Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1021
0

«Ураган»: нерезультативно, але впевнено!

«Урагану» у рідних стінах знову вистачило для перемоги двох голів

Івано-Франківська команда домашньою перемогою над сумським «Універ-Автомаром» перервала серію безвиграшних матчів і повернулася у першу п’ятірку вищолігової футзальної першості…

Незважаючи на те, що до поєдинку «Ураган» і «Універ-Автомар» у турнірній таблиці розділяли шість сходинок, у очковому еквіваленті ця відстань складала всього 3 пункти. Більш того, сумчани зіграли на гру менше за івано-франківців, а тому у разі успішного завершення звітного матчу 10-го туру могли реально розраховувати на крутий підйом у табелі про ранків…

Ще напередодні грі із табору прикарпатської команди пролунала неприємна звістка про те, що на матч проти сумчан не вийде капітан команди, досвідчений Владислав Корнєєв. Основний воротар івано-франківців дещо занедужав і керівництво клубу вирішило поберегти одного з провідних гравців. Таким чином у недільному матчі захищати ворота вийшов номінально другий кіпер – Олег Іжаковський, який у цьому сезоні не зігрів жодного матчу за «Ураган» (усі 8-м матчів «у рамці» відстояв Корнєєв).

Але були новини і більш приємні. Зокрема про те, що повністю вилікувався після травми і готовий був вийти на матч проти «Універ-Автомару» 37-річний Сергій Гупаленко, який через травму не зміг допомогти «Урагану» на старті чемпіонату.

Щодо сумчан, то вони привезли до Івано-Франківська всього вісім польових гравців на чолі із своїм капітаном – досвідченим Олегом Хавренком, який, до слова, цього чемпіонату дуже надійно стоїть у воротах своєї команди – всього 13-ть пропущених голів у 7-ми поєдинках. Забігаючи наперед зазначимо, що його непробивну міць сповна відчули на собі підопічні Тараса Вонярхи.

Початок гри був повністю за господарями. Вони, вочевидь, отримавши завдання забити швидкий гол, кинулися уперед. Вже на 5-й хвилині матчу Андрій Сімка мав цілком реальну нагоду відкрити рахунок, але на заваді став Хавренко, який у сейві перевів м’яч на кутовий. За дві хвилини вже Сендецький, а згодом і Даниленко випробували на міць воротаря гостей, який і цього розу виявися на місці.

«Автомарівці» у стартові хвилини практично нічим не зам’яталися, хіба що невдалим виходом Білоцерківця сам-на-сам із Іжаковським. Було помітно, що сумчани побудували свою гру від оборони, а тому тільки вичікували на помилки суперників та намагалися грати на перехопленнях. Надалі впродовж трьох хвилин «ураганівці» створили п’ять по справжньому гольових моментів. Близькими до взяття воріт гостей були двічи Сендецький, Ярий, Кіндратів та Сімка. Останній, у своєму фірмовому стилі прийнявши м’яч на стовпа із розвороту «пальнув» над перекладиною сумчан. І знову бездоганно діяв воротар «Універ-Автомару».

А тим часом йшла вже 15-та хвилина матчу, а табло, мов зачароване, вперто показувало нулі. «Пробити» голкіпера гостей вдалося тільки на 18-й хвилини. Олександр Даниленко обігравши на швидкості суперника потужно пробивши метрів із 7-ми у дальню «дев’ятку», примусивши таки капітулювати перед собою Хавренка.

Після пропущеного голу гості у останні дві хвилини першого тайму віддали ініціативу супернику, який продовжував безжально обстрілювати їх ворота. Від чергового взяття воріт «автомарівців» фактично врятувала перерва.

Вже перший доторк до м’яча підопічних Тараса Вонярхи (в данному випадку це був Сімка) ледь не призвів до другого голу. Розвівши м’яч у центрі поля Кнідарітв віддав на хід Андрію Сімці і той пробив у розріз, але забракло декількох міліметрів.

Гості продовжували грати від оборони, моментами, відчайдушно обороняючись після чергової навали «Урагану». Але час від часу все ж відповідали контрвипадами, переважно після помилок суперників. Так на 23-й хвилині Лебідь пройшов лівим флангом і прострілив у карний майданчик господарів, але на заваді досить перспективної атаки став голкіпер івано-франківців. Ще за хвилину Володимир Саєнко мав можливість зрівняти рахунок після небезпечного удару з 8-ми метрів, але не влучив у ствір воріт.

«Ураганівці» миттєво відповіли затяжною атакою, яка згодом завершилася другим взяттям воріт. На 27-й хвилині Максим Павлюк після передачі Гупаленка, прориваючись у штрафну гостей, витягнув на себе Хавренка і зумів пробити по воротрам метрів із 7-ми. Але на заваді став один з гравців сумчан, який корпусом виніс м’яч із порожніх воріт. Але зробив це не надто вдало. Жовта куля опинилася у ногах Оліщука, який холоднокровно з двох метрів загнав її у ворота «Універ-Автомару». До речі, гол Олександра став для нього дебютним і у чемпіонаті, і у складі івано-франківської команди загалом.

Впевнено ведучи у рахунку «Ураган» зупинявся не збирався. Так, середина другого тайму знову стала «ударною» для Олександра Даниленка.  Він декілька разів був близький до взяття воріт гостей, але знову ворота неймовірним чином рятував Хавренко. Ближче до завершення матчу (на 37-й хвилині) гості пішли у ва-банк. Цікаво, що вони не випустили п’ятого польового, як традиційно роблять у такій ситуації. вони поклали ці функції на свого голкіпера. Розіграш одного зайвого по суті виправдався вже за хвилину, коли при великому скупченні гравців у штрафній «Урагану» пробив із 8-ми метрів, а Брацилов просто підставив свою ногу і переправив «сферу» у сітку.

До завершення гри залишалося менше двох хвилин. «Ураганівці» впевнено стояли у обороні, намагаючись суперника помилитися при їх  тривалій перепасовці. Підопічні Сергія Пєсоцького шукали шпаринки у захисті гостей, проте так і не знайшли їх, втративши таким чином шанс вивезти з Івано-Франківська бодай одне очко.

«Ураганівці» раділи четвертій перемозі у сезоні, як діти. Разом із ними радів і Тарас Вонярха, хоча у його емоціях були нотки занепокоєння. «Ураган» у рідних стінах знову не зміг забити більше двох голів. Хоча того недільного вечора це вже не мало жодного значення, оскільки було «взято» такі потрібні очки.

«Ураган»: Іжаковський - Кіндратів, Сімка, Ярий, Сендецький - Павлюк, Оліщук, Даниленко, Гупаленко.

«Універ-Автомар»: Хавренко - Брацилов, Колесник, Карацюба, Саєнко – Бурдюг, Шелест, Білоцерківець.

Судді: Дребужан (Мукачеве), Соболевський (Радомишль).

Голи: Даниленко (18), Оліщук (27) - Брацилов (39).

Попередження: Бурдюг (34).

Андрій МЕНІВ, Олег ЛАНЯК прес-служба НФК «Ураган», спеціально для www.futsal.sport.ua

футзал
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.