Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1065
0

«Енергія» засмутила друзів

Чемпіони України були сильнішими свого минулорічного фарм-клубу

«Енергія» засмутила друзів

Незважаючи на явну різницю у класі між командами, цей матч мав особливий підтекст. Адже не секрет, що саме «Енергія» і «Кардинал» найбільше дружать між собою серед усіх львівських команд. Минулого року, ще коли «кардиналівці» виступали у першій лізі, команди підписали контракт за яким гравці, які не потрапляли до основного складу чемпіона України, могли набиратись ігрової практики у першій лізі граючи за «Кардинал». І зараз за «Кардинал» грають вихованці «енергетичної» школи.

Як і очікувалось, «енергетики» з перших хвилин притиснули номінальних гостей до їхніх воріт. А «кардиналівці», складалось таке враження, виглядали приреченими, тому часто губили м’яч. За перших три хвилини господарі завдали біля 6-ти небезпечних ударів, але всі постріли влучали у захисників або воротаря.

На 4-ій хвилині «енергетики» відкрили рахунок – Паршиков віддав на правий фланг на Федюка, а той пробив у ближній кут.

На 7-ій хвилині двоходівка за участю Легчанова та Кондратюка закінчилася небезпечним ударом останнього зліва, проте для «Кардинала» обійшлося. Однак згодом індивідуальний прохід організував Піддубний, обігравши по ходу відразу кількох суперників. Пунда нейтралізував ситуацію, вийшовши з воріт, але першим надобиванні виявивуся Легчанов – 2:0.

Після двох голів «енергетики» трохи заспокоїлись, давши більше простору для атак «Кардиналу». Двічі небезпечно «стріляв» Струк, але спочатку м’яч просвистів біля штанги, а в другому епізоді вдало зіграв Кардаш. «Енергетики» ж, схоже, трохи розслабилися, переконавшись у власній перевазі. Чи дозволяється таке робити професіоналам і найсильнішій команді України – питання суперечливе. Проте, можливо, на такі поєдинки можна собі дещо і поекспериментувати. Хоча, зрозуміло, тренери і керівництво не схвалюють такі варіанти розслабленості.

У другому таймі «кардиналівці» заграли ще сміливіше. Але ледь першими не пропустили – відразу ж після поновлення гри триходівка за участю Брунька, Кондратюка та Легчанова ледь не закінчилася голом. Згодом запамяталися два удари Струка, проте пробити Кардашу ні йому (найчастіше «стріляв» у складі «Кардинала»), ні його партнерам не вдалося.

Ближче до середини другого тайму «Енергія» знову додала у швидкості й притиснула суперника до воріт. Вацяк класно пробивав метрів із 12-ти, м’яч із правої «дев’ятки» витягнув Пунда. Згодом Паршиков ледь не скористався помилкою Сергієнка.

А на 32-ій хвилині Кондратюк забив третій гол. І знову допомогла індивідуальна майстерність Піддубного, який пройшов по центру, перехитрив кількох візаві і, здавалось, вже загубив м’яч, але встиг таки проштовхнути «сферу» на Кондратюка, якому не склало зусиль із 4-х метрів влучити у ворота.

Через хвилину Кондратюк міг забивати вдруге, вже обіграв голкіпера, але занадто відпустив м’яч і не зміг влучити у порожні ворота. А ще через хвилину «енергетики» забили напевно найкрасивіший гол у поєдинку. Кондратюк віддав передачу на Легчанова той п’яткою в один дотик продовжив на Піддубного, який закінчив цю комбінації результативним ударом.

Після цього «Кардинал» мав реальну нагоду забити м’яч престижу. Данилюк організував швидку контратаку віддав на Валявку, який бив непогано у верхній кут, але Кардаша підстрахувала поперечка воріт, а відразу у наступній атаці Брунько забив п’ятий м’яч.

Гості взяли тайм-аут після чого Лаба вийшов на майданчик п’ятим гравцем. І вже коли спливала остання хвилина поєдинку Кондратюк оформив дубль. За 6 секунд до фінальної сирени «кардиналівці» мали ще один шанс все-таки забити один гол. Пунда прикрив корпусом м’яч у власному штрафному майданчику і Піддубний на ньому сфолив, це був шостий фол. Струк вдразу не розібрався у ситуації і розіграв м’яч і другий арбітр зустрічі показав, що м’яч мають вводити «енергетики», але головний арбітр враховуючи рахунок дав «Кардиналу» пробити десятиметровий удар. Хоча це нічого не змінило...

«Енергія» (Львів) – «Кардинал» (Львів) – 6:0

«Енергія»: Кардаш – Легчанов, Брунько, Піддубний, Кондратюк – Луців, Федюк, Паршиков, Вацяк – Овсянніков, Якунін.

«Кардинал»: Пунда – Лаба, Танський, Данилюк, Струк – Грабовенський, Шафранський, Когут, Сергієнко – Валявка.

Арбітри: Гора (Київ), Левицький (Львів)

Голи: Федюк (4), Легчанов (8), Кондратюк(32, 40), Піддубний(34), Брунько (38).

Попередження: Кондратюк (7).

Володимир КРУПЧУК, спеціально для www.futsal.sport.ua

футзал
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.