Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 19 апреля 2015, 09:46
2845
0

Энергия в Ровно вырывает путевку в полуфинал плей-офф

«Кардинал-Ровно» упустил победу на последних секундах основного времени

| Обновлено 19 апреля 2015, 09:46
2845
0
Энергия в Ровно вырывает путевку в полуфинал плей-офф

Матч проходив на високих швидкостях, обидві команди застосовували пресинг, не даючи супернику вільно розпочинати атаку. Гості більше грали від оборони, господарі частіше володіли м’ячем і більше загрожували воротам суперника.

Гра рівних за класом команд розпочалася без розкачки. На удар Романа Кордоби, рівняни відповіли ударом Піддубного. Така гра тривала до десятої хвилини, атака на одні ворота змінювалася атакою на ворота суперника. І ось, на 10 хвилині, на правому фланзі атаки м’яч отримав Олександр Басич – потужний удар, і хрестовина рятує ворота Кардаша. Через п’ять хвилин не менш небезпечна атака львів’ян завершилася ударом Кордоби. Гурко в стрибку вдалося парирувати удар, а Кузь ледь не добив м’яч у порожні ворота. За хвилину Кордоба пробив повз ліву ближню стійку. А вже у наступній атаці львів’янам вдалося відкрити рахунок у матчі. Подача кутового з лівого флангу, за м’яч на п’ятачку борються гравці обох команд, і в підсумку він викочується ближче до правої стійки, тут як тут опиняється Віталій Багряк і підправляє його у не захищений правий кут – 0:1. Вперед вириваються гості.

Звісно, що такий перебіг подій лише додав спортивної злості господарям. Розіграш м’яча в центрі майданчика. Львів’яни перехоплюють м’яч, намагаючись організувати чергову атаку, але Сергій Піддубний видирає м’яч у суперника і по центру мчить до воротарького майданчика «Енергії». На своєму шляху граючий тренер рівнян залишає позаду з «носом» спочатку двох захисників, а згодом метрів з п’яти проштовхує м’яч повз Володимира Кардаша, і круглий, не надто поспішаючи, таки закочується у ворота львів’ян – 1:1. Тренер «Енергії» Максим Павленко одразу бере тайм-аут.

За хвилину Михайло Волянюк проходить правим флангом і небезпечно пробиває по воротам, але його удар під поперечину Володимир Кардаш переводить на кутовий. Згодом Євген Ланко намагався застати зненацька львівського голкіпера, але знову той, доклавши зусиль, нейтралізує небезпеку. «Енергія» відповідає ударами Кузя. Перший дальній відбиває Гурко, а повторний припадає на захисників. Рівняни не забарилися з відповіддю. І вже Михайло Волянюк атакуючи правим флангом ледь не порвав сітку, щоправда, з зовнішньої сторони.

Після неточного удару Багряка по воротам господарів, за хвилину до закінчення першого тайму, Сергій Піддубний вирішує взяти перерву. Невідомо, що говорив своїм підопічним керманич, але на заключній хвилині їм вдається вийти вперед. За 5 (!!!) секунд до закінчення першого тайму, після розіграшу ауту на правому фланзі атаки МФК «Кардинал-Рівне», Віталій Танський зіграв у стіночку з партнером і несподівано пробив метрів з 12 точнісінько під поперечину. Удар застав зненацька Володимира Кардаша і рівняни вийшли вперед - 2:1. За такого рахунку команди і відправилися у роздягальню.

У другому таймі картина гри не змінилася. Рівняни більше володіли м’ячем, частіше пробивали по воротам, але так і не змогли змінити рахунок. Запам’ятався удар по воротам Ярослава Писько на 34 хвилині – м’яч від поперечини відскочив у майданчик, ледь не перетнувши лінію воріт. Одразу у відповідь після передачі Сергія Піддубного - Михайло Волянюк ледь не переправив м’яч у ворота, намагаючись пробити спиною до воріт п’ятою, але м’яч по зрадницьки оминув праву стійку воріт.

До закінчення гри залишається трохи більше двох хвилин. Жовту картку отримує капітан команди гостей Роман Кордоба, який знаходячись на лаві запасних притримав рівненського гравця, а за кілька секунд енергетики отримують п’ятий фол. Гра сягає апогею. Кожна спливаюча секунда наближає перемогу МФК «Кардинал-Рівне». Дальній постріл Михайла Волянюка – м’яч просвистів над поперечиною. За 1.33 до фінальної сирени Максим Павленко бере тайм-аут.

Євген Ланко втрачає нагоду розставити всі крапки над «і», пробивши неточно, під час виходу на побачення з голкіпером львів’ян. Щойно хронометр розпочав відлік заключної хвилини, як на майданчику у ролі п’ятого гравця у складі «Енергії» з’явився Роман Кордоба. Атака гостей не приносить успіху, м’яч залишає межі поля і вже Сергій Піддубний вирішує взяти паузу.

