Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1188
0

Гол ціною в телевізор

Автор першого голу «Урагана» в новому сезоні Євген Валенко став володарем приємного подарунку

За свій перший гол Валенко отримав... телевізор

«Перемога - це завжди три очки. Нехай і 2:0, навіщо більше?» - резюмував після гри з новачком вищої ліги «Контингентом» наставник «Урагану» Тарас Вонярха. Тим паче, що житомирська команда вже створила першу сенсацію 15-го чемпіонату, перегравши вдома у стартовому турі ЛТК - 4:1.

Коли три роки тому самі івано-франківці дебютували у класі найсильніших, тоді їм у Києві «дісталося на горіхи» від столичного «Інтеркасу» - 1:5. Далі двічі поспіль «Ураган» стартував у чемпіонатах на рідній арені. У сезоні 2005-06 рр. господарі на останніх секундах таки дотисли «Дніпроспецсталь» - 3:2. А минулоріч 10 вересня в Івано-Франківську двох очок не дорахувався грізний донецький «Шахтар».

Підсумкові 5:5, що тоді так само стали сенсацією, ще довго пам'ятатимуть як місцеві вболівальники, так і гравці обох команд, а особливо колишній голкіпер екс-чемпіонів Владислав Корнєєв. Через рік майже у той саме день він знову з'явився на майданчику коледжу фізвиховання. І не просто з'явився, а у якості нового капітана «Урагану» вивів оновлену команду на стартовий поєдинок чемпіонату.

Одразу зі свистком арбітра господарі взялися до справи. В одній з перших атак трохи не поталанило Скіцку, що зблизька перекидав голкіпера, але капітана «Контингента» підстрахував захисник. Було помітно, що «Ураган» дуже прагнув забити швидкий гол. Це вдалося зробити на 6-й хвилині, коли Брожко красивим пасом «відрізав» кількох житомирян і вивів Валенка на побачення з Сорокіним. 1:0 - і за мить новачок івано-франківців, котрий все зробив майстерно, потрапляє в обійми партнерів по команді.

Далі господарі запропонували супернику тотальний пресинг, сподіваючись таким чином швидко подвоїти рахунок. Свого шансу не використав Павлюк, намагаючись п'яткою ефектно проштовхути м'яч у ворота, а на потужний постріл Ярого блискуче зреагував воротар, що витягнув шкіряну кулю з дев'ятки. Приголомшені гості прийшли до тями лише на 12-й хвилині, коли створили перший небезпечний момент. Це Кірішун зі штрафного перевів реакцію Корнєєва, за що той отримав заслужені оплески від публіки.

Надалі підопічні Тараса Вонярхи продовжували гостро атакувати, але подвоїти перевагу їм судилося лише наприкінці тайму. За 5 секунд до перерви «Ураган» здобув право на кутовий і після тайм-ауту майстерно його розіграв. Для цього господарям вистачило 1,7 секунди: Кіндратів скинув на неприкритого Сендецького, котрий з улюбленої лівої відправив м'яч сітку воріт - 2:0.

Після відпочинку вдруге огризнувся «Контингент», але Корнєєв, котрий до того фактично не мав особливої роботи, знову був на висоті. Надалі житомирці відійшли в оборону, мабуть сподіваючись на контратаки. В такій ситуації господарям довелося перейти до пресингу на чужій половині, адже зламати захисні редути суперника було справою непростою. Не принесли користі і дальні удари у виконанні Даниленка та Сендецького, коли м'яч пролетів поруч зі штангою, а згодом трохи забракло влучності Валенку, Павлюку та Скіцку. І якби не Сорокін, який тягнув все, що летіло йому в «рамку», житомирській команді довелось би ще не раз розпочинати з центру. Схоже, гості таки змирились з поразкою, і до самої сирени для них головним було не пропустити більше. В свою чергу івано-франківці впевнено контролювали подальший хід гри, згодом вдавшись до утримання переможного рахунку.

Кращим гравцем у складі господарів визнали автора першого гола «Урагану» цього сезону Євгена Валенка, котрому після завершення матчу знадобилися допомога Брожка і навіть лікаря команди Даньківа для того, щоб... дотягти до роздягальні новенький телевізор JVC від одного з партнерів клубу - мережі супермаркетів електроніки та побутової техніки «Фокстрот - техніка для дому».

