Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
2530
0

ИВЕГЕШ: «Посетим матчи Динамо против Генгама и Металлиста»

Наставник «Тернополя» - о сборах в Киеве и планах на отдых между тренировками

ИВЕГЕШ: «Посетим матчи Динамо против Генгама и Металлиста»

У день виїзду ФК Тернопіль на короткий навчально-тренувальний збір до Києва головний тренер команди Василь Івегеш розповів клубній прес-службі, що він чекає від візиту до столиці.

– Основна робота, яка розпочалася з 21 січня, вже пройшла, – взяв слово Василь Петрович. – Як я вже говорив з понеділка навантаження йдуть на спад. Донедавна всі дивувалися, чому команди перша та друга ліги грають спаринги, а ми перебували в «сплячці». Але прийшов час і ми гратимемо спаринги. Від збору в Києву чекаю хорошої гри, бойовитості, покращення функціональних можливостей. Результат спарингів нас не так цікавитиме, головне для нас оцінити, як діятиме задня, середня та передня ланки, як відбуватиметься перехід з оборони в атаку. Першу гру граємо з «Динамо-2».  Однозначно, це хороша команда, з новим амбіційним тренером. Вважаю, що «Динамо-2» і далі боротимемося за призові місця, тому матч для нас буде дуже корисним. 27 лютого матимемо вихідний від ігор день. На третій день – матч зі студентською командою Києва. В цьому матчі хочемо передивитися молодих перспективних студентів, які попадають в студентську збірну України. Наступна гра – з «Колосом» (Ковалівка). Це добротна команда, чемпіон Київської області, нещодавно «Колос» виграв престижний кубок Макарова. Думаю, що гра з таким суперником нам не завадить. І остання гра в Києві з чернігівською «Десною» відбудеться 2 березня. Це наші хороші партнери. І ми, і наш суперник хочемо в цій грі побачити на якому рівні готовності перебуваємо.

– Знаємо, що всі матчі відбуватимуться на штучному покритті. Чи не завадить цей фактор, адже вже потрібно звикати до природного трав’яного покриву?
– Ми не проти, але на даний період часу передають дощі, тому ми нічого не можемо зробити. Краще грати на штучних полях, аніж зовсім не проводити ігор. Або ж грати на дуже поганих полях у Тернопільській області. Думаю, в даний час штучне поле не завадить нам, адже іншого варіанту в нас немає. 

– Чи є серед тих, хто їде до Києва, гравці що перебувають у команді на перегляді?
– Разом з усіма їдуть молоді Андрій Різник та Олег Тракало. Однозначно, вони гратимуть, адже ігор маємо дуже багато. Подивимося ще на одного хлопця – це Ігор Кушецький з Івано-Франківська, який вже вдруге у нас на перегляді. Він сумнівається, чи зможе грати в першій лізі, але з нашої сторони ми йому говоримо, що потрібно спробувати, а тоді будемо бачити. Подивимося на нього в спарингах і наприкінці київського збору приймемо рішення по ньому. Заявочний період у нас завершується 2 березня. Думаю, до цього часу визначимося по цьому футболісту.

– У київських спарингах постійно гратиме основа, чи продовжаться експерименти зі стартовим складом?
– Ми їдемо грати з доволі сильними командами. Я експериментував з «Королівським смаком», де продивлявся молодих гравців. Експериментів уже не буде. В усіх матчах перший тайм гратиме основа, а в другому таймі робитимемо заміни.

– Одними тренуваннями і спарингами збір у Києві не обмежиться?
– Плануємо після матчу з “Динамо-2» потрапити на поєдинок Ліги Європи між «Динамо» та французьким «Генгамом». А також не проти відвідати матч Прем’єр-ліги між «Динамо» та «Металістом». Певен, цей вояж до столиці піде тільки на користь команді.

– Коли очікувати приїзд ФК «Тернопіль» і яким буде останній етап підготовки до весняної частини сезону?
– 2 березня граємо в Києві останній матч. Обідаємо в столиці і беремо курс на Тернопіль. 3 березня футболісти отримують один вихідний день, а з середи і до п’ятниці (з 4 по 6 березня) поновлюємо тренування. Субота та неділя – вихідні, а далі безпосереднього готуємося до матчу з ФК «Миколаїв».

– Раніше Ви не відкидали варіанту спарингу з прем’єр-ліговими командами «Карпати» чи «Волинь».
– Якщо в них буде вікно і керівництво цих команд буде не проти з нами зіграти, то ми б хотіли спробувати свої сили з такими грізними суперниками. Але це буде десь після 8 березня. А орієнтовно за 10 днів до матчу з Миколаєвом проведемо спаринг з чемпіоном Тернопільської області – теребовлянською «Нивою». Вже є домовленість з головