Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 20 июля 2016, 10:56
4012
1

Иван ГЕЦКО: Не верю, что чемпионат Украины доиграют до конца

Экс-нападающий сборной Украины - о проблемах отечественного футбола

| Обновлено 20 июля 2016, 10:56
4012
1
Иван ГЕЦКО: Не верю, что чемпионат Украины доиграют до конца
15 липня було обрано нового керманича національної збірної команди України з футболу. Виконавчий комітет Федерації футболу України одноголосно підтримав кандидатуру Андрія Шевченка на посаді наставника «синьо-жовтих».
 
Контракт із 39-річним спеціалістом буде підписано за схемою «2+2»: на два роки із можливістю пролонгації угоди на такий самий термін.
 
Про це призначення журналiсти розпитали в екс-гравця національної команди, автора першого голу в її історії Івана Гецка.
 
– Іване Михайловичу, вболівальники неоднозначно сприйняли призначення Андрія Шевченка головним тренером національної збірної. Мовляв, негоже було президентові Федерації футболу України Андрію Павелку проштовхувати свого кума, який не має ані найменшого досвіду роботи тренером, на цю посаду. Як Ви ставитеся до цього?
– Насамперед, це призначення я давно прогнозував. Найбільше мене вразило те, що зараз не буде важелів впливу Федерації на тренерський штаб збірної. Усі помічники Шевченка ніколи не підуть на повідку кого б то не було. Ні Суркіса, ні УЄФА чи ще когось (до тренерського штабу головної команди країни увійдуть італійці Мауро Тассотті та Андреа Малдера, відомі своєю роботою у структурі італійського «Мілана», а також іспанець Рауль Ріанчо, який з 2014-го до 2016 року працював помічником головного тренера у київському «Динамо»). Ці люди націлені зовсім на інше. Вони прагнутимуть сформувати боєздатний колектив. Якби у Шевченка були помічниками Васильєв, Іванов чи Петров, то я би це призначення назвав би помилкою. А він вибрав собі у помічники хороших іноземних фахівців. У процесі Шевченко набуде необхідний досвід. Звісно, йому на це потрібен час. Треба буде потерпіти один-два роки і сподіватися на те, що у нас з’явиться хороша збірна.
 
– Думаєте, справді на Шевченка і його помічників ніхто не зможе вплинути?
– Безперечно. У нього в штабі не наші фахівці, а іноземці. Вони не слухатимуть, кого викликати, а кого ні. Вони обиратимуть найкращих і їх випускатимуть на поле.
 
– Росіяни уже пройшли етап, коли їхню збірну тренували іноземці. Після провалів вони просто збирали валізи та їхали додому…
– Ніхто нічого в цій ситуації ґарантувати не може. Зверніть увагу на ситуацію в нашій країні… Я не вірю в те, що наш чемпіонат дограють до кінця. Думаю, 3-4 команди можуть знятися ще до кінця першого кола. Ситуація непередбачувана. Зараз ми можемо констатувати, що із збірною працюватимуть професіонали, причому незалежні ні від кого. Ці люди тверезо дивляться на ситуацію і хочуть не просто заробити гроші, а ще й чогось досягти.
 
– На Вашу думку, яка зараз найбільша проблема української збірної?
– Потрібно ламати менталітет наших футболістів. Це поза футбольним полем вони можуть один-одному не подавати руки. А на полі вони повинні демонструвати взаємодію на найвищому рівні. В нас усе відбувається не так. Інший підхід повинен бути. Футболісти мають розуміти, що, виступаючи за збірну, вони представляють Україну, а не роблять комусь послугу чи просто заробляють гроші.
 
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

В тренерском штабе Полесья будет работать новый тренер
Футбол | 19 апреля 2024, 22:19 0
В тренерском штабе Полесья будет работать новый тренер

Сергей Шищенко пригласил Николая Гибалюка стать своим ассистентом

Дальше без Трубина. Определены полуфинальные пары Лиги Европы
Футбол | 19 апреля 2024, 06:30 19
Дальше без Трубина. Определены полуфинальные пары Лиги Европы

В полуфиналах Лиги Европы сыграют: Марсель – Аталанта, Рома – Байер

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Vyacheslav Krusser
Ваня тепун тебе на язык и черяк на сраку!!! Ванга ты наша