ПІСЛЯМОВА.

Юрій ВОЛОВЕНЬ, головний тренер «Контингента»:

- Перш за все, хочу подякувати команді-супернику за дуже хороший прийом: все було організовано на найвищому рівні. Сподобалась також хороша атмосфера та організація довкола матчу. Щодо самої гри, то як для дебютанта вищої ліги нам трохи складно увійти в чемпіонат, насамперед важко психологічно. Хвилювання далося взнаки в першому таймі, у другому, здається, ми перебороли самі себе. Однак відчувається, що нашим гравцям не вистачає майстерності, тим більше, що двоє травмованих гравців не приїхало до Івано-Франківська. Гадаю, з ними команда відчувала б себе впевненіше. Загалом перед нами поставлене завдання постаратися закріпитися у вищій лізі і набути досвіду, в тому числі і від поразок.

Тарас ВОНЯРХА, головний тренер «Урагану»:

- Вітаю всіх вболівальників з початком нового сезону та з першою перемогою «Урагану» в чемпіонаті. Вона далась не дуже вже і легко, бо за календарем ми перший тур пропускали, в той час, як житомирці несподівано перемогли ЛТК. Ми очікували, що суперник гратиме другим номером, і нам доведеться цю оборону зламати. Зрозуміло, налаштовувались лише на перемогу, адже для «Урагану» - це старт у чемпіонаті. Вважаю, як розпочнеш, так і поїдеш далі...

Щодо взаємовіддачі, швидкості та вже за рівнем гри мені команда сподобалась, а голи були забиті при завершенні контратаки та розіграші стандарту. У другому таймі все задумане не вдалось реалізувати, а наприкінці ми грали на утримання рахунку, не створюючи багато голевих моментів і тримаючи в голові вже наступні поєдинки. Головне, що ми переступили цей своєрідний бар'єр входження в чемпіонат, що ми здобули першу перемогу на очах рідних вболівальників, яким ще раз дякуємо за підтримку.

- У заявці на гру були прізвища Сімки та Гупаленка, але у матчі вони не грали. Чому?
- На сьогоднішній день Сімка з Гупаленком функціонально готові лише на 70 відсотків. У обох нещодавно були мікротравми, їм ще потрібно трохи часу для відновлення. Тому за такої жорсткої гри я вирішив їх приберегти, хоча обидва гравці могли у разі потреби вийти на майданчик і допомогти команді.

- Вже середу «Ураган» гратиме на виїзді з «Будівелом», а потім у неділю прийматиме «Метрополітен»...
- З «Будівелом» буде дуже важка гра, оскільки ця команда завжди агресивно грає вдома. Тим більше, що два стартові матчі вони програли в гостях з великим рахунком. До того ж, у Дніпропетровську специфічний майданчик - трохи коротший, вузький і слизький, і я передбачаю, що гра буде досить динамічною. Наше завдання на вересень - набрати 12 очок, тому усі сили ми прикладемо для досягнення результату, щоб потім не наздоганяти наших конкурентів у турнірній таблиці.

Ураган: Корнєєв-к - Кіндратів, Скіцко, Ярий, Сендецький - Павлюк, Валенко, Брожко, Даниленко.
Контингент: Сорокін-к - Піхоцький, Кірішун, Мухін, Коваль - Доманський, Іщук, Воловник, Мельник - Литвиновський, Саківський.

Судді: Стрілецький (Суми), Сіпрашвілі (Іллічівськ).

Голи: Валенко (6), Сендецький (20).

Попередження: Кірішун (33).

Фото з гри Sport.ua  

Олег ЛАНЯК, Андрій МЕНІВ. Спеціально для www.futsal.sport.ua

футзал
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Сборная Украины U-19 разгромила команду Венгрии в первом товарищеском матче
Футзал | 20 апреля 2024, 21:10 0
Сборная Украины U-19 разгромила команду Венгрии в первом товарищеском матче

Украинские футзалисты забили соперникам пять мячей

В Челси принято решение о будущем Мудрика
Футбол | 24 апреля 2024, 19:01 3
В Челси принято решение о будущем Мудрика

«Пенсионеры» расставили приоритеты в отношении украинца

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.