показав чемпіонат!) і розраховувати на кращий результат, потрібно брати участь в турнірах, «обкатувати» молодих гравців, здобувати такий необхідний змагальний досвід в умовах жорсткої конкуренції і загартовувати командний дух та волю.
Що ж до перебігу і результатів чемпіонату загалом, то цілком прогнозовано збірні США грали у семи фіналах із семи. У шести з них американці впевнено перемогли. І тільки жіноча збірна Росії у надзвичайно напруженому фіналі, поступаючись 6-10 у грі до 11, буквально вигризла перемогу у американок. Підсумкові повні результати WCBU-2017 - ТУТ.
У будь-якому разі, українські гравці здобули неоціненний досвід, який нічим не заміниш. Важливо зробити позитивні висновки від участі в чемпіонаті світу, що минув, і алтимат в нашій державі отримає новий стимул для розвитку. Тим паче, що змагання показали, що в Україні є і досвідчені гравці, так і сильні молоді гравці, які можуть прогресувати і ставати найсильнішими.
 
 
А вже найближчими вихідними 14-16 липня алтимат-спільнота України збереться у Чорноморську Одеської області на Пляжний чемпіонат України, щоби спробувати відібрати звання чемпіонів у київської команди “Gigolo”. А юніорська збірна U-20 тим часом візьме участь в Кубку Європи з алтимату серед юніорів, що 13-16 липня пройде в угорському місті Дебрецен.
Більше фотографій з Чемпіонату світу - на сторінці УФЛД та сторінці Іллі Шипунова.
 
П.С. Не на правах реклами, а просто так, по-людськи, хотілося б подякувати "Моршинській" за підтримку і за те, що збірники були завжди захищені від спраги та зневоднення
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лунин сомневается, оставаться ли в Реале. Есть предложения от трех грандов
Футбол | 23 апреля 2024, 13:45 31
Лунин сомневается, оставаться ли в Реале. Есть предложения от трех грандов

Украинский вратарь летом может перейти в другую команду

Игрок Реала заявил, что гол Барселоны в ворота Лунина должны были отменить
Футбол | 24 апреля 2024, 07:31 2
Игрок Реала заявил, что гол Барселоны в ворота Лунина должны были отменить

Тони Кроос считает, что Андреас Кристенсен придерживал его во время забитого мяча

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.