Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
622
0

ФЕЩУК: «У душі я - «карпатівець»

Розмова з форвардом «Карпат» Максимом Фещуком

Осіння частина сезону завершилась, прийшов час підбивати попередні підсумки. Подекуди цей період для «Карпат» нагадував страшний сон: невпевнена гра, тренерські зміни, чергова кубкова невдача. Не надто вдалою видалася перша частина чемпіонату і для перспективного форварда «Карпат» Максима Фещука. 

- Максиме, пригадаймо осінню частину чемпіонату. На твою думку, чого було більше: радості чи смутку?
- Нікого не здивую, якщо скажу, що футбольна осінь виявилась для нас не простою. В нас був певний спад, команда опинилась серед аутсайдерів чемпіонату. Та останні два поєдинки із сімферопольською «Таврією» та «Кривбасом» в Кривому Розі, впевнений, засвідчили, що для нас врешті-решт чорна смуга закінчилась. Навесні зможемо виправити становище.

- «Зелено-білі» у стартових семи турах набрали лише п'ять очок. Як вважаєш, можливо, далася взнаки така собі «трансферна пасивність» тренера Іщенка?
- Це запитання треба ставити самому Іщенку, він тоді команду формував. Чесно кажучи, стосунки у нас були не найкращі. Я, звичайно, маю свою думку про нього, як і, напевно, він про мене Але це вже в минулому. Яремченко ж прийшов і не міг вже щось змінити, довелось грати тим складом, який тоді був. Гадаю, взимку Валерій Іванович зможе по-своєму готувати команду, адже в кожного тренера є свій підхід, своє бачення гри. Без сумніву, на когось із гравців він розраховує більше, на когось менше. І вже виходячи з цього, формуватиме склад.

- А що саме змінилось з приходом Валерія Яремченка на тренерську лаву?
- У кожного наставника свій тренувальний процес. Та як пояснив Валерій Іванович, посеред сезону щось змінювати не варто. Потрібно, так би мовити, підтримувати форму, і тому чогось надзвичайного і нового він не пропонував.

- Уже другий рік поспіль «Карпати» невдало грають в Кубку України. Цьогоріч дорогу «карпатівцям» перейшов першоліговий «Динамо ІгроСервіс»...
- Чесно кажучи, ми, напевно, підійшли до Кубка з невідповідним настроєм. Не те, що недооцінили суперника, просто намагались перемогти «малою кров'ю». Два роки тому дійшли до півфіналу, а тепер, вважаю, уся проблема в мотивації. Для нас зараз матчі чемпіонату важливіші, хотілося б у турнірній таблиці піднятись якомога вище.

- Окрім прикрих поразок, у «Карпат» була ще й шестиматчева «гольова засуха». Що говорив тобі у той час Валерій Яремченко як гравцеві атаки?
- Валерій Іванович взагалі багато часу приділяє спілкуванню з футболістами. Тоді ми, здається, просто зневірились. І керівництво, і наставники робили все можливе, аби вивести нас з цього стану. Дещо неприємно вразили вболівальники - і це теж певним чином вплинуло на результат. Але добре розумію, що перекладати вину на вболівальників не потрібно. Причини такого виступу кожному передусім необхідно шукати в собі.

- Найяскравіший момент першої частини сезону...
- Домашня перемога над «Таврією» 4:0. Добре розпочали матч із запорізьким «Металургом». Але потім, наче заклинило. Не розумію й сам, що сталося...

- Чи вирішив вже де відпочиватимеш?
- Наразі ще не задумувався над цим. Напевно, поїду в Єгипет.

- Навесні ми знову побачимо Максима Фещука в «зелено-білій» формі «Карпат»?
- Безумовно! У мене контракт з командою. Та й у душі я - «карпатівець».

Мирослав НОВОСАД, «СПОРТИВКА»

PROSPORT.lviv.ua

футбол
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ВИДЕО. Бенфика без Трубина завершила сезон ничьей на выезде с Риу Аве
Футбол | 18 мая 2024, 03:37 1
ВИДЕО. Бенфика без Трубина завершила сезон ничьей на выезде с Риу Аве

Вечером 17 мая состоялись два матча последнего 34-го тура в Португалии

Вот это поворот! Хави разозлил своим поступком Лапорту и будет уволен
Футбол | 17 мая 2024, 11:01 7
Вот это поворот! Хави разозлил своим поступком Лапорту и будет уволен

«Барселона» уже в ближайшее время может остаться без тренера

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.