Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Международные турниры
|
3951
0

Олександр САЛІЙ: «Давно хотів привезти команду в Україну»

На традиційному футзальному турнірі «Кубок Львівщини» вперше зіграє чемпіон Англії «Баку Юнайтед»

Олександр САЛІЙ: «Давно хотів привезти команду в Україну»

Мабуть, далеко не усім шанувальникам футзалу відомо про існування Олександра Салія – уродженця Тернополя, який не тільки зробив успішну суддівську футбольну кар’єру в Англії, а й створив футзальну команду, про яку у Європі щороку взнають все більше і більше. Керівник та засновник лондонського «Баку Юнайтед» привезе команду на турнір до Львова, а відтак у місті Лева на «Кубку Львівщини» знову зіграють бразильці, іспанці та португальці. Чого Олександр Салій очікує від турніру у місті Лева, він розповів прес-службі нашого клубу.

- Давно хотів привезти команду в Україну, але такої можливості не було. Цього року це стало можливо, оскільки ми не поїдемо на збір до Іспанії. Хочемо зіграти з українськими командами та підготуватися до сезону. Пригадую, ми уже грали в Кубку УЄФА з харківським «Локомотивом». Тоді ми програли з рахунком 1:2, але виглядали краще. У гравців «Локомотива», мабуть, виявилося більше досвіду. Незважаючи на це, ця гра уже в минулому, потрібно дивитися вперед.

- Чи ставите конкретні завдання на турнір у Львові?
- Це один з етапів нашої підготовки до офіційних матчів. Завдання? Награємо склад та спробуємо його виграти. А чому б і ні? Цей турнір ми розцінюємо як підготовку до ігор чемпіонату Англії та Кубку УЄФА. Перед турніром у Львові зіграємо ще у Бельгії проти місцевого чемпіона. Там заплановані товариські матчі.

- Як виник варіант зіграти у Львові?
- Зустріч з президентом Асоціації футзалу України Сергієм Владикою дала своє. Отримавши пропозицію привезти команду до Львова, навіть над цим не роздумував, оскільки давно хотів привезти команду до України. Думаю, що нам буде цікаво. На першому етапі підготовки цей турнір має бути корисним.

- Які завдання ставите перед командою у Кубку УЄФА?
- Вихід до «Фіналу чотирьох».

- У своїх інтерв’ю Ви говорили про те, що футзал в Англії футбольна федерація не розвиває, а відтак цей вид спорту не особливо кому цікавий.
- Ситуація не змінилася. Усі привикли заробляти на футболі. У футзал йдуть малі гроші, відповідно він залишається на такому рівні.

- Звідки у Вас любов до футзалу? Не так просто усвідомити, що українець розвиває футзал у серці Англії.
- А як не ми, то хто? (Сміється). Ще коли жив у Тернополі, то возив футзальну команду на Спартакіаду, свого часу грав у великий футбол, потім у футзал. Переїхавши до Англії у 1999 році, у 2003 створив футзальну команду, яку сам і тренував. Уже наступного року ми виграли чемпіонат Англії. У 2001 році у Лондоні започаткував футзальний турнір «Кубок Лобановського», звідки відбирав хлопців до основної команди. На початку вони були різних національностей, і з ними мені у 2004 році вдалося вперше виграти чемпіонат Англії. До речі, цей турнір в останні роки був благодійним. Зібрані кошти йшли на допомогу українській армії.

- На початку Ви самі фінансували команду, але вже тепер, коли клуб став професійним, знайшлися спонсори з Азербайджану.
- На початках фінансував сам, інколи знаходив якісь компанії, які мені в цьому допомагали, але це не була серйозна фінансова підтримка. Тепер є спонсори з Азербайджану, тому команда і називається «Баку Юнайтед».

Источник Энергия Львов
Оцените материал
(2)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.