Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
|
2383
0

ВОЛКОВ: «ФБУ получила права на перевод книг для тренеров»

Федерация баскетбола Украины начала печать пособников для отечественных тренеров

ВОЛКОВ: «ФБУ получила права на перевод книг для тренеров»
Попри скрутні часи, які нині переживає наша країна, Федерація баскетболу України віднаходить можливості не тільки утримувати на плаву вид спорту, а реалізовувати соціальні та освітні проекти. 
 
Так, днями побачила світ друга перекладена українською мовою книга провідного видавництва спортивної літератури Сполучених Штатів Америки HumanKinetics «Баскетбол: кроки до успіху» одного з найдосвідченіших тренерів американського баскетболу Гела Віссела.
 
У цьому посібнику викладено систематизований багаторічний досвід тренерської роботи з аматорськими та професійними командами, описано та проаналізовано вправи з технічної підготовки баскетболістів, подано сучасні методичні рекомендації щодо вивчення ігрових прийомів, корегування їх виконання та виправлення помилок, особливу увагу приділено вправам на оволодіння ефективною технікою ігрових прийомів, окремо відображено деякі підходи до тактичної підготовки команди, детально коментується велика кількість індивідуальних і командних вправ. Видання призначене для тренерів юнацьких та молодіжних команд різного рівня майстерності, тренерів професійних команд, студентів спортивних і педагогічних вищих та середніх навчальних закладів, а також для індивідуальних тренувань.
 
Нагадаємо, в березні 2014 року побачила світ перша книга цієї серії – «Практичні поради для тренера юних баскетболістів» (автори Кейт Мініскалко та Грег Кот). У цьому виданні наведено педагогічні поради для тренерів з баскетболу, гравців молодших вікових груп та початківців при проведенні тренувань та під час ігор, показано та описано прості та важливі вправи з оволодіння основними навичками індивідуальної техніки гравців, викладено прості схеми нападу та захисту, які допоможуть молодим гравцям оволодіти тактичним мисленням та приймати вірні рішення в ігрових ситуаціях, проаналізовано характерні помилки гравців у початковому періоді оволодіння техніко-тактичними елементами гри.
 
Такий проект вперше втілено Федерацією баскетболу України. Ці видання поширюється на безоплатній основі серед учасників семінарів з підвищення кваліфікації тренерів, які регулярно проводить Федерація баскетболу України в різних регіонах країни, а також під час проведення фіналів Всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги, адже ці книжки призначені, передусім, для тренерів дитячих команд, юнацьких і молодіжних збірних.
 
Детальніше про цей освітній проект Федерації баскетболу України розповів Президент ФБУ Олександр Волков:
 
- Федерація баскетболу України отримала права на переклад і друк дев’яти найкращих книг одного з провідних видавництв спортивної літератури США – посібників для тренерів. Ми вже зробили переклад двох видань. Ми розповсюджуємо ці книжки через семінари для тренерів, які проводить ФБУ, через обласні федерації – безкоштовно для всіх тренерів. Це є дуже важливим для українських тренерів – отримати сучасні посібники, в яких викладено сучасне бачення баскетболу, з сучасними технологіями баскетболу. 
 
- Ці книжки вперше перекладено українською мовою?
- Так. Перекладів таких видань ще не було в Україні. Робота триває, попереду переклад ще семи посібників.
 
- Який наклад? Як багато тренерів матимуть змогу отримати ці підручники?
- Всі тренери, котрі хочуть робити кар’єру, котрі хочуть працювати в баскетболі, робити баскетбол кращим, отримають ці книжки. Федерація баскетболу проводить багато семінарів для тренерів в різних регіонах України, під час цих семінарів тренери отримуватимуть ці видання.
 
- Власне, це один з пунктів подвижницької діяльності ФБУ для популяризації та розвитку баскетболу…
- Звісно. Це дуже важливо, адже ми не мали таких посібників, які методично могли би допомагати тренерам. Зараз ми це маємо. Це дуже важливо. Я дуже вдячний усім, хто працює над цими виданнями, над перекладом, дуже вдячний В’ячеславу Пустовойтенку, котрий став спонсором видання цих книжок. Дуже приємно, що ми рухаємося в цьому напрямку.
 
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.