Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 25 апреля 2016, 19:17
843
0

Игорь ПЛАСТУН: «Мы набрались вдоволь позитивных эмоций»

Защитник «Карпат» доволен разгромом «Говерлы» (3:0)

| Обновлено 25 апреля 2016, 19:17
843
0
Игорь ПЛАСТУН: «Мы набрались вдоволь позитивных эмоций»
fckarpaty.lviv.ua

В суботу «Карпати» здобули першу перемогу у 2016-му році. Перевага над «Говерлою» була тотальною, про щось свідчить рекордна кількість ударів по воротах Дмитра Бабенка. Незважаючи на те, що Ігор Пластун голкіпера ужгородців не пробив, але саме капітан «зелено-білих» був одним з кращих на полі «Арени Львів». Про свої враження від дербі, перші голи Мірошніченка і Бланко-Лещука, а також про майбутню поїздку до Полтави центральний захисник львівського клубу розповів Інформаційному центру ФК «Карпати».

?– Ігоре, команда нарешті перемогла. Настрій хороший?
– Перемагати завжди приємно. Тим більше, що ми давно не вигравали. Набралися вдосталь позитивних емоцій. Попереду маємо дві важкі гри і виграш в «Говерли» повинен нам допомогти в психологічному плані. Сподіваюся, що перемога буде для нас певним поштовхом, щоб в заключних матчах ми заробили якомога більше очок.

– У матчі з ужгородцями складалося враження, що у футболістів «Карпат» вдавалося майже все. Що це було – ваша команда віддала всю себе чи «Говерла» зіграла настільки непереконливо?
– Звичайно, що ми налаштовувалися дуже серйозно. Грали при рідних трибунах. Розуміли, що нічого іншого, крім перемоги не може бути. Наша впевнена перемога – це результат кількох факторів. Забили першими, розслабилися, а в дебюті другого тайму забили вдруге і вже тоді були переконані, що переможемо.

– Особисто ти провів один з найкращих матчів за «Карпати»...
– Матч справді був хорошим. Можливо, справа в тому, що я зробив багато атакувальних дій. Часто підключався до атаки, адже мав таку можливість. Хоча на початку матчу «Говерла» втратила дві хороші нагоди. Нам справді пощастило. В другому таймі ми вигравали з різницею в два голи і я вирішив допомогти нападникам, оскільки мав багато простору. Крім того, не буду приховувати, хотів забити. На матч приїхали мої батьки, тому мав додаткову мотивацію. У мене був чудовий момент, але, напевно, не пощастило. Сподіваюся, в наступних матчах надолужу.

– В тому епізоді відмінно зіграв воротар. Бачив м’яч у воротах?
– Можу зараз казати все, що завгодно. У мене були хороші умови – суперників поруч не було, мав час, щоб добре прикластися. Прийняв на груди і пробив з лівої... Для мене це нещастя. Воротарю поталанило в тому епізоді. «Говерла» має дякувати Бабенку за те, що рахунок не став більшим. Головне, що ми перемогли. Інша справа, якби я не забив, а команда втратила очки. Було б дуже неприємно. Шукатиму моменти в наступних матчах.

– На початку гри гості втратили два вбивчі моменти. Захисна ланка дала збій?
– Повноцінного розбору матчу ми ще не робили. Це наші помилки, адже ми не маємо права давати супернику так легко розкривати наш оборону. В другому випадку ми помилилися під час стандарту. Можливо, втратили концентрацію. В будь-якому разі своїх гравців на кутових маємо розбирати і не робити більше такого.

– В грі з «Говерлою» свої перші голи забили Ґуставо Бланко-Лещук і Денис Мірошніченко. Команда вітала їх по-особливому?
– Такі події є завжди приємними. Ця річ має значення перш за все для самих хлопців. Можна розглядати дебютні голи, як додатковий ковток повітря, нові емоції. Ґуставо – наш центральний нападник, від якого всі чекають голів. До цього матчу він ще не забивав, але подивіться, який великий об’єм роботи він виконує на полі. Якби у нас був такий форвард ще в першому колі, ми б виступили набагато краще. Ґуставо виконує колосальний об’єм роботи. Це бачить вся команда. Ми не звертали уваги на те, що він не забивав. Психологічний бар’єр він однозначно здолав.

– Для Дениса прем’єрний гол також дуже важливий.
– Його першочергове завдання – надійна гра позаду. Якщо ж він забиватиме, то це буде величезним плюсом для всієї команди. Можу лише привітати Дениса з дебютним голом.

– Попереду на «Карпати» чекає полтавська «Ворскла», яка дуже добре виглядала на фоні чемпіона в минулому турі. Чого очікуєте від майбутнього протистояння?
– Кожен матч є непростим. В Полтаву їдемо для того, щоб заробити очки. Ми впевнені в собі. Намагатимемося зіграти у свій футбол і перемогти. «Ворскла» – хороша команда з класним тренером і якісним підбором футболістів. Нам буде важко, але ми розуміємо, що треба буде викладатися на максимум.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Свитолина с баранкой разгромила экс-5-ю ракетку на крупном турнире в Риме
Теннис | 10 мая 2024, 19:05 11
Свитолина с баранкой разгромила экс-5-ю ракетку на крупном турнире в Риме

Элина в двух сетах разобралась с Сарой Эррани в 1/32 финала соревнований WTA 1000

Игроки еще одного клуба УПЛ получили бронирование от мобилизации. Лига тоже
Футбол | 10 мая 2024, 20:43 12
Игроки еще одного клуба УПЛ получили бронирование от мобилизации. Лига тоже

УПЛ и «Заря» признаны критически важными для экономики Украины

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.