За 17 секунд до завершення гри арбітри карають господарів 5 фолом, і тепер кожний наступний фол в обох команд може завершитися десятиметровим, адже за фолами – 5:5. Андрій Федюк пробиває з лівого флангу – Гурко переводить м’яч на кутовий.

До закінчення гри залишається майже 7 секунд, аут подають гравці «Енергії». І тут відбувається, щось незрозуміле на табло – 3,4 секунди, а представник гостей пред’являє претензії до хронометриста, нібито той почав відлік часу ще до удару гравця «Енергії». Нарада арбітрів і приймається рішення, додати 4 секунди до часу на табло і ввести м’яч у гру з ауту…

Передача з ауту на Миколу Грицину, той, не роздумуючи, надсилає м’яч на ближню праву стійку, і граючий тренер Максим Павленко, якимось дивом опинившись в потрібному місці, спокійно переправляє м’яч у сітку. Трапилося це, ще до того, як хронометрист увімкнув відлік часу. Тобто на табло продовжували світитися злополучні для рівнян, і рятівні, як виявилося згодом, 3,4 секунди.

Звичайно, можна сперечатися і доводити про неправильність дій суддів, некомпетентність хронометрита і таке інше, але факт на лице - гол у воротах рівнян, і рахунок на табло перевертає все з ніг на голову – 2:2. Не буду повторюватися нагадуючи час до закінчення. Удар рівнян у відчаї на половину суперника і фінальна сирена, яка фіксує нічию, а отже на цьому гра не закінчується, а її продовженням за регламентом має бути футзальна лотерея - серія з трьох шестиметрових, або до переможного голу.

Після жеребкування і вибору воріт розпочалася катавасія пробиття. Першими пробивали кардиналівці, місце у воротах львів’ян зайняв Андрій Пітуля. Евген Ланко не залишає шансів голкіперу «Енергії». Аналогічно пробиваються і наступні 5 пенальті у виконанні: Андрія Федюка, Володимира Сондака, Миколи Грицини, Сергія Піддубного і Максима Павленко.

Далі вже б’ють по одному удару почергово. На точний удар Віталія Танського відповідає Віталій Багряк. Артем Фаренюк переграє голкіпера, але і Роман Кордоба не відстає. На влучний удар Олександра Басича відповідає Василь Денис. Дмитро Ситник виграє дуель у Пітулі, а Богдан Стефанків пробиває Сергія Піддубного, який замінив у воротах Івана Гурка. І ось до м’яча підходить молодий гравець кардиналівців Володимир Кручок – удар, і Володимир Кардаш торкається рукою м’яча, який вдаряється в паркет і вилітає у майданчик. Німа пауза… і рахунок так і залишається 7:7. Отже, наступний влучний удар львів’ян стане переможним, але для цього ще треба переграти Івана Гурка. До м’яча наважується підійти візаві Івана – Кардаш. Удар і… Володимир потрапляє в обійми своїх партнерів. 7:8 рахунок за пенальті і загальна перемога гостей.

Рахунок у серії 2:0 на користь «Енергії» і далі проходять львів’яни, які у півфіналі плей-офф, уже до трьох перемог, зустрінуться з харківським «Локомотивом», який виграв домашній матч у «Лукаса» з рахунком 4:1 і загалом серію 2:0.

А ось рівняни знову залишилися поза медалями, і що найбільше прикро, втратили перемогу за 4 (!!!) секунди до фінальної сирени. Ось така вона футзальна фортуна…

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

«Кардинал-Ровно» (Ровно) - «Энергия» (Львов) - 2:2 (2:1) По пенальти 7:8

Первый четвертьфинальный матч - 0:3

«Кардинал-Ровно»: Иван Гурко - Виталий Танский, Михаил Волянюк, Сергей Поддубный, Евгений Ланко - Владимир Сондак, Дмитрий Сытник, Александр Басич, Артем Фаренюк - Владимир Кручок, Владислав Гарбарук
«Энергия»: Владимир Кардаш - Андрей Федюк, Роман Кордоба, Тарас Кузь, Виталий Багряк - Василий Денис, Максим Павленко, Николай Грицына, Ярослав Пысько - Богдан Стефанкив

Владимир Сондак, 16. Артем Фаренюк, 26. - Ярослав Пысько, 26. Андрей Федюк, 37. Роман Кордоба, 38.

Сергей Поддубный, 16, Виталий Танский, 20. - Виталий Багряк, 16, Максим Павленко, 40

Пенальти забили: Евгений Ланко, Владимир Сондак, Сергей Поддубный, Виталий Танский, Артем Фаренюк, Александр Басич, Дмитрий Сытник, - Андрей Федюк, Николай Грицына, Максим Павленко, Виталий Багряк, Роман Кордоба, Василий Денис, Богдан Стефанкив, Владимир Кардаш
Пенальти не забил: Владимир Кручок

Арбитры: Олег Иванов (Днепропетровск), Игорь Овчинников (Симферополь), Александр Билащенко (Чернигов)

Удары (в створ): 30 (18) - 32 (20)

КАРДИНАЛ-РОВНО - ЭНЕРГИЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Александр Тишура
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.