Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1428
0

Швидкий гол і 39 хвилин засухи

Мінімальна перемога «Урагана» за рівної гри

«Ураган» (Івано-Франківськ) - «Метрополітен» (Київ) - 1:0 (1:0)

Домашній поєдинок з «Метрополітеном», що відбувся трохи більше п'яти місяців тому, надовго залишиться у пам'яті як гравців «Урагану», так і вболівальників команди. Тоді 14 квітня всі вони були просто шоковані, коли за 1,2 секунди до сирени Кудрицький зруйнував усі надії господарів, забивши третій гол. Ведучи у рахунку 3:1, івано-франківці наприкінці матчу втратили дорогоцінні два очки, яких їм у підсумку і не вистачило, щоб потрапити до фінальної шістки...

Намаганння реваншуватися за ту прикру нічию було максимальним. Не встигли шанувальники футзалу як слід розміститися на трибунах, як їм довелося підводитись зі своїх місць. А зробити це вже на 28-й секунді матчу їх змусив Роман Ярий. «Ураганівській» дев'ятці вдався блискучий удар у дев'ятку воріт без жодних шансів для дебютанта вищої ліги Кіндякова - 1:0.

Приголомшені таким початком гості були змушені перебудовувати всю гру буквально за хвилину, коли на рівному місці послизнувся і серйозно травмувався Хорун. Тож Ігорю Будзьку вдалося вивести свою команду з психологічного ступору ближче до екватора першого тайму. Господарі не змогли скористатися тимчасовими проблемами суперника і збільшити власну перевагу. Непогані шанси змарнували Сендецький, Валенко, Ярий, на що кияни відповіли єдиним ударом Стайкова лише на 8-й хвилині. «Ураган» нагнітав і далі, однак забити ще не зміг.

Трохи збив темп господарів тайм-аут «Метрополітена», після чого у складі івано-франківців дебютував Сергій Гупаленко, а кияни завдали першого небезпечного удару і розіграли перший кутовий. Остаточно столична команда прокинулась на 16-й хвилині, коли Борсук, а потім і Конопчук змусили двічі Корнєєва вступати в гру. За мить вже Валенко зі зручної позиції не влучив у порожні ворота, а на останній хвилині прудконогі Химяк з Борсуком виходили 2 в 1, однак Брожко просто «видряпав» мяч з-під ноги капітана гостей.
На початку другого тайму господарі мали б забивати бодай один-два м'ячі, оскільки створили з десяток небезпечних моментів, яких би з лишком вистачило не на одну гру, але... Постріл Сендецького воротар таки перевів на кутовий. Сімка пробиває з розвороту - кіпер на місці. Знову Сендецький і Даниленко завдають ударів - трохи неточно. Далі Ярий не встигає замкнути дальню стійку, а Валенко після розіграшу штрафного в один дотик переправляв м'яч у ворота і влучив в голову Кіндякову.

На 26-й хвилині ледь не спрацювало відоме правило «не забиваєш сам, забивають тобі». Екс-ураганівець Химяк «обікрав» Кіндратіва на лівому фланзі і виходив на побачення з Корнєєвим, однак переграти досвідченого голкіпера йому не вдалось. За кілька секунд капітан «Метрополітена» знову «пробачив» колишню команду, не влучивши у ворота з близької відстані.

«Ураган» продовжував тиснути, і далі вже Сімка, прийнявши на «стовпа», був зобов'язаний забивати з розвороту - воротар. В аналогічній ситуації стовідсоткову нагоду втратив Гупаленко - трохи вище. М'яч вперто не йшов у рамку воріт, а на 30-й хвилині господарям ще раз пощастило. Удари Борсука і Конопчука захисники зуміли блокувати, після чого м'яч опинився зліва поблизу воріт, де знаходився забутий усіма Химяк, але пробив він поруч зі стійкою.

«Метрополітенівці» повірили у власні сили і почали пресингувати господарів, сподіваючись на помилки при передачах. У кількох епізодах їм це вдавалось зробити, але Корнєєв був непробивним. Івано-франківці відповіли гострими контрвипадами, коли спершу Гупаленко виходив на ударну позицію, але не зумів як слід приборкати м'яч, а згодом Кіндяков витягнув шкіряну кулю з дев'ятки, в останній момент зреагувавши на постріл Даниленка. Після цього небезпечного моменту наставник киян, у пасиві яких вже було 5 фолів, бере тайм-аут, а вже за 4,02 до фінальної сирени Мізін з'являється на майданчику у ролі п'ятого польового.

«Тримайся, Ураган!» - голосно підтримували свою команду вболівальники, напевне, не раз пригадуючи ту квітневу драму останніх секунд. «Корнєєв! Корнєєв!» - підбадьорували вони легендарного голкіпера, який після цієї гри, без сумніву, став улюбленцем місцевої публіки. Наприкінці матчу капітан івано-франківців не лише кілька разів виручив команду, чим вселяв впевненість у захисні дії партнерів, але й своєю холоднокровністю зумів вивести з психологічної рівноваги суперників. «Метрополітен» не забив, а Владислав Корнєєв (став кращим гравцем матчу) вдруге відстояв «на нуль» у домашньому поєдинку.

«Ураган»: Корнєєв-к - Кіндратів, Сімка, Ярий, Сендецький - Павлюк, Валенко, Брожко, Даниленко - Скіцко, Гупаленко.
«Метрополітен»: Кіндяков - Сагай, Хорун, Химяк-к, Литвин - Мізін, Стайков, Конопчук, Литвин.

Судді: Дребужан (Мукачеве), Ємельянов (Луганськ).

Гол: Ярий (1).

Олег ЛАНЯК, Андрій МЕНІВ. Спеціально для www.futsal.sport.ua

Фото з гри Sport.ua

футзал
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

СРНА: В россии есть нормальные люди. Если что-то скажут... Тут у них тяжело
Футбол | 26 апреля 2024, 22:38 45
СРНА: В россии есть нормальные люди. Если что-то скажут... Тут у них тяжело

Директор «Шахтера» по футболу рассказал об отношении к сербам и россиянам

Стало известно, сколько Реал заплатил за трансфер Лунина Заре
Футбол | 26 апреля 2024, 12:40 16
Стало известно, сколько Реал заплатил за трансфер Лунина Заре

На украинского вратаря в свое время претендовали «Наполи» и «Ливерпуль»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.