Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
| Обновлено 10 июня 2015, 01:37
21037
37

Украина без яркой игры обыгрывает Грузию

Команда Михаила Фоменко не без труда добывает победу

| Обновлено 10 июня 2015, 01:37
21037
37
Украина без яркой игры обыгрывает Грузию

У вівторок, 9 червня, у рамках навчально-тренувального збору в Австрії національна збірна України у товариському матчі обіграла команду Грузії з рахунком 2:1.

Головного тренера збірної України Михайла Фоменка важко назвати прихильником експериментів. Але склад, який Михайло Іванович обрав на контрольну гру з грузинами, цілком можна назвати експериментальним. Місце у воротах своєю грою протягом сезону заслужив Денис Бойко. У центрі захисту поруч із Євгеном Хачеріді зайняв Ярослав Ракицький, тоді як Олександр Кучер, як і було анонсовано, відпочивав і продовжував заліковувати рану на голові. На позиції лівого захисника Фоменко вирішив переглянути Миколу Морозюка, а на протилежному фланзі вийшов дебютант Павло Ксьонз. Щоправда, він час від часу виконував функції півзахисника, міняючись позиціями з Олегом Гусєвим.

Решту ж виконавців, які вийшли на поле з перших хвилин, можна сміливо називати основними гравцями збірної. Ліворуч грузинським захисникам створював проблеми Євген Коноплянка, в центрі поля з’явилось тріо Степаненко-Ротань-Гармаш, а роль єдиного нападника була відведена Євгену Селезньову.

Навряд чи якась з команд змогла б занести собі в актив перший тайм. Українці, за підтримки хоч і невеликої, але гучної групи вболівальників, створили напівмомент на початку зустрічі, але м’яч після удару головою у виконанні Дениса Гармаша не влучив в отвір. Грузини відповіли непоганим епізодом. Якби Олександр Кобахідзе поцілив у дальню «дев’ятку», міг би вийти гол-красень.

Зовсім іншою, значно багатшою на події, вийшла друга половина зустрічі. На самому її початку був зобов’язаний відкривати рахунок Леван Кенія. Колишній гравець львівських «Карпат», мабуть, вже бачив м’яч у воротах, але неймовірний сейв у свій актив записав Денис Бойко. Воротар нашої збірної встиг у падінні викинути руку і витягнути м’яч з ближнього кута.

Українці відповіли нехай і менш небезпечним, але цілком гольовим моментом у Артема Кравця, який з’явився на полі після перерви. Нападник «синьо-жовтих» вийшов один на один з Георгієм Лорією, проте не влучив у дальній кут. А вже за мить Кравець встиг відзначитись. Лаша Двалі після удару від воріт невдало повернув м’яч своєму голкіперу. «Сфера» влучила у стійку та відлетіла прямо на ногу форварду збірної України, який цього разу вдало виконав свою безпосередню функцію. Таким дещо кумедним чином Кравець забив свій дебютний м’яч за національну команду.

Невдовзі після перехоплення В’ячеслава Шевчука у центрі поля момент для себе створив Євген Коноплянка, але удар півзахисника вийшов невлучним. Проте, як і у випадку з Кравцем, один з лідерів нашої збірної доволі швидко виправився і все ж подвоїв перевагу «синьо-жовтих». Після подачі з лівого флангу у виконанні Миколи Морозюка Коноплянка виграв позицію в Учі Лобжанідзе і в дотик переправив м’яч у лівий кут.

Рятувати матч грузини кинулися лише за 10 хвилин до його завершення. І, варто зазначити, що підопічні Кахабера Цхададзе були дуже близькі до цього, створивши достатньо гольових моментів. Спершу удар Кенії з кута воротарського майданчика у відчайдушному підкаті заблокував Ракицький. Але за хвилину Ярослав не встежив за Мате Вацадзе, який ударом головою з кількох метрів фактично «розстріляв» Бойка.

У цьому епізоді шансів у нашого воротаря врятувати команду не було жодних, а от у наступному моменті від знову зіграв на відмінно, витягнувши м’яча з дальнього кута після «пострілу» Жано Ананідзе. Щоправда, атака грузинів продовжилась розіграшем кутового і ударом Георгія Чантурії у стилі Андрія Ярмоленка – поперечина!

Лише після цього моменту українцям вдалося більш-менш заспокоїти гру. Збірній Грузії все ж не вдалося уникнути поразки, а підопічні Фоменка, у свою чергу, здобули важливу перемогу у товариській грі, яка має додати хлопцям хорошого настрою напередодні відбіркового матчу Євро-2016 зі збірною Люксембургу.

ФФУ

Грузия - УКРАИНА - 1:2
Мате Вацадзе, 81 - Артем Кравец, 57, Евгений Коноплянка, 67

Грузия: Георгий Лория, Александр Амисулашвили, Георгий Наваловский, Уча Лобжанидзе (Кахабер Аладашвили, '71), Лаша Двали, Гурам Кашия (Лаша Салуквадзе, '46), Александр Кобахидзе, Жано Ананидзе, Торнике Окриашвили (Леван Кения, '46), Бачана Цхададзе (Георгий Чантурия, '46), Валерий Казаишвили (Мате Вацадзе, '71)

УКРАИНА: Денис Бойко, Олег Гусев (Вячеслав Шевчук, '46), Евгений Хачериди, Ярослав Ракицкий, Руслан Ротань (Анатолий Тимощук, '46), Евгений Коноплянка (Денис Олейник, '76), Николай Морозюк, Павел Ксенз, Тарас Степаненко (Сергей Рыбалка, '46), Денис Гармаш (Сергей Сидорчук, '46), Евгений Селезнев (Артем Кравец, '46)

Грузия - Украина, ТЕКСТОВАЯ ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Гол Кравца:


Гол Коноплянки:



Гол Вацадзе:

События матча

81’
ГОЛ ! Гол из 28-го сектора забил Мате Вацадзе(Грузия). Хачериди побежал налево страховать Ксенза, но не успели. Кения классно навесил, Ракицкий упустил Вацадзе, и тот буквально расстрелял головой Дениса Бойко.
67’
ГОЛ ! Гол из 36-го сектора забил Евгений Коноплянка(УКРАИНА). Роскошный навес Морозюка, и удачное замыкание Коноплянки. Опередил Женя Лобжанидзе и ногой отправил мяч в ближний угол.
57’
ГОЛ ! Гол из 36-го сектора забил Артем Кравец(УКРАИНА). Цирк! Вратарь разыграл удар от ворот с защитником. Тот отдал назад на кипера, Лория случайно пропустил мяч под ногой, сфера ударилась о штангу и отскочила к Кравцу. Легкий гол забивает Артем.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 37
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Sergei
Хоть и матч товарняк но вопросов много к Фоменко. Бойко лучший!!!
vovaz1991
Давно я не бачив настільки унилої гри в атаці!!! Таке враження що в грі з Іспанією в нас було більше моментів ніж в цій грі. Потрібно робити висновки!!!
Bandera.Lviv
грек Хачеріді співає гімн України, а гопнік надалі грає роль ГЛУХОНІМОГО, нехай валить ...слався отечество ... співати
за Бойка РЕСПЕКТ, він найкращий воротнік.
за відсутності Зозулі на вістрі однозначно КРАВЕЦЬ, об'єм виконаної роботи не до порівняння.
Можливо це комусь не сподобається, але з радянським тренером ми граєм футбол вчорашнього дня, потрібен сучасний прогресивний тренер, а так завжди будемо бороться за право грати стикові матчі відбіркових...
ВИКОНАВЦІ є, а гри немає...
Особисто я за Р.С.С, або іноземця, чим швидше ми це зробимо, тим краще буде...
vovaz1991
Хотів би погодитися з думкою попередніх, Бойко зараз реально найсильніший в Україні, думаю Пятов має сісти на банку. Правда там Фоменко, який капєц як боїться щось міняти, думаю Бойко буде гріти банку в неділю
vovaz1991
Сидорчук ще сподобався, як тільки він вийшов почали створюватися якісь толкові атаки
Николай_Донбасс
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Vadim Kuzmenko
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Dron
С такой игрой сборной вспоминается Динамо под руководством Блохина.
Кравец красавчег, зашугал воротника)
vovaz1991
Народ, я не думаю що варто Реброва робити тренером збірної. Так, він хороший тренер, але:
Поперше, потрібно побачити якусь стабільність, один повний сезон це замало.
Подруге, є тренери які вміють створювати команду, підбирати гравців, от такого типу мені здається і є Станіславович. А є тренери які вміють вижимати максимум з того що в них є. Придивитися потрібно краще на Сачка, Вернидуба. Подивіться на гру яку показує ворскла і зоря з тими виконавцями що в них є. Та навіть той таки Кварц. Правда він застарий(як на мене) і занадто радикальний, більше біди буде ніж добра
donner038
Тайсон явно бы не помешал сборной
alex8-48
A Блохин нам "подарил" ЧМ и выход там в 1/8 финала.
По твоей логике нужно вновь поставить у руля сборной Блохина.
У каждого тренера есть свой предел - моё мнение,что Фоменко его достиг и для достижения более высоких результатов нужен тренер с опытом достижения таких результатов.
В Украине такие только Маркевич и Луческу,но у них есть свои команды - значит нужно искать за рубежом.
vovaz1991
Всі моменти Кравця то плоди астивності Сидорчука
deathvatnikam2014
Первый тайм кисло,типично по фоменковски. В первой части второго некоторые вроде вспомнили что играть умеют, однако после второго мяча опять скисли. После грузинского гола нашим показалось что против них Барса, ну и началось что попало. Как показали нашу скамейку,так у меня возникла ассоциация с Политбюро ЦК КПСС, разве Заваров на "молодого" тянет
DexterLviv
збірна не показує достойної гри вже у серії матчів, ясно шо зараз Фоменка відсторонювати ніхто не буде, але в подальшому як на мене очолити збірну повинен би Маркевич, який показує результат і стабільність усюди, Ребров хоть молодець, але ще зарано, не хай дойде до чвертьфіналу ЛЄ чи ЛЧ ще раз, виграє щераз чемпіонат, тоді буде видно його справжній рівень
jak78
Игра тихий ужас.....
udman11
Давайте говорить в конце цикла о тренере. А в атаке в сборной давние проблемы и в этом нет вины тренеров.
deathvatnikam2014
Пора пригласить в сборную молодого, амбициозного тренера и игра наладится. А нынешний штаб сборной - на заслуженную пенсию
Slvtore
Кравец и Бойко герои матча, только они и показали нормальную игру. Без их двух мы бы сыграли в ничью, причем это в лучшем случае. Срочно нужен новый тренер.
LEX66
смотрел только первый тайм, а в нем комментировать нечего. выключил нафиг. смотрю а мы еще и выиграли