Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Теннис в Украине
|
1078
0

Реабілітація за допомогою тенісу

Проект засновано Володимиром Жалко-Титаренко, єдиним в світі тенісистом, який переміг діагноз ДЦП та може брати участь у змаганнях зі здоровими професійними тенісистами

Підтверджено Федераціями - Tennis New Zealand, Tennis Australia, Tennis Canada, Федерацією тенісу України, що подібних випадків в історії тенісу ще не було.

Існують чималі контингенти молоді, чоловіків та жінок різного віку, які потребують оздоровлення, в тому числі з ураженнями опорно-рухового апарату травматичної та неврологічної (парези) етіології. Немає потреби доводити, що фізичні вправи залишаються найкращим засобом оздоровлення, а в багатьох випадках і реабілітації.

Але найчастіше лікувальна гімнастика, тренажери, мануальні впливи позбавлені відсутності змагань і втрачають свою придатність. Теніс тут переважає тим, що він є ігровим видом спорту і має суттєві реабілітаційні властивості:
- це шанований в світі вид спорту;
- він сприяє розвитку і координації комплексу вестибулярних, рухових, зорових та емоційних реакцій;
- має широкий діапазон дозування навантажень;
- в тенісі для гри може використовуватись одна рука. Це надає можливість грати в повну силу особам з ураженнями однієї з рук;
- в тенісі припустимі обмеження переміщень по корту в парних комбінаціях 2 на 2 гравця. Ця комбінація дає змогу грати на повну силу особам з ураженням нижніх кінцівок.

Завдяки своїм особливим біоенергетичним властивостям теніс є особливо принадним для реабілітації.

Переконливим доказом цьому є приклад спортсмена Володимира Жалко-Титаренко, інваліда з дитинства в якого лівосторонній геміпарез. Через систематичні тенісні тренування з 1996 року він досяг сучасної професійної техніки гри в теніс і спроможності грати в матчах з спортсменами без фізичних вад. На даний момент він є єдиним в світі тенісистом з такою нозологією.

Головне, що теніс сприяє від згубного відчуття неповноцінності та інвалідності.
Теніс може сприяти позбавленню від алко-, табако-залежності як метод психологічної реабілітації.

Проект затверджений у Федерації Тенісу України, особисто Г.Ф. Беньяміновим. Генеральним менеджером проекту призначено Жалко-Титаренко Володимира Валентиновича від 20.01.2006 (вих.док.№14). Виявлена зацікавленість до проекту з боку зарубіжних товариств, таких як Британська Рада по програмі «Адаптація до життя людей з обмеженими можливостями».

Проект підтримано ресурсом  в Інтернет від БЮТ  «Ідеальна Країна» від 5.05.2006
Sport.ua

Особливе місце в проекті займають наміри залучення контингентів молоді з груп ризику - наркозалежних і т.д., та категорії «Дітей Чорнобиля».

За умови забезпечення пільг з боку Держави та місцевої влади робота новоствореного Тенісно-Реабілітаційного Центру може бути може бути розгорнута на будь-якій базі з критими кортами, зокрема в місті Києві. Проект планується перевести на рівень міжнародної програми розвитку тенісу.

В найближчих планах  роботи над проектом - побудова Тенісно-Реабілітаційного Центру в м. Києві.

Медіа-партнер проекту - sport.ua
http://sport.ua/news/11967
http://sport.ua/news/12466

Новий прес-реліз станом  на 4 червня 2007  :
http://www.tennis.sport.ua/news/24942

Проект підтримано Осередком Федерації Тенісу України у Рівненській області, особисто Юрієм Ходаківським 25 травня 2007 року.

Генеральний консультант проекту, спеціаліст з сучасної тенісної техніки, реабілітолог -біоенергетик Миколай Канарюков. Затверджений особистий патронат над проектом, народним депутатом України, фракції «БЮТ» Володимиром Олександровичем Яворівським від 15 червня 2007 року.

теннис
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Украинский клуб сорвал матч чемпионата. Стала известна причина
Футбол | 24 апреля 2024, 21:29 1
Украинский клуб сорвал матч чемпионата. Стала известна причина

«Металлург» Запорожье не приедет на поединок против «Хуста»

Впервые в карьере. Ястремская вырвала победу в матче после 0:6 в 1-м сете
Теннис | 25 апреля 2024, 16:22 16
Впервые в карьере. Ястремская вырвала победу в матче после 0:6 в 1-м сете

Даяна чудесным образом сумела переиграть Эмилиану Аранго в Мадриде

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.