Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 08 февраля 2016, 14:09
4122
5

ГУЛОРДАВА: «Не удивлюсь, если Тейшейра за 70 млн уйдет в МЮ»

Футбольный агент - о самом дорогом трансфере зимы

| Обновлено 08 февраля 2016, 14:09
4122
5
ГУЛОРДАВА: «Не удивлюсь, если Тейшейра за 70 млн уйдет в МЮ»

Про гучний перехід Алекса Тейшейри та про інші події трансферної зими розповів футбольний агент Михайло Гулордава.

- Наскільки для вас був несподіваним перехід Алекса Тейшейри в «Цзянсу Сайнті»?
- Найперше, це дуже хороший трансфер для «Шахтаря». І я не здивуюся, якщо Тейшейра через Китай потрапить в «Манчестер Юнайтед».

- Китайці, заплативши такі величезні гроші, можуть Алекса Тейшейру перепродати?
- Агентом Тейшейри є Джордж Мендес (один із найуспішніших агентів світу, серед його підопічних Роналду, Жозе Моурінью, Пепе, Дієго Коста та багато інших суперзірок – ред.). Зважаючи на це, не здивуюся, якщо за 70 млн дол Тейшейра перебереться в «Манчестер Юнайтед». Треба розуміти, хто є агентом футболіста.

- Тейшейра справді коштує 50 мільйонів?
- Футболіст коштує рівно стільки, скільки за нього дають грошей. Можна гравця оцінити у сто мільйонів, але якщо цих грошей ніхто не дасть, то значить вартість перебільшена. За Тейшейру заплатили 50 мільйонів, значить він того вартує. А чому б і ні? Він хороший футболіст, найкращий в Україні. «Шахтар» провернув блискучу оборудку, придбав Тейшейру за 6 млн, продав за 50. Молодці «гірники».

- Без Тейшейри «Шахтар» зможе конкурувати із «Динамо» за золото чемпіонату?
- За 50 млн «Шахтар» може придбати трьох Тейшейр… Менеджмент у «гірників» здорово працює, системно. Думаю, донеччани нічого не втратять.

- Новобранці потребуватимуть часу на адаптацію, а чемпіонат триватиме лише два місяці…
- Врахуйте рівень українського чемпіонату. Навіть ми з вами можемо заграти в якомусь клубі. Правильно?

- Дякую за комплімент…
- (Сміється) Українські футбольні клуби розпадаються, фінансовий стан багатьох команд дуже поганий, футбол у депресії. Яка країна, такий і футбол. Зараз у нашій країні багато проблем – війна, корупція, економічна криза. Було би дивно, якби футбол у нас процвітав. І ситуація буде тільки погіршуватися.

- У харківського «Металіста» є великі борги по зарплаті. Тим не менш, клуб проводить трансферну роботу, підписує новобранців. Що може спонукати футболіста підписати угоду із фінансово неблагополучним клубом?
- Мабуть, керівництво «Металіста» щось обіцяє футболістам. Зрештою, куди їм йти? В Україні лише два клуби не мають проблем – «Шахтар» і «Динамо». В усіх інших величезні проблеми. Не зрозуміла ситуація навіть у «Дніпра», який ще вважається грандом. Про такі клуби, як «Волинь», «Металіст», «Говерла» годі говорити. Невдовзі у Прем’єр-лізі залишиться 4 команди, які гратимуть у 10 кіл. Це, звісно, іронія, але ситуація дуже погана і вона буде погіршуватися. Навіть не знаю, як можна зарадити. Мабуть, потрібно переймати досвід Німеччини, створювати народні клуби, щоби вони не залежали від одного власника. А так, у господаря є гроші – клуб існує, з’являються проблеми в бізнесі і клубу уже не має. Так не повинно бути.

- У Німеччині вболівальник може купити квиток за 100 євро і ще 100 потратити на стадіоні на пиво, сосиски, клубну атрибутику. Купівельна спроможність українців, на жаль, значно нижча…
- Це все так, але і у нас є багаті люди. Приміром, є охочі взяти «Металіст», але харківський клуб не віддають. Я точно знаю, що є група компаній, яка готова допомогти «Металісту». Є охочі підставити плече іншим клубам. Але їх не віддають чи просять неймовірні гроші.

- Хто саме хотів придбати «Металіст»?
- Не сказав, що хтось хоче придбати «Металіст», а допомогти клубу. Але при цьому люди хочуть знати хто стоїть за клубом. Конкретних прізвищ не називатиму.

Стосовно того, що в Німеччині квиток коштує 100 євро… Знаєте, тут люди також будуть витрачати гроші на свій клуб. Хтось купить акцій на 100 гривень, а хтось – на 10 тисяч і відчуватиме себе причетним до майбутнього своєї команди. Прикладом народної команди є «Верес». Для другої ліги у них дуже хороший бюджет, якого не мають навіть команди першої ліги. І клуб існує за гроші уболівальників.

