Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 10 октября 2016, 12:55
1071
0

Александр КАРАВАЕВ: «Пересмотрели все матчи Косово»

Полузащитник сборной Украины - о матче против Косово (3:0)

| Обновлено 10 октября 2016, 12:55
1071
0
Александр КАРАВАЕВ: «Пересмотрели все матчи Косово»
Півзахисник національної збірної команди України Олександр Караваєв вийшов на 79-й хвилині матчу з командою Косова і вже за дві хвилини віддав гольову передачу на Андрія Ярмоленка, який забив другий м’яч у поєдинку. Про свій ассист та гру «синьо-жовтих» у цілому хавбек розповів в ексклюзивному інтерв’ю прес-службі Федерації футболу України.
 
-  Олександре, збірна України здобула розгромну перемогу над командою Косова в матчі відбіркового циклу чемпіонату світу 2018 року. Однак аж до останньої десятихвилинки не було стовідсоткової впевненості в позитивному результаті, особливо з огляду на те, що суперники мали хороший момент, коли Пятова підстрахувала поперечина... Які у тебе залишилися враження від матчу?
-  Ми переглядали всі матчі, які вони провели у кваліфікації. Ця команда добре грає в контратаках. Швидкі у них гравці як на флангах, так і в центрі. Навіть не очікував, що вони будуть так здорово грати в пас.
 
На 30-й хвилині Кравець забив хороший гол. Могли ми і до цього ще забивати, хоча гра була досить рівною. Якби забили швидкий м'яч у другому таймі, думаю, було б набагато легше. Але рахунок на табло був слизьким. Команда відчувала, що ціна помилки є високою, тому, перестраховуючись, не йшла великими силами вперед.
 
-  А чого збірній не вистачало в першому таймі, щоб передчасно вирішити результат протистояння на свою користь? Так, як це зробила збірна Хорватії кількома днями раніше?
-  Швидше за все, не нам чогось не вистачило, а якісно в обороні діяла збірна Косова. У них два крайніх півзахисники дуже низько сідали до захисників, щоб перекривати зони нашим фланговим гравцям. Було дуже мало простору у нас в атаці, тому важко було грати попереду. Добре, що ми вдало вибігли в контратаку і забили гол. У другому ж таймі їм довелося розкритися, і це зіграло нам на руку.
 
-  Що тобі сказав Андрій Миколайович, коли випускав на поле замість Євгена Коноплянки у другому таймі?
-  Потрібно було підсилити гру. Від мене вимагалося максимально працювати на весь фланг. Потрібно було додати і в швидкості атак, і в завершенні. Також косовари великими силами намагалися йти вперед, тому потрібно було відпрацьовувати і позаду. Основним же завданням було вийти на поле і додати в атакуючій фазі, щоб забити другий гол. Що і вийшло зробити.
 
-  Пам'ятаєш епізод з голом Ярмоленка, якому ти ассистував?
-  Ми обігралися на фланзі з Ротанем і я зрозумів, що залишився один на один з захисником. Потрібно було його обіграти, і коли я вже прокинув м'яч уперед, побачив, що в штрафному майданчику на передачу чекають два наших гравці - Кравець і Ярмоленко. Андрій дуже добре розібрався в цьому епізоді і забив другий м'яч.
 
-  Хорватія обіграла у гостях збірну Фінляндії з рахунком 1:0. Вже у листопаді нам також належить протистояти цій команді. Що знаєш про збірну Фінляндії? Чи доводилося стикатися зі збірними цієї країни в змаганнях серед юнацьких або молодіжних збірних?
-  Перетинався зі збірною Фінляндії на рівні юнацьких команд. Їх команди демонструють футбол, схожий з ісландським. Міцні гравці, які не поступаються в боротьбі, і діють всією командою як в атаці, так і в захисті.
 
У попередніх двох іграх ми втратили очки. Тому у всіх наступних матчах нам необхідно надолужувати згаяне і набирати якомога більше турнірних балів.
 
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.