Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
3859
0

ЛТК – Кардинал-Ровно. Анонс

Час ділити місця настав

ЛТК – Кардинал-Ровно. Анонс
Фото Романа Цупрука

До завершення регулярного чемпіонату футзальної Екстра-ліги залишилося провести два тури. Після перемоги над «Енергією» харківський «Локомотив» забезпечив собі перше місце, проте залишається відкритим питання, хто посяде 8 місце – останнє прохідне до вирішальних матчів. На нього може дати відповідь матч у Сумах між «СумДУ» і «Лукасом». Але найбільш запекла боротьба триває за 2-5 місця, тут поки що будь-яка з чотирьох команд теоретично може посісти, як друге місце, так і п’яте. Тому матч між «ЛТК» і МФК «Кардинал-Рівне», який через зайнятість залу в Сумах у суботу перенесли на день раніше, вважається одним із центральних в турі – адже результат цієї зустрічі цікавить не лише команди учасниці, а й їхніх суперників. А перемога однієї із команд суттєво покращить шанси в боротьбі за вище місце, тоді як поразка може позбавити надії потрапити до заповітної трійки.

Попередні три чемпіонати протистояння між МФК «Кардинал-Рівне» і «ЛТК» були досить цікавими і безкомпромісними. Причому важливу роль у перемогах відігравала обрана тренером стратегія гри команди. У цьому сезоні підопічні Сергія Піддубного демонструють класичний футзал, застосовуючи в грі багатий арсенал комбінацій, тоді як вихованці Романа Ковальчика, більше граючи другим номером з використанням пресингу, розраховують на швидкі контратаки. Тому в двобої між цими колективами вирішальним фактором цілком може стати індивідуальна майстерність гравців і звичайний фарт. Якщо піде удар у команди, то вважай, що перемога буде за нею, а ось якщо ні, то тут вже слід чекати неприємностей.

У 13-ти проведених матчах за останні чотири сезони рівняни здобули 7 перемог, а луганчани 5. Одна гра так і не виявила переможця. Цікаво також, що три матчі цих команд закінчилися з однаковим рахунком 4:2 на користь господарів майданчика (двічі з таким рахунком перемагали рівняни). Ще два матчі в Рівному закінчилися 5:2, по разу з таким рахунком вигравали «ЛТК» і МФК «Кардинал-Рівне».

Порівняно з минулим сезоном склад «ЛТК» зазнав змін, але, як показало перше коло, це не завадило честолюбній команді Романа Ковальчика лідирувати більшу половину чемпіонату. Але молода команда не витримала тягар лідерства, і в другому колі, зазнавши кількох необов’язкових поразок, втратила лідерство і відкотилась на третє місце. Пов’язано це, скоріш за все, з тим, що молоді бракує стабільності.

Новий 2015 рік не був надто вдалим для «ЛТК», адже у чотирьох проведених матчах команда здобула лише одну перемогу і тричі поступилася, причому в усіх матчах з різницею в один м’яч. Спочатку в Хмельницькому – 2:3, а згодом в Сумах, де зараз приймають луганчани своїх суперників, «СумДУ» – 3:4 і «Локомотиву» – 1:2. І лише в попередньому турі луганчанам вдалося перервати серію невдач, здолавши в Покровському досить непоступливу «Титан-Зорю» 3:1. Прикметно, що сумчани поки що єдина команда в нинішньому сезоні, якій вдалося відібрати у підопічних Романа Ковальчика більше трьох очок (нічия і перемога).

Щодо МФК «Кардинал-Рівне», то рівняни розпочали новий рік з перемоги над «Енергією» 2:1, а вже за тиждень, несподівано для всіх, спіткнулися в рідних стінах у матчі з «Ураганом» 2:3, втратили перемогу в Хмельницькому – 5:5, і перемогли в Рівному «СумДУ» 8:4.

Але, як би команди не грали до цього, завдання обох колективів посісти якомога вище місце в регулярному чемпіонаті, щоб отримати в плей-офф певні переваги. Тому в цьому матчі обом командам потрібна лише перемога, адже нічия зіграє на руку конкурентам.

Цікавий факт, в останніх трьох чемпіонатах в передостанніх турах МФК «Кардинал-Рівне», зустрічаючись в Луганську з «ЛТК», тричі поступався, причому двічі, окрім попереднього чемпіонату, поразки позбавляли рівнян шансу, який він ще мав перед іграми, потрапити до заповітної четвірки. Напевно, цей факт частина рівненських гравців пам’ятає, а особливо головний тренер Сергій Піддубний, а тому колектив прагнутиме помститися кривднику за попередні невдачі. Але багато залежатиме ще й від того, в якому фізичному стані підійде до гри більшість гравців, адже, зі слів головного тренера, лазарет команди переповнений, і багатьом футболістам доводиться виходити на майданчик на уколах та з не залікованими до кінця травмами. Так, у звітному матчі МФК «Кардинал-Рівне» навряд чи зможуть допомогти Олександр Басич і Віталій Кашуба, а ось участь інших гравців стане відома вже безпосередньо перед матчем. Все залежатиме від того, наскільки бажання травмованих гравців допомогти команді буде сильнішим від дискомфорту, який заважає їм грати.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

6 марта, пятница
«ЛТК» (Луганск)  «Кардинал-Ровно» (Ровно)  
Сумы. Легкоатлетический манеж УАБД. 12.00
 Арбитры: Сергей Дребужан (Мукачево), Сергей Ещенко (Бровары)
Судейский наблюдатель: Олег Коваленко (Донецк)
Результат матча первого круга – 2:5
 Прогноз Sport.ua – 3:5

 

 

Опрос

Голосов 5
С каким исходом завершится матч «ЛТК» - «Кардинал-Ровно»?

Победа «Кардинал-Ровно»

4 голоса 80 %

Ничья

0 голосов 0.1 %

Победа «ЛТК»

1 голос 20 %

В опросах могут участвовать только зарегистрированные пользователи.
Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.