Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1266
0

Карпати - Металіст - 0:2

Перша виїзна перемога «Металіста»

Суперники в принципі добре вивчили один одного, і перед початком чемпіонату навіть провели спаринг у Трускавці. Гру, яка транслювалась по телебаченню, активніше почали харків’яни, і  Кобін ціною гірчичника зупинив прохід Девіча. До речі, для Василя це вже четверта жовта картка, і він пропустить наступну гру з «Шахтарем». А згодом «Металіст» відкрив рахунок. Ганцарчик зі штрафного підкрутив м’яч точнісінько на голову Фоміну, і Руслан з лінії воротарського майданчику пробив повз Налєпу.

Горсті продовжували більше володіти м’ячем і зусиллям Рикуна, Девіча Валяєва, Едмара організували декілька небезпечних моментів біля воріт «Карпат». Проте з одного боку завершальним ударам гостей бракувало влучності, а з другого впевнено діяв на виході Налєпа. У свою чергу «Карпати» також намагалися шукати шляхи взяття воріт Горяїнова, але пройти оборонні редути бронзового призера та учасника єврокубків було не так то й легко. Тож карпатівці вдавалися до дальніх ударів, проте Кирильчику бракувало влучності. А в іншому випадку Горяїнов, не ризикуючи, перевів м’яч, який летів під поперечину, на кутовий. В кінці тайму в районі центральної лінії після чергового зіткнення виникла деяка штовханина, яка закінчилась жовтою карткою для нігерійця Годвіна.

Під час перерви «Карпати» провели дві заміни, помінявши двох півзахисників – лівого та центрального. Ініціативою  деякий час володіли господарі, які створили гольовий момент біля воріт металістів. Після флангової передачі Кобіна у падінні головою пробивав Батиста, і воротар у кидку парирував удар, а захисники підстрахували Горяїнова.  Згодом сам Кобін небезпечно виконав стандарт, але м’яч прошмигнув над поперечиною.

Натомість гості скористалися грубою помилкою Лащенкова, який після пасу Девіча не зумів перешкодити передачі Валяєву, який, вийшовши на побачення з воротарем, технічно пробив в дальній нижній кут воріт. І хоча до завершення матчу ще був час, але судячи з гри, другий пропущений гол фактично зняв питання про переможця. Залишалась надія, що «Карпати» проведуть бодай гол престижу. І коли на полі з’явився Фещук, який напередодні провів красень-горл в складі дублерів, всі чекали чергового шедевру у виконанні Максима. Фещук двічі виконував штрафний удар, але спочатку Горянов врятував ворота гостей, а у другому випадку м’яч влучив у стінку.

Тож «Металіст» здобув першу у чемпіонаті перемогу на чужому полі, а «Карпати» перервали свою безпрограшну серію з чотирьох матчів, в тому числі і суху серію в останніх трьох турах.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ, спеціально для sport.ua

«Карпаты» - «Металлист» - 0:2
«Карпаты»:
Налепа, Лащенков, Ищенко, Годвин, Пшеничных, Худобяк, Сучков (Кополовец, 46), Кобин, Кирильчик (Ткачук, 46), Батиста (Фещук, 80), Ковель.
«Металлист»: Горяинов, Ганцарчик, Девич (Махдуфи, 81), Обрадович, Гуйе, Бордиян, Валяев, Эдмар, Слюсар, Рыкун, Фомин (Нвоха, 28; Зезе, 58).
 Фомин, 13. Валяев, 69.
 Кобин, 8. Годвин, 43. Батиста, 56 - Зезе, 67. Обрадович, 73.

Зрителей: 17.900.
Оценка поля: 4.
Честная игра: 6.750 - 7.750.

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА ЗДЕСЬ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.