Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1225
0

Пилипів з Шахтарем засмутив своїх земляків

У донецької команди сил вистачило на дві складних гри

У центральному матчі туру зустрічалися сусіди по турнірній таблиці. До очного протистояння обидва суперники ще не програвали, лише одного разу перед цим зігравши внічию. І якщо втрата двох очок у Дніпропетровську в плани «Урагану» аж ніяк не входила, то безгольовий підсумок львівського суперматчу «Енергія» - «Шахтар» тільки додавав певної інтриги. Чи змогла команда Олега Солодовника за три дні повністю відновитись, насамперед емоційно, мав дати відповідь непростий поєдинок в Івано-Франківську, на який «гірники» прибули напередодні, залишившись у Львові ще на дві доби.

Двічі вдома «Ураган» вже грав внічию з більш іменитішим суперником - два з половиною роки тому у кубковому чвертьфіналі (2:2) та минулого сезону у стартовому турі чемпіонату (5:5). У січні підопічні Тараса Вонярхи поступилися в Донецьку (1:5). Тоді Євген Валенко свій дебют у футболці «Шахтаря» відсвяткував забитим м'ячем.

Про особливу налаштованість капітана івано-франківців Владислава Корнєєва у матчі з колишньою командою годі і казати, як і про емоції капітана «оранжево-чорних» Федора Пилипіва, котрий знову зіграв перед своїми земляками та рідними. Другий приїзд до Івано-Франківська уродженцю Старого Лисця запам'ятався більше, аніж попередній кубковий візит, оскільки тепер його команда перемогла, а 13-ий номер «Шахтаря» забив один з голів.

Засмутити екс-«гірника» Корнєєва, котрий до цього відстояв дві сухі домашні гри, гостям вдалося вже на шостій хвилині, коли помилкою Сімки сповна скористався Кулик - 0:1. Відігралися господарі завдяки точному удару Сендецького з пенальті, призначеного за гру рукою Мельникова - 1:1. Однак нічийний рахунок протримався лише шість хвилин: після розіграшу кутового бездоганно пробив Ткаченко, і «Шахтар» знову вийшов вперед - 1:2. Наприкінці тайму «Урагану» пощастило двічі, коли спочатку Задорожний, а за мить і Кулик з близької відстані поцілили в стійку воріт.

Одразу по перерві донеччани подвоїли перевагу: Ярий помилився при передачі, а Кулик з Пилипівим розіграли швидку двоходівку - 1:3. Господарі не здавались, і вже за чотири хвилин Скіцко втратив чудову нагоду скоротити відставання, а за мить Сухомлинов не без проблем справився з ударом Валенка. Далі Задорожний з Мансуровим виходили вдвох на Корнєєва (мимо), а потім Кулик та Ткаченко зблизька не влучили у ворота. Не використав свого шансу і Москвичов, а капітан «Урагану» скільки міг виручав свою команду, однак на 32-й хвилині і він був безсилий, коли м'яч з четвертої спроби після удару Кулика таки опинився в сітці - 1:4.

На 33-й хвилині Тарас Вонярха взяв тайм-аут, після чого івано-франківці пішли ва-банк. Даниленко, а потім Валенко виходили у якості п'ятого польового, і останні хвилини матчу пройшли у постійних атаках господарів. Проте спершу Скіцко поцілив у штангу, кілька разів «гірників» рятував Сухомлинов, не розібрався на добиванні Павлюк. А в гостей Мірошник і Кулик не змогли вразити порожні ворота.

Цікаво, що після цього двобою обидві команди і надалі залишились сусідами у турнірній таблиці, щоправда помінялись місцями. «Ураган» зазнав першої поразки і перемістився на четверту сходинку, пропустивши поперед себе «Шахтар». Нагорі два представники Львова - чемпіон «Енергія» та наступний суперник івано-франківців «ТВД», який прийматиме географічних сусідів вже найближчої суботи.

«Ураган» (Івано-Франковськ) - «Шахтар» (Донецьк) - 1:4

«Ураган»: Корнєєв - Кіндратів, Сімка, Ярий, Сендецький - Павлюк, Валенко, Брожко, Даниленко - Оліщук, Скіцко.
«Шахтар»: Сухомлинов - Мансуров, Пилипів, Задорожний, Кулик - Ткаченко, Мельников, Москвичов, Мірошник.

Судді: Стрілецький, Івашина (обидва - Суми).

Голи: Сендецький (11,з пенальті) - Кулик (6, 32), Ткаченко (17), Пилипів (21).

Попередження: Кіндратів (26), Корнєєв (37) - Мельников (11).

Олег ЛАНЯК, Андрій МЕНІВ, спеціально для www.futsal.sport.ua

Фото Олексія БУТЧАКА з гри Sport.ua  
футзал
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Новый претендент на Лунина. Легендарный клуб хочет подписать украинца
Футбол | 26 апреля 2024, 08:01 6
Новый претендент на Лунина. Легендарный клуб хочет подписать украинца

«Милан» вступил в борьбу с «ПСЖ», «Баварией» и «Манчестер Юнайтед» за Андрея

ЧМ-2024 по футзалу. Все потенциальные соперники Украины. Когда жеребьевка?
Футзал | 20 апреля 2024, 02:41 0
ЧМ-2024 по футзалу. Все потенциальные соперники Украины. Когда жеребьевка?

Жеребьевка финального раунда ЧМ пройдет 26 мая в Самарканде

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.