Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 30 апреля 2015, 20:01
3027
1

В Рівному не втрачають надію зберегти футзальний клуб

Керівництво МФК «Кардинал-Рівне» відвело собі місяць, щоб знайти джерела фінансування команди

| Обновлено 30 апреля 2015, 20:01
3027
1
В Рівному не втрачають надію зберегти футзальний клуб

Зберегти у Рівному футзальну команду «Кардинал» після того, як фінансувати її відмовився багаторічний спонсор, хоче керівництво клубу. З футзалістами у клубі домовились – до кінця травня тут спробують знайти гроші, а тому просять тих поки не шукати собі нову роботу.

Про рішення «відпочити від футзалу» минулого тижня оголосив Володимир Валявка – багаторічний президент і спонсор клубу «Кардинал-Рівне», який грає у Екстра-лізі. Він пообіцяв повністю погасити заборгованість перед гравцями, а це близько 600 тисяч гривень. І відзначив, що перевозив клуб із Львова п’ять років тому з умовою, що в Рівному йому допомагатимуть міська та обласна влада, а також інші спонсори, взявши на себе 30 відсотків загального бюджету команди (утримання команди на рік складає близько двох мільйонів гривень). Натомість, у останні роки клуб існував лише за рахунок Валявки. А від міського голови президент взагалі почув, що «свободівцям» (Валявка – депутат Рівненської міської ради) допомагати не буде.

- Хотів би пояснити своє таке емоційне рішення. Я дійсно втомився від періоду перебування у футзалі. Ніби все робиш для команди, але результатів немає, - каже пан Валявка. – Я поставив умову – якщо не буде виконано завдання, то команди не буде. Основна причина – це не фінанси. Я дійсно емоційно виснажився і хочу відпочити.

За словами вже екс-президента «Кардиналу», друга та дитяча команди існуватимуть далі. Проблеми є з подальшою долею головної команди. Адже для продовження існування клубу потрібно 2 млн. гривень. Тому функціонери звертаються до всіх - до влади в тому числі.

- Раніше ми хоча б залом безкоштовно користувались, а нині платимо близько шести тисяч гривень щомісячно за оренду, - говорить Володимир Валявка. – Кажуть, що це комунальна власність, тому потрібно платити. Ані міські, ані обласні чиновники, очевидно, не зацікавлені, щоб у Рівному існував такий клуб, як «Кардинал».

В «Кардиналі» надіються на будь-яку допомогу. Наголошуючи, що рівняни не можуть допустити зникнення футзального клубу.

- Якщо знайдуться однодумці, то команда існуватиме. – пояснює віце-президент МФК «Кардинал-Рівне» Михайло Кондратюк. – Треба все робити, щоб клуб зберігся. Футзал – це була спортивна подія № 1 у Рівному. Завжди збиралося багато глядачів.

Як зазначив головний тренер «Кардиналу» Сергій Піддубний, ключові гравці покинули команду. Проте ідейні залишилися незважаючи на важку ситуацію. Відповідальність за результати керманич клубу бере на себе.

- Все залежить від однієї людини. Мені також хотілося б, щоб клуб зберігся, щоб хтось допоміг Володимиру Ярославовичу, - каже Сергій Піддубний.

Що буде із «Кардиналом» далі, нікому з представників клубу невідомо. Все має вирішитися до кінця травня.

Якщо інвестора не знайдуть, то, можливо, футзал у Рівному відійде в історію. Утім, в клубі сподіваються, що бізнесмени та влада відгукнуться й допоможуть врятувати команду, за яку вболівають тисячі рівнян.

- Розмовляв з гравцями. Вони казали, що будуть чекати до кінця травня, не будуть приймати пропозиції з інших клубів, - додає Михайло Кондратюк. – Протягом травня ми маємо хоча б визначитися стосовно старту нового сезону. Я готовий до переговорів. Кому цікаво і хто хоче, щоб «Кардинал» зберігся – мій номер телефону – 067-363-30-66.

Тим часом вболівальники «Кардиналу» створюють спільноти для підтримки клубу у соціальних мережах.

За матеріалами PRESS-ЦЕНТР та ЧаРівне

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Минус Пегула. Известны все полуфиналистки престижного турнира в Майами
Теннис | 28 марта 2024, 07:20 4
Минус Пегула. Известны все полуфиналистки престижного турнира в Майами

В борьбе за титул во Флориде осталась одна американка

Украинский арбитр назначен на Финал четырех футзальной Лиги чемпионов
Футзал | 26 марта 2024, 14:44 1
Украинский арбитр назначен на Финал четырех футзальной Лиги чемпионов

Денис Куцый станет первым украинцем, который будет работать на таком уровне

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
vasyan86
Нехай щастить! Дуже було б добре, якби все вийшло. Але пісні про шість тисяч за зал, відсутність яких щось би вирішила при потребі в два мільони? Старі пісні...