Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 24 декабря 2015, 08:38
1101
0

Вадим СТРАШКЕВИЧ: «В конце года играли в свое удовольствие»

Нападающий «Карпат» — об итогах минувшего года

| Обновлено 24 декабря 2015, 08:38
1101
0
Вадим СТРАШКЕВИЧ: «В конце года играли в свое удовольствие»

Один з авторів найкрасивішого гола першої половини сезону Ліги Парі-Матч підсумовує 2015 рік, згадує про свій шедевральний м’яч у ворота «Чорноморця», а також ділиться планами стосовно відпустки. 

– Першу частину сезону загалом вважаю позитивною для команди. Колектив здружився, а гра у цьому сезоні подарувала нам багато позитивних емоцій. Часто це відображалося на результатах. Особливо можу відзначити кінцівку чемпіонату. В наших діях не було напруги. Можу сказати, що в кінці року ми грали у своє задоволення.

– В більшості матчів ти з’являвся на полі після виходу на заміну. Хотів би отримувати більше ігрового часу?
– Будь-який футболіст хоче грати стабільно. Я також не виняток – прагну отримувати максимум часу на полі. Але є таке поняття, як рішення тренера. Тренерський штаб підбирає на кожен окремо взятий матч іншу тактику. Багато залежить від суперника. Тому лише тренер обирає, які саме футболісти гратимуть в певному матчі. Жодних образ не може бути. Це нормальні речі в ігровому процесі. 

– У тебе часто відбуваються діалоги з Ігорем Йовічевічем?
– Тренер нікого не виділяє і зі всіма спілкується однаково. На тренуваннях він, звичайно, підказує мені, акцентує увагу на певних речах. 

– Ти провів кілька дуже вдалих матчів. Однак гра з «Чорноморцем», напевно, є для тебе найбільш пам’ятною?
– Не знаю, чи варто виокремлювати якусь одну гру. Так, я забив гол одеситам, але вражати ворота суперника – це моя робота, тому мій забитий м’яч «Чорноморцю» не вважаю подвигом. Мені, наприклад, сподобалася гра з «Говерлою». Було цікаво грати в Ужгороді, це було справжнє дербі з присутністю великої кількості боротьби. Хороших матчів у цьому році вистачало.

– Тебе можна назвати джокером «Карпат», адже кожен твій вихід на заміну зобов’язує тебе не просто входити в гру, а й намагатися кардинально змінити перебіг подій на полі. Тобі це часто вдавалося у першій половині сезону...
– Все залежить від психологічної стійкості гравця. Якщо гравець готовий, то він може успішно виходити на заміну і вливатися у гру. Звичайно, футболістам, які починають гру зі старту набагато легше. Вони мають час налаштуватися, отримують хвилин десять на розкачку. Якщо ти з’являєшся на полі на 60-й хвилині, то повинен з перших секунд перебування в гущі подій гармонійно ввійти в ігровий процес. Якщо команда на той момент програє, то ситуація ще більше ускладнюється. 

– Попереду на тебе чекає відпустка. Проведеш її у рідній Калинівці, що на Вінниччині?
– Планів на відпустку у мене поки немає. Так, батьків однозначно відвідаю. Разом з тим обов’язково підтримуватиму форму. 

– Матимеш можливість зустрітися із земляком, гравцем київського «Динамо» Віталієм Буяльським?
– Можливо, зустрінемося. Він розкаже мені про свої успіхи, я йому – про свої. Буду радий поспілкуватися. 

– Ти кажеш, що форму підтримуватимеш навіть у відпустці. З м’ячем розлучатися не будеш?
– Ні, з м’ячем я готовий працювати весь день. Навіть під час відпочинку (сміється).

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.