- Цієї зими ще були цікаві трансферні оборудки у нашому футболі?
- Та які можуть бути трансфери в цій ситуації..? Здивувало «Дніпро» своїм підходом. Незрозуміла ситуація у дніпропетровців та багатьох інших. Здивували «Карпати» своїми тренерськими призначеннями. А гучних трансферів, крім переходу Тейшейри, не було і не могло бути.

- Чим саме «Дніпро» здивував?
- «Дніпро» можуть позбавити єврокубків. У клубі ситуація не найкраща, чимало футболістів хоче піти. Як уже говорив, у нас тільки два клуби не мають відчутних проблем. Усі інші ледве виживають. Як на мене, Федерації футболу України варто звернутися в УЄФА із проханням допомогти нашому футболу і впродовж п’яти років не вважати українських гравців легіонерами в Європі. Клуби розвалюються, грошей не має і футболісти залишаються без роботи. А коли постає питання працевлаштування за кордоном, з’являється проблема із паспортом. Сумна ситуація.

- Ви сказали, що «Карпати» здивували своїми тренерськими призначеннями. В чому саме подив? «Карпати» призначили старшим тренером клубу Олега Лужного, відомого фахівця…
- Я нічого не маю проти Олега Лужного. Справа в іншому. Є головний тренер першої команди, водночас, є головний тренер клубу. Такого ніде у світі більше не має, тільки в «Карпатах». Є головний тренер команди і все… А так, Олег Лужний – людина заслужена, легендарний гравець. Але ми не про нього, а про інше. Рішення керівництва «Карпат» є дивним.

- Ви ж працювали в «Карпатах» спортивним директором, невже після цього вас ще можна здивувати чимось у цьому клубі?
- Виявляється, що так. Чого-чого, а цього не очікував. Головний тренер для старшого тренера і старший тренер для головного тренера. Це ж маячня. Дай Бог львівському клубу процвітання, звісно. Клуб формально належить конкретній людині. Але усі власники клуби повинні розуміти одну річ – футбольні команди належать народу. Не президенти створювали клуби, це було зроблено до них. Зараз просто вони взяли ці клуби в управління і повинні про них піклуватися.

- Президенти клубів, на відмінну від уболівальників, вкладають чималі гроші не тільки у головну команду, а й у дитячі школи, інфраструктуру…
- А коли вони брали клуби, невже вони їх купували? Якщо вже взялися за цю справу, то потрібно також брати на себе і відповідальність за майбутнє клубу. Ніхто ж не змушував нікого роздувати бюджет клубу. У гонитві за великими бюджетами забули про головне – футбол для уболівальників. А зараз скільки глядачів на стадіонах? По 200-300 людей. Справді, кому цікавий матч «Говерли» проти «Олександрії»? Що можна почерпнути в цій грі? Футбол у занепаді і його потрібно реанімувати. Нехай буде хоча б 10 клубів, які будуть вчасно платити зарплатню своїм футболістам. Нехай це буде 5 тис. грн чи 1 тис. Але якщо ви пообіцяли таку суму, то платіть її вчасно. Поки цього не буде, триватиме це божевілля і ми можемо втратити футбол.      

Источник Вголос
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Соболенко рассказала, почему больше любит смотреть мужской теннис
Теннис | 24 апреля 2024, 07:20 2
Соболенко рассказала, почему больше любит смотреть мужской теннис

Арине неинтересно наблюдать за матчами между женщинами

Таблица Ла Лиги после Эль Класико, победы Жироны и поражения Атлетико
Футбол | 23 апреля 2024, 12:00 0
Таблица Ла Лиги после Эль Класико, победы Жироны и поражения Атлетико

19–22 апреля состоялись матчи 32-го тура чемпионата Испании 2023/24

Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Vitaly Merzlyakov
Руководитель Цзянсу Сайнти - известный румын Дан Петреску не слишком доволен многомиллионным трансфером Алекса Тейшейры в его команду. В частности, экс-коуч московского Динамо раскритиковал свое руководство за приобретение лидера горняков:
- "Алексу будет очень трудно в Китае, ведь есть серьезная разница между Шахтером и Цзянсу Сунин. Не думаю, что он стоит такую большую сумму. За деньги, потраченные на трансфер Тейшейры, мы могли купить больше игроков."
zalik67
В МЮ уже точно из Китая не попадет.....еще в Китае после матча заставят мячи собирать-что бы потраченные деньги отрабатывал
Bjmys7001
Куди-куди, але в Китай?? Теж мені, ФуТБольна країна!!!!
Vitaly Merzlyakov
Сразу видно на кого работает этот агентишка... МЮ купит Тейшейру из Китая за 70 млн...))))))
Сколько бы не забивал Алекс в Китае, следующим клубом точно не будет участник ЛЧ... При хороших раскаладах через один... Тоже самое можно сказать и про сборную Бразилии... Жаль, он спокойно мог устроится не хуже Ферно, Виллиана или Косты...