Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 18 августа 2016, 11:22
1067
0

Юрий ВЕРНИДУБ: «Карпаты провели стартовые матчи на высоком уровне»

Главный тренер «Зари» — о предстоящем матче против «Карпат»

| Обновлено 18 августа 2016, 11:22
1067
0
Юрий ВЕРНИДУБ: «Карпаты провели стартовые матчи на высоком уровне»
ФК Заря
Головний тренер луганської «Зорі» Юрій Вернидуб ділиться сподіваннями від недільного матчу своєї команди проти львівських «Карпат».
 
– Юрію Миколайовичу, наскільки Ви задоволені стартом «Зорі» в чемпіонаті України?
– Загалом задоволений. Один нюанс – втрата очок із «Зіркою». Якщо б і там виграли, то було би взагалі шикарно.
 
– «Зоря» зараз на піку своєї форми чи ще є, куди рости?
– Я думаю завжди є, куди рости. Команда складається і з досвідчених футболістів, і з гравців середнього віку, і з молоді. Є над чим працювати і є до чого прагнути. До того ж, з команди постійно йдуть гравці – цього року, наприклад, пішли четверо. Тому відбуваються зміни й для того, щоб ми демонстрували те, чого хочемо, треба постійно працювати. Ми це й робимо. 
 
– Як Вам вдається так швидко знаходити заміну лідерам, які кожного року залишають «Зорю»?
– Не скажу, що ми вже знайшли заміну футболістам, які пішли. Будківський, Тотовицький, Шевченко – це серйозні втрати. Тим не менше, стараємося довго про це не шкодувати, а рухатися далі. Гравці, які заповнюють ці втрати, справляються із поставленими завданнями. Я радий, що так відбувається. Сподіваюся, так буде й далі. Працювати є над чим – роботи непочатий край. 
 
– Якщо говорити про «Карпати», то чи подобається Вам гра львівського клубу на старті чемпіонату?
– Львів’яни – достатньо хороша команда. Багато хто говорить, що в «Карпат» молодий колектив. Дивлячись на склад, який виходить на поле, я так не вважаю. Звісно, є й молоді хлопці. Наприклад, Грися вважаю дуже талановитим хлопчиськом з великим майбутнім. Його гра – плюс академії «Карпат» і тренерам, які йому довіряють. Також можу виділити Лобая. Це два справді молодих хлопці. У цілому ж склад «Карпат» досвідчений. Підківка, Ксьонз, Нестеров, Костевич, Мірошніченко, Худоб’як, Бланко-Лещук, Новотрясов – хіба їх можна назвати молодими? Вони вже провели вдосталь матчів у Прем’єр-лізі. Візьмімо Чачуа – він наче й молодий, але вже другий сезон проводить на найвищому рівні. 
 
– Чого в грі «Карпат» остерігаєтеся найбільше? 
– Вважаю, що чотири стартових матчі «Карпати» провели на дуже високому рівні. Звісно, не позаздриш їхньому календарю. Не випадково й по грі вони виграли у «Сталі». З «Динамо», якби забили свої моменти, то невідомо, якби повернулася гра. Навіть сміливо скажу, що киянам пощастило. «Карпати» пропустили, тому що поки не вистачає стабільності, аби зберігати результат. 
 
Якщо згадати матч у Полтаві, то там «Карпати» показали дуже якісний футбол з швидкими переходами від оборони до атаки. А гра з «Шахтарем» з тієї категорії, від якої отримуєш задоволення. Перший тайм у виконанні «Карпат» був шикарним, але в другому трохи підсіли. Не можна сказати, що й «Шахтар» не налаштувався – у першому таймі «Карпати» практично не залишили шансів «гірникам». 
 
Зрозуміло, що наш матч з «Карпатами» буде важким. Ми з повагою ставимося до свого суперника, але не більше того. У нас свої завдання, а в «Карпат» – свої. Думаю, в неділю буде дуже цікавий поєдинок.
 
– «Карпати» при нинішній грі можуть потрапити в першу шістку?
– Легко могли би претендувати, але є проблема – зняття шести очок. Прикро, що так. Думаю, це не стільки проблеми гравців, як клубу, який має зробити все можливе, аби повернути ті очки. Головне – терпіння, оскільки команда на правильному шляху. Зі своєї сторони побажаю «Карпатам» хорошої гри, просування по турнірній драбині й виконання поставлених завдань.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Байер снова победил. Банда Алонсо повторила абсолютный рекорд всех времен
Футбол | 05 мая 2024, 21:13 2
Байер снова победил. Банда Алонсо повторила абсолютный рекорд всех времен

Леверкузенцы в матче 32-го тура чемпионата Германии разгромили «Айнтрахт» Франкфурт

Одна из самых известных теннисных пар рассталась
Теннис | 05 мая 2024, 16:51 2
Одна из самых известных теннисных пар рассталась

Стефанос Циципас и Паула Бадоса больше не вместе

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.