Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
575
0

Запорізький стадіон-2012

В Запорізькій області започатковано програму «Стадіон-2012»

Після перемоги України та Польщі в тендері на проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 рік став для нашої країни певним орієнтиром, очікуваною всім суспільством віхою в історії. Черговим прикладом символізму цієї дати можна вважати започатковану в Запорізькій області програму «Стадіон-2012».

Прохання звідусіль
«Ідея створення Цільової програми розвитку обласної матеріально-технічної бази спорту «Запорізький стадіон-2012» виникла після численних візитів до районних центрів, − розповідає член Виконкому Федерації футболу України Віктор Межейко. − І всюди лунали прохання посприяти відновленню місцевих стадіонів. Мовляв, на папері у нас нормальних арен вистачає, а насправді… Тому комісія з питань молодіжної політики, фізичної культури, спорту і туризму Запорізької облради, яку я очолюю, вирішила розробити цю програму, яку депутати облради мають прийняти на сесії 22 листопада».

Кожному району − по стадіону
«Наша мета полягає в тому, щоб впродовж 2008 − 2012 років у кожному з 20 районів Запорізької області реконструювати по одному стадіону − тобто по чотири арени впродовж року, − продовжує він. − Причому разом з футбольними стадіонами в трьох містах будуть зведені по одній хокейній арені зі штучним льодом. Загалом на реалізацію проекту планується виділити 128 мільйонів гривень, до яких, як ми очікуємо, додадуться кошти місцевих та іноземних інвесторів і меценатів».

Обласний футбольний центр
Якщо програма «Запорізький стадіон-2012» має стартувати з наступного року, то інший проект − будівництво обласного Дитячо-молодіжного футбольного центру − вже триває. «Біля Запоріжжя зводиться спеціальний тренувально-навчальний комплекс з десятьма футбольними полями, спортзалом та готелем, в якому будуть займатися сільські діти, − пояснює Межейко. − Вартість цієї ініціативи − 25 мільйонів гривень».
 
Богдан Буга

ФФУ

футбол
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.