Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
981
0

«До Олімпіади готуємось уже сьогодні»

Інтервью з Володимиром Бринзаком - президентом Федерації біатлону України

До старту нового сезону у біатлоністів залишається всього нічого. Звичайно, всі ми з нетерпінням очікуємо перших етапів Кубка світу, адже торішні успіхи наших Оксани Хвостенко та Андрія Дериземлі вже привчили нас до перебування українських спортсменів серед претендентів на нагороди. І хоча до Олімпіади-2010 у Ванкувері часу ще багато, президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак заявив, що нинішній сезон уже є етапом підготовки до цього найвідповідальнішого турніру.

«Сюрпризів очікую від жінок»

— Помиляється той, хто вважає, що до Ігор-2010 часу ще предостатньо, — розпочав розмову з  кореспондентом «СГ» Володимир Михайлович. — Ми готуємося до них уже сьогодні. А як же інакше? Потім буде запізно. Головне завдання на цей сезон  —  визначити провідні шістки у чоловіків та жінок, на яких і робитимемо головну ставку у Ванкувері. Нині ж серед претендентів на потрапляння до олімпійської збірної перебуває по 9-10 біатлоністів. Це, звичайно, добре, оскільки здорова конкуренція ще нікому не заважала.

— Від кого — чоловіків чи жінок — очікуєте приємних сюрпризів більше?
— Від жінок. Усе ж таки Оксана Хвостенко минулого сезону довела свою спроможність кидати виклик визнаним лідерам. Сподіваюся, її успіхи на етапах Кубка світу — не випадковість. До того ж вони мають «зарядити» Хвостенко психологічно. Зі стрільбою в Оксани проблем узагалі ніколи не було, а ось із фізичною готовністю...
Має виступати бронзовий призер Туріна-2006 Лілія Єфремова. Щоправда, вона дуже емоційна людина, тому чого від неї очікувати — я навіть не знаю. Проте вірю, що свого останнього слова в біатлоні вона ще не сказала. Також дуже розраховую на «прорив» сестер Валентини та Вікторії Семеренко, які до того ж — дуже амбіційні.
Тут є ще один суттєвий фактор. У міжсезоння великі зміни сталися у командах Норвегії, Франції, Білорусі, Росії... Лише Німеччина залишається фаворитом номер один. З іншими ж ми можемо і повинні сперечатися за призові місця.

«Шанс в Олексія Айдарова залишається»

— Як щодо матеріального забезпечення? Торік, пригадую, певні проблеми з лижами були в Андрія Дериземлі...

— Зараз усе нормально. Інша річ, що той же Дериземля лише нещодавно повернувся до ладу після тривалої хвороби. Так що на перших етапах Кубка світу він може не виступати.

— Питання по Олексію Айдарову... Минулий сезон йому в актив аж ніяк не запишеш...
— Це справді так. Але цього сезону в нього залишається шанс довести і нам, і собі, що він ще спроможен добиватися гучних результатів. Якщо ж цього не станеться — хоч як жаль, Олексію з надіями на виступи у Ванкувері-2010 доведеться розпрощатися.

— Ви задоволені результатами наших біатлоністів на літніх чемпіонатах Європи та світу?
— Задоволений. Сподобалися характер та воля до перемоги, які продемонстрували й хлопці, й дівчата. Взимку ці складові матимуть величезне значення.

— Тоді які результати у зимовому сезоні ви вважатимете незадовільними ?

— У разі, якщо наші чоловіча та жіноча команди не проб'ються у світовому рейтингу до провідних десяток. Щодо індивідуальних результатів, то слід виходити з готовності того чи іншого спортсмена до конкретного старту. Але, повторюся, дуже сподіваюся, що наші успіхи минулого сезону не були випадковими...


Сергій ДАЦЕНКО, «Спортивна газета»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Новый претендент на Лунина. Легендарный клуб хочет подписать украинца
Футбол | 26 апреля 2024, 08:01 2
Новый претендент на Лунина. Легендарный клуб хочет подписать украинца

«Милан» вступил в борьбу с «ПСЖ», «Баварией» и «Манчестер Юнайтед» за Андрея

Анчелотти дал Лунину важное обещание после заявления о возвращении Куртуа
Футбол | 25 апреля 2024, 21:40 4
Анчелотти дал Лунину важное обещание после заявления о возвращении Куртуа

Тренер рассчитывает на Андрея в Лиге чемпионов

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.