Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Пляжный футбол
|
598
0

Афінські тести пляжної збірної

Курс - на Марсель

Збірна України з пляжного футболу посіла друге місце у своїй групі в рамках відбірного турніру Євроліги, що пройшов у грецькій столиці. Наші земляки поступилися команді Чехії (3:4) та перемогли німців (5:2).

Турнір для «обраних»
Дванадцять збірних Старого Світу в Афінах були розбиті на чотири групи, переможці яких здобули право виступити в основному турнірі Євроліги, де на них уже чекали команди Іспанії, Італії, Франції та Португалії. Ця вісімка протягом чотирьох етапів (по одному – в кожній з «елітних» країн) визначить топ-шістку, яка в фінальних змаганнях 21-26 серпня розіграє нагороди й чотири путівки на чемпіонат світу. Володаря ще однієї назвуть учасники турніру «Останній шанс», у якому буде представлена й Україна.

Ставка – на «Останній шанс»
Подробиці виступу «синьо-жовтих» в Афінах нам повідомив головний тренер національної команди Віталій Шишов. «Стратегічним рішенням Асоціації пляжного футболу України було зробити ставку не на Євролігу, а саме на «Останній шанс», тому в Афінах ми не відчували психологічного тиску, мали можливість награти певні тактичні варіанти й продивитися майбутніх суперників», – розповідає наставник.

Візовий бар’єр
А от спробувати на міжнародному рівні гравців, які, на думку Шишова, вже зараз можуть підсилити збірну, на жаль, не вдалося: захисникові одеського «Марріона» Валерію Губенку й форварду київського «Плеса» Олегу Мозговому не встигли оформити візи. Через сімейні обставини не полетів до Еллади й голкіпер Віталій Сидоренко, котрого визнавали найкращим воротарем на двох поспіль етапах національної першості.

Із одним воротарем
Тож конкурентів у Володимира Гладченка на посту номер один не було. З польових гравців Шишов міг розраховувати на Дмитра Кочина, Сергія Боженка, Олександра Пилипенка, Олексія Зубенка, Юрія Клиновського, Євгена Вареницю та Юрія Головіна. З командою поїхав також один із лідерів – Андрій Євдокимов, але він поки відновлюється після травми, тож у поєдинках участі не брав.

Чеський горішок
«Пилипенко в матчі проти чехів виступати не мав права, оскільки відбував дискваліфікацію, – продовжує розповідь Віталій Шишов. – Тож навантаження лягло на шістьох польових гравців. Якщо врахувати, що у хлопців за плечима Гран-прі чемпіонату України й вони фактично не мали часу на повноцінне відновлення, протистояти упертим чехам було важкувато. До того ж Фортуна повернулася до нас спиною – ворота суперника наче зачаклували. По ходу гри ми поступалися – 0:3 та 1:4, лише під завісу скоротивши рахунок до мінімуму».

Німців дотиснули на останніх хвилинах
Точно за таким же сценарієм чехи перемогли й команду Німеччини, завоювавши перше місце в групі та путівку до Євроліги. Матч між Україною та Німеччиною вже нічого не вирішував, однак боротьба в ньому точилася запекла. Наші знову програвали, а на другу перерву суперники йшли за нічийного рахунку – 2:2. Переможним став гол Клиновського. Намагаючись відігратися, німці на останніх хвилинах пропустили ще двічі.

Надії на майбутнє
«Незважаючи на те, що завдання перемогти за будь-яку ціну перед нами не стояло, й на цілу низку об’єктивних причин підсумком нашого виступу я незадоволений, – резюмує Шишов. – Але напередодні поїздки до Марселя на «Останній шанс» ми матимемо достатньо часу на відновлення сил і налагодження ігрових зв’язок, я, гадаю, зможу задіяти усіх необхідних виконавців, а ті, хто зараз травмовані, сподіваюсь, одужають і наберуть необхідну форму. Мета збірної – завоювати путівку на чемпіонат світу».

Курчат рахуватимемо в Марселі
Турнір «Останній шанс» пройде в Марселі з 21 по 26 серпня, паралельно з фінальними змаганнями Євроліги. Окрім чехів, путівки до основного турніру останньої завоювали збірні Швейцарії, Польщі та Росії. Українці готуватимуться до головного турніру сезону через матчі у своїх клубах, у рамках національної першості (а Варениця й Пилипенко – в чемпіонаті Росії). Нагадаємо, що найближчий її етап прийматиме 6-8 липня Севастополь.

Федерація Футболу України

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Маурисио ПОЧЕТТИНО – о поражении от Арсенала: «Стыдно ли мне? Нет»
Футбол | 24 апреля 2024, 10:10 3
Маурисио ПОЧЕТТИНО – о поражении от Арсенала: «Стыдно ли мне? Нет»

Главный тренер «Челси» прокомментировал поражение от «Арсенала»

Зинченко поучаствовал. Арсенал уничтожил Челси с Мудриком на Эмирейтс
Футбол | 23 апреля 2024, 23:59 83
Зинченко поучаствовал. Арсенал уничтожил Челси с Мудриком на Эмирейтс

Команда Артеты праздновала самую крупную победу в истории отношений между этими коллективами

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.