Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1241
0

«Тайм» переписує історію

Львівська команда вперше перемогла «Будівел» у рідних стінах

«Виграти у «Будівела»? Будь-ласка, без проблем. Але тільки в Дніпропетровську. Вдома? І не просіть». Приблизно за таким принципом діяли футзалісти львівського «Тайму» у своїх протистояннях із дніпропетровським «Будівелом». Та якщо без жартів, то неприємну традицію дуже хотілося порушити.

І нарешті прорвало. Вищий клас «таймівців» дався взнаки. Хоча не обійшлося без хвилювань. Не щастило львів’янам на початках і цього разу. От скажіть, чому так буває: вже на 2-ій хвилині матчу після атаки «Будівела» Коваль з гострого кута пробив Іваняка, хоча аж дуже великої небезпеки не було, а відразу після перерви непогана атака «Тайму» закінчилася ударом Ткачука з тієї ж позначки, м’яч влучив у ближню стійку воріт, відбився у спину воротарю дніпропетровців, покотився ледь не по лінії воріт, але Москвін так і не зміг проштовхнути його за лінію? Нібито однакові моменти, однак одні забивають, іншим не везе...

Але це невезіння за рахунок наполегливості футзалістів львівської команди таки вдалося подолати. Підопічні Володимира Когута вперто гнули свою лінію, і це принесло у підсумку потрібний результат.

Після швидко пропущеного гола з 4-ої по 8-му хвилину львів’яни організували справжній обстріл воріт Шевцова. Били Цибик, Яцишин, Бондар та інші, але влучали переважно у голкіпера. А вже на 8-ій хвилині Баландюх з правого флангу переадресував м’яч у воротарський майданчик, де на випередження зіграв Яцишин – 1:1.

До перерви голів більше глядачі не побачили. Ініціативою володіли господарі, проводили свої класичні комбінації в один дотик, але м’яч вперто не бажав перетинати лінію воріт: то Чепель вистрелить вище, то Ткачук з другої спроби не може переграти Шевцова, то Бондар влучить у штангу, то удар Яцишина з трьох метрів якимось дивом ногою відіб’є воротар гостей...

Сценарій поєдинку не змінився і після відпочинку. Господарі нападали, багато «стріляли» (тільки Бондар за півтори хвилини на початку другого тайму завдав три сильні удари), гості переважно відбивалися, розраховуючи на контратаки. І так тривало до 30-ої хвилини. Цибик з центру майданчика накинув м’яч у воротарський, де Баландюх виграв верхову дуель, скинувши м’яч на Чепеля, який не схибив – 2:1.

Відразу ж Цибик і Яцишин організували контратаку, перший з них робив простріл, проте «будівеловець» Маржановський відбив м’яч, але все на того ж Цибика, який «подякував» за подарунок невідпорним вистрілом – 3:1.

«Будівел» активізувався, проте грамотні дії в обороні «таймівців» не дозволяли їм нічого створити біля воріт Іваняка. А львів’яни натомість дочекалися ще одного шансу. І гол вийшов досить красивим. Москвін, перебуваючи у куті майданчика на своїй половині, зробив дальній навіс на Ткачука, а той ударом головою змусив капітулювати Шевцова – 4:1.

І на цій же 37-ій хвилині Ткачук вдруге відзначився головою, але цього разу у порожні ворота. Автором же гольової передачі став воротар Іваняк, який вкинув м’яч від своїх воріт – 5:1.

До цього п’ятим гравцем на майданчик вийшов досвідчений Косенко, але не він долучився до того, щоб забити останній гол у матчі. Хвилинна розслабленість автора дубля Ткачука призвела до того, що він у простій ситуації віддав пас чужому, а точніше Ковалю, і той скористався презентом – 5:2. Але цей гол вже нічого не вирішував.

Отже, перша домашня перемога «Тайму» над «Будівелом», з чим можна і привітати прихильників львівської команди.

«Тайм» (Львів) – «Будівел» (Дніпропетровськ) – 5:2

«Тайм»: Іваняк – Кольцун, Москвін, Бондар, Ткачук – Чепель, Баландюх, Цибик, Яцишин – Кудінов.

«Будівел»: Шевцов – Соломка, Сопільняк, Маржановський, Коваль – Засенко, Косенко, Арутюнян, Будін – Фетько.

Арбітри: Стрілецький (Суми), Соболевський (Радомишль).

Голи: Яцишин (8), Чепель (30), Цибик (31), Ткачук (37, 37) – Коваль (2, 38).

Володимир КРУПЧУК, спеціально для www.futsal.sport.ua

футзал
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Итоговые таблицы отбора к Евро-2024 U-17. Потенциальные соперники Украины
Футбол | 28 марта 2024, 00:59 0
Итоговые таблицы отбора к Евро-2024 U-17. Потенциальные соперники Украины

Команда Юрия Мороза сыграет в финальном раунде ЧЕ U-17 среди 16 команд

Агент: «Судаков после Евро легко может стоить 150 миллионов евро»
Футбол | 28 марта 2024, 15:15 21
Агент: «Судаков после Евро легко может стоить 150 миллионов евро»

Никита Швец рассказал, как участие на чемпионате Европы увеличит стоимость украинских игроков

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.