Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 22 апреля 2015, 14:07
3818
11

Володимир ВАЛЯВКА: «Я стомився від відсутності результатів»

Президент МФК «Кардинал-Рівне» Володимир ВАЛЯВКА про припинення фінансування клубу

| Обновлено 22 апреля 2015, 14:07
3818
11
Володимир ВАЛЯВКА: «Я стомився від відсутності результатів»

Генеральний спонсор МФК «Кардинал-Рівне» фірма «Кардинал» припинила фінансування рівненського футзального клубу, також офіційно Володимир Валявка склав з себе повноваження президента МФК «Кардинал-Рівне».

Ніколи жоден розрив спортивної команди зі своїм інвестором не проходив безболісно. Не став винятком і міні-футбольний клуб «Кардинал-Рівне». Зважаючи на те, що МФК «Кардинал-Рівне» - єдина обласна команда, що грає в Екстра-лізі, ця подія не залишилася поза увагою ЗМІ. В інтерв’ю окремі гравці звинувачували свого інвестора у заборгованості по зарплаті, а вже колишній президент клубу заявляв, що втомився від поганої гри своєї команди. Що насправді стало причиною розриву з фірмою, яка понад 15 років фінансувала міні-футбольний клуб «Кардинал» - в інтерв’ю з колишнім президентом клубу Володимиром Валявкою.

- Кілька днів тому генеральний спонсор - фірма «Кардинал» - відмовився від фінансування міні-футбольного клубу з однойменною назвою, який утримувала більше п’ятнадцяти років. Я теж склав із себе повноваження президента клубу. Основна причина мого рішення така: я стомився від тривалої відсутності результатів в іграх клубу. Хоча за всі ці роки вклав у нього і душу, і немало грошей. Останнім часом навіть не хотів дивитися на ігри своєї команди, щоб зайвий раз не нервуватися.

- У своїх коментарях окремі гравці команди розповідали про фінансові проблеми і про те, що нібито їм по кілька місяців не платили заробітну платню. Чи справді це так?
- Затримки з виплатою насправді були щороку, це пов’язано зі специфікою мого бізнесу. Всі гравці про це були попереджені, ні в кого з цього приводу не виникало претензій. Кілька місяців на початку кожного року чекали, а потім отримували усі свої гроші. Тому коментарі окремих гравців мене просто здивували. Наприклад, гравця Мар’яна Маринюка, який розповідає, нібито розірвав контракт через заборгованість перед ним. Насправді клуб розірвав із ним контракт через його систематичні дисциплінарні порушення. У минулому сезоні він відіграв лише чверть ігор. Постійно перебував на лікуванні, однак зарплатню отримував у повному обсязі.

- Якою буде подальша доля МФК «Кардинал-Рівне»?
- Важко сказати. МФК «Рівне», який свого часу об’єднали зі львівським «Кардиналом», залишається юридичною особою. Однак без серйозних фінансових «вливань» (участь у Першій лізі обійдеться приблизно у півмільйона гривень на рік) вони зможуть грати хіба що на першість області. Коли ми створювали міні-футбольний клуб «Кардинал-Рівне», місто і область обіцяли нам фінансову підтримку. Кілька перших сезонів так і було, але потім утримання команди повністю лягло на плечі моєї фірми. Утримання міні-футбольної команди Екстра-ліги обходиться десь у два мільйони гривень на рік. Зараз перед гравцями «Кардинал-Рівне» є деяка заборгованість із зарплатні. Я доручив віце-президенту Михайлу Кондратюку провести усі необхідні розрахунки і найближчим часом ми повністю погасимо заборгованість.

- Тобто з футзалом Ви тепер повністю «зав’язали»?
- Я дуже люблю цей вид спорту, але поки хочу відпочити. Можливо, згодом і повернуся у футзал, але як швидко і в якій ролі - поки сказати не можу.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ЧМ по хоккею. Календарь сборной Украины
Хоккей | 25 апреля 2024, 10:00 6
ЧМ по хоккею. Календарь сборной Украины

Очередная попытка сборной Украины вернуться во второй дивизион

Ракицкий может покинуть Шахтер и перейти в клуб-аутсайдер УПЛ
Футбол | 25 апреля 2024, 12:41 9
Ракицкий может покинуть Шахтер и перейти в клуб-аутсайдер УПЛ

Опытным центральным защитником интересуется «Металлист 1925»

Комментарии 9
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Юрій Рачковський
Не буду коментувати рішення президента Володимира Валявка, лише зазначу, що ще на початку сезону він категорично заявляв, що якщо в цьому сезоні медалей не буде, то він припиняє фінанування команди і кладає з ебе повноваження. На початку сезону не вірилося в те, що президент "Кардиналу" так і зробить. І на це були свої причини. Команда залишала шани як на медалі так і на вдалий виступ у Кубку України, але не буду називати причин, з певнихобтавин друга половина сезону не вдалася і в підсумку спочатку вибули з кубку, а згодом і з боротьби за медалі. І ось тут згадалися слова президента, ще на початку сезону. Дотримає лова, чи це прото була провода. Як виявилося Валявка слова доторимав... А далі удіть самі..
pasgol2012
Так само гнались за медалями такі президенти як Р.Кедик,М.Кіндій.Які крім медалей,ще й залишили великі борги перед футзалістами,і зробили з себе посміховисько.Як вони після таких боргів перед гравцями,ще приходять на футзал,горе-президенти.Подивимся чи В.Валявка хоч розрахується перед гравцями за те що обіцяв.Їх ніхто не заставляв вкладати власні гроші у команди,вони вкладали тільки заради своїх амбіцій,а не заради гравців чи вболівальників.Кожен з них може і тепер тримати команди,просто вже награлись і їм це надоїло.Один ходить з медалями,другий з купленим кубком,якщо ви люди слова то відайде богри гравцям які для вас ці кубки і повигравали.
mikki20
Давайте скажем ему спасибо за 15 лет работы в футзале! Сейчас непростые времена и обвинять его в чем-то может только недалекий человек. Что касается игроков, то при невыплате з. пл. они могли сразу уходить куда угодно... Но уходить особенно некуда и ребята играли до последнего. Если бы Валявка был супер миллионером, поверьте мне, он бы никогда это дело не бросил.
vadek81
Як це втомився бо немає результатів?.Я взагалі дивуюсь як команда яка ледь жевріє з тим "фінансуванням" показувала видовищну гру і ще претендувала на високі місця. Що ти як "президент" зробив, щоби втримати гравців : Тригубець, Чернієнко,Бондар ,продовжувати можна довго, це футболісти,які могли давати результат. Піддубний чому грає в 40 років ?відповідь проста , бо нема кому.Та тренер кожен сезон вимушений був будувати наново команду з нових людей. Тому "п...болиш ти". Є приказка (рос) :"Какое питание - такое и катание. Вкладав він в команду. Він знущався над командою 15 років і над футболістами. Якщо не тянеш не берися . Вгробив таку самобутню команду. Так прикро...
P.S. Я не з Рівного, але завжди симпатизував цій команді. Хоч емоційно, але вважаю нікого не образив, ймовірно окрім президента, але що я сказав не так.?
AmatorGiga
Як людина може говорити про задачі , якщо клуб знаходився в ямі з кожним місяцем все глибше і глибше !!! Перш за все зробити потрібно президенту клубу умови для відповідних задач , а потім говорити , що сезон провалився і тоді взагалі не буде ніяких питань . А те що людина вкладала 15 років свої гроші у футзал в наш час то є великим подвигом , побільше таких людей .
Vovasss
Як Ви взагалі можете говорити про ницість і егоїзм. Людина із власної кишені 15 років віддавала гроші на футзал. Дійсно, нехай би хтось попробував стільки часу фінансувати команду, а тоді вже би говорив...
mfk_kordon
Vasyan86. Ти 15 років позаймайся фінансуванням і не тільки футзального клубу тоді будеш коментувати. Коментувати рішення і дії президента футзального клубу може лише президент футзального клубу який знає проблематику. А п...болити тобі можна але не на загал. От як раз займись відродженням "самобутнього" колективу в Рівному...
vasyan86
Прикро усвідомлювати, що твоя улюблена команда фактично знищила інший самобутній колектив, але якщо президент так сильно втомився, то чому тільки зараз? Чи йшлося би про припинення фінансування у випадку виходу в півфінал? Бо якщо так, то кожне слово Валявки віддає ницістю і егоїзмом. Він може, але не хоче. Всім нашим професіоналам привід для роздумів - ваші президенти можуть, поки хочуть...