Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1107
0

Карпати - Закарпаття - 2:0

Переможний дебют Яремченка

Карпати - Закарпаття - 2:0

Після п’ятирічної перерви  дві західні команди країни знову зустрілися у вищій лізі. При цьому для нового головного тренера «Карпат» Валерія Яремченка це була прем’єрна гра, а загалом ювілейна 250-а у вищій лізі. Прохолодна, дощова погода дещо відлякала вболівальників команди. І на трибунах стадіону «Україна» зібралися найвідданіші прихильники «зелено-білих».

Щодо кадрових змін господарів, то після травм в основі знову з’явилися поляк Мацей Налєпа та білорус Олександр Юревич, який зайняв місце на лівому фланзі оборони. А в центрі захисту поруч з капітаном команди Миколою Іщенком місце дискваліфікованого Сергія Лащенкова зайняв його тезка Пшеничних. А на правому краї замість травмованого Володимира Федоріва діяв універсальний гравець Василь Кобін.

Господарі поля з перших хвилин заволоділи ініціативою, і закарпатці всією командою тримали оборону. Враховуючи мокре поле, дальні удари несли в собі небезпеку. Автором першого у грі удару став Батиста, який пробив поруч зі стійкою.  А згодом бразилець не реалізував реальний гольовий момент біля воріт Дмитра Бабенка. Після пасу Василя Кобіна забутий захисниками Батиста, знаходячись у воротарському майданчику, сходу «щічкою» не влучив у рамку воріт «Закарпаття». Чимало атак «Карпат» завершувались навісними передачами у виконанні Ігоря Худоб’яка,  Олексія Сучкова, проте надійно грали на «другому поверсі» захисники на чолі з 36-річним вихованцем львівського футболу Олександром Чижевським, а також воротар гостей часто кулаками вдало діяв на виходах.

Закарпатці перший удар по воротах «Карпат» завдали зусиллями Івана Козоріза, але це була лише пристрілка. Небезпечні моменти в основному виникали біля воріт Дмитра Бабенка. Зокрема Батиста головою пробив над поперечиною, а після удару Василя Кобіна надійно зіграв воротар «Закарпаття». У свою чергу Мацей Налєпа у кидку перевів м’яч на кутовий після удару головою екс-гравця «Металіста» Анатолія Діденка, який фактично був одним нападником гостей у цьому дербі. А під кінець тайму наважився на удар і Юревич, проте від рук Бабенко м’яч зрикошетив на кутовий.

На початку другого тайму Валерій Яремченко випустив на поле Михайла Кополовця та Павла Карильчика.  І через дві хвилини після своєї появи на полі Кополовець зробив пас у штрафний майданчик на Батисту, удар якого Бабенко зумів накрити у кидку.  І все ж активність Батисти призвела до голу. Проти бразильця грубо зіграли захисники «Закарпаття» і Леонід Ковель, як і в матчі з «Динамо», відзначився, потужно пробивши зі стандарту. Цього разу м’яч від рук Бабенка влучив у штангу і вкотився у сітку протилежного кута воріт. Цей гол додав впевненості господарям, які згодом забили і другий.  Щоправда перед цим м'яч після удару Отара Марцваладзе теж побував у сітці воріт «Карпат», але за мить до цього асистент арбітра зафіксував положення поза грою.

Подвоїли рахунок господарі після флангової передачі Батисти  влучно пробив головою Андрій Ткачук, і м’яч від газону зрикошетив над руками Бабенка у сітку воріт «Закарпаття». До речі, для Ткачука, якому у листопаді виповниться 20 років це був перший гол у вищій лізі (8-а гра). Після цього виручив «Карпати» Мацей Налєпа, який у кидку перевів м’яч на кутовий після удару з декількох метрів Владислава Микуляка.

Тож «Карпати», здобувши другу перемогу поспіль, випередили «Закарпаття» та деякі інші команди у турнірній таблиці, покращивши настрій своїм уболівальникам.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ, спеціально для sport.ua

«Карпаты» - «Закарпатье» - 2:0
«Карпаты»: Налепа, Ищенко, Годвин, Пшеничных, Худобяк, Сучков (Кополовец, 57), Кобин, Ткачук, Юревич (Кирильчик, 57), Батиста, Ковель
«Закарпатье»: Бабенко, Чижевский, Аладашвили, Есин, Микуляк (Шопин, 76), Кривошеев, Браила, Козориз, Вишняк (Бундаш, 74), Марцваладзе, Диденко (Бурый, 74)
 Ковель, 63, Ткачук, 73.
 Есин, 60.

Зрителей: 9.800.
Оценка поля: 3.
Честная игра: 8.500 - 8.000.

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА ЗДЕСЬ

Протокольные данные сверены с официальными.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Где смотреть онлайн бой Василий Ломаченко – Джордж Камбосос
Бокс | 10 мая 2024, 08:47 1
Где смотреть онлайн бой Василий Ломаченко – Джордж Камбосос

12 мая в австралийском Перте пройдет поединок за титулы IBF и IBO

Космос в Леверкузене. Байер отыгрался с 0:2 и вышел в финал Лиги Европы
Футбол | 10 мая 2024, 00:03 39
Космос в Леверкузене. Байер отыгрался с 0:2 и вышел в финал Лиги Европы

«Рома» не сумела удержать победу и прервать невероятную серию немецкой команды

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.