Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Стрельба
|
5216
0

Охотський вполював два «золота»

Перемогою команди господарів у Донецьку завершилися змагання III Всеукраїнських літніх ігор зі стендової стрільби

Друге місце, підтвердивши славні традиції, здобула збірна Львівщини, яка випередила навіть одеситів на чолі з олімпійським чемпіоном Сіднея-2000 Миколою Мільчевим.

Кілька років тому у Донецьку збудували суперсучасний стрілецький комплекс «Артеміда». За підтримки фінансово потужного клубу ІСД донеччани зібрали в себе практично всіх найсильніших стендовиків України. Відтак Донецьк перехопив лідерство у Львова, де практично занепадає СК «Стенд», що на Кортумовій горі. Зокрема, тепер за збірну Донеччини виступає один з найвідоміших спортсменів в історії цього виду спорту – 49-річний львів’янин, чемпіон світу та чотириразовий чемпіон Європи Сергій Охотський.

Охотському не було рівних на траншейному стенді та у дабл-трапі (стрільбі дуплетом). На траншейному стенді (за міжнародною класифікацією - trap) він виграв у донеччанина Юрія Никандрова, молодшого від екс-львів’янина на 30 років. В інтерв’ю після перемоги Сергій Охотський зізнався, що психологічно допомагав супернику: «Стрільба – це насамперед психологія. Наше покоління має допомагати молоді. Боротьба була чесною. Тепер поборемося за ліцензії на Олімпіаду-2008 у Пекіні: ще не все втрачено...». У стрільбі дуплетом Сергій випередив харків’янина Едуарда Циганенка та львів’янина Адріана Корчинського. У Донецьку Охотський показав свій найкращий результат за останні два роки, що вселяє надії перед чемпіонатом світу у Нікосії (Кіпр), який стартує 1 вересня.

У стрільбі на круглому стенді (skeet) одеситу Миколі Мільчеву довелося поступитися першим місцем на п’єдесталі на користь свого учня Івана Лоїка. Утім, Мільчев вже запевнив собі місце в олімпійській збірній України на Іграх-2008, тож має можливість експериментувати.

На круглому стенді у жінок перемогла харків’янка Яна Деппа, а на траншейному – кримчанка Марія Капітаненко. Друге місце тут посіла львів’янка Олена Виноградська.

Віце-президент Федерації стрільби України Володимир Ковальчук вважає, що з Кіпру українці мають привезти олімпійські ліцензії: «Ми вирішили всі проблеми з підготовки збірної перед чемпіонатом світу. Команда готуватиметься до змагань у Донецьку. А в Нікосії Никандров, Охотський та чемпіонка світу Вікторія Чуйко повинні стати володарями олімпійських путівок».

Тим часом донеччанин Юрій Никандров-молодший та одесит Іван Лоїк змагаються на Універсіаді-2007 у Бангкоку.

Віктор Карасьов, заслужений тренер України, колишній наставник національної збірної

- Я зараз працюю на Катарі, тому не можу об’єктивно оцінити стан готовності колишніх моїх підопічних. Чемпіонат світу на Кіпрі - останні змагання для європейців, де вони зможуть здобути квоти (ліцензії). Але стрільбище у Нікосії – щасливе для Вікторії Чуйко, яка тут стала чемпіонкою світу. Досі не перевершено її рекорду у кваліфікації - 74 розбиті мішені із 75-ти можливих. Сама Чуйко має найбільші шанси здобути ліцензію.

Високий замок

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.