Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 14 сентября 2015, 20:03
6032
0

Футбол вернулся в Мариуполь

Сборная ФФУ провела товарищеский матч с командой пограничников

| Обновлено 14 сентября 2015, 20:03
6032
0
Футбол вернулся в Мариуполь
ffu.org.ua

У суботу, 12 вересня, у Маріуполі у рамках святкування Дня фізичної культури і спорту та тижня масового футболу УЄФА відбувся унікальний футбольний матч. Команда прикордонників-учасників АТО «Кордон» зустрічалася зі збірною Федерації футболу України. Честь національної асоціації відстоювали відомі майстри шкіряного м'яча - Сергій Коновалов, Едуард Цихмейструк, Сергій Ковалець, Василь Рац, Олег Саленко, Іван Яремчук, відомий меценат Олег Собуцький, коментатор та мандрівник Валентин Щербачов, а також працівники Федерації. Капітаном збірної ФФУ був її очільник Андрій Павелко.

Початку зустрічі передувала урочиста церемонія, в ході якої учасники матчу отримали пам’ятні подарунки та призи. Не залишилися без уваги і юні маріупольці. Так, вихованці школи-інтернату «Республіка Пілігрим» з нагоди спортивного свята отримали футбольні м'ячі. А школярам і численним вболівальникам, які прийшли цього дня подивитися гру на стадіон «Західний», дісталися м’ячі, шарфи та сувеніри з українською символікою.

«Хочу сказати, що серце України б’ється тут - у Маріуполі. Дуже приємно, що на сьогоднішню гру прийшло багато юних вболівальників, в чиїх очах - щира радість і гордість за нашу державу. Федерація футболу завжди підтримує організацію таких футбольних свят. Дякую всім, хто долучився до проведення товариського матчу саме у Маріуполі. Цією грою ми хочемо подякувати прикордонникам, які стоять на сторожі наших кордонів і кожного дня ризикують своїм життям, щоб усі ми спали спокійно», - зазначив Андрій Павелко, звертаючись до учасників змагань.

У свою чергу голова Державної Прикордонної Служби України генерал-полковник Віктор Назаренко та міський голова Маріуполя Юрій Хотлубей висловили щиру вдячність президенту ФФУ за організоване свято та повернення футболу до міста.

Що ж до самого матчу, то зіркові гості з Києва відразу захопили ініціативу і першими відкрили рахунок вже на 5-й хвилині поєдику. Філігранну передачу екс-гравця маріупольського «Іллічівця» Едуарда Цихмейструка замкнув кращий бомбардир ЧС-1994 Олег Саленко. Гравці команди ФФУ не використали ще декілька відмінних моментів. На останньому рубежі чудово діяв голкіпер команди «Кордон» Микола Нінічук. Прикордонники змогли не тільки відігратися - м'яч на рахунку Косяка, але ще до перерви вийти вперед завдяки удару Батуєва. Той таки Батуєв у другому таймі реалізував швидку контратаку, зробивши рахунок 3:1 на користь військовослужбовців.

Але команда ФФУ увімкнула швидкості і пішла великими силами в атаку, що допомогло вирівняти становище. Спочатку Едуард Цихмейструк, продемонструвавши чудову техніку, поклав м'яч у дальній кут воріт, а наприкінці зустрічі Олексій Куніцин після вивіреної передачі Сергія Ковальця з флангу втретє засмутив здавалося б непробивного Нінічука. Чудову нагоду вирвати перемогу у матчі на останніх хвилинах мав капітан збірної Федерації Андрій Павелко, але захисники останньої миті відвели загрозу від своїх воріт. Основний час гри так і завершився внічию - 3:3. А в серії післяматчевих пенальті Нінічук впорався з ударом легендарного Івана Яремчука і приніс прикордонникам перемогу з рахунком 5:3.

Після нагородження команд усі присутні на футбольному святі зробили пам’ятні фотографії та взяли автографи у легендарних футболістів.

«Кордон» (Маріуполь) – збірна Федерації футболу України – 3:3 (по пен. - 5:3)
Голи: Косяк, Батуєв (2) - Саленко, Цихмейструк, Куніцин

«Кордон»: Микола Нінічук - В’ячеслав Венгер, Олександр Мартинюк, Ярослав Клімчук (к), Володимир Самборук, Олег Завада, Ігор Серединський, Василь Маланій, Сергій Косяк, Дмитро Степанюк, Юрій Береза, Іван Корпесьо, Назар Нагорняк, Андрій Батуєв, Василь Малко, Олександр Лучук, Анатолій Герез, Володимир Рубель, Андрій Давидів
Збірна ФФУ: Володимир Циткін - Сергій Коновалов, Едуард Цихмейструк, Сергій Ковалець, Олег Саленко, Василь Рац, Іван Яремчук, Андрій Павелко (к), Вадим Гольдін, Сергій Барановський, Олег Собуцький, Вадим Костюченко, Валентин Щербачов, Микола Оскома, Олексій Куніцин, Андрій Майоров, Юрій Іванченко, Кирило Кучер

Арбітр: Євген Павленко (арбітр ФІФА, Київ)

Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Тренер вратарей Реала назвал Анчелотти кипера, который сыграет в финале ЛЧ
Футбол | 11 мая 2024, 12:28 5
Тренер вратарей Реала назвал Анчелотти кипера, который сыграет в финале ЛЧ

Луис Льопис считает, что если Куртуа наберет свою лучшую форму – то он должен играть

Первое золото и профессиональный прогресс Пушича
Футбол | 12 мая 2024, 00:11 5
Первое золото и профессиональный прогресс Пушича

Чуть более чем за полгода пребывания в Украине боснийский специалист уже завоевал чемпионство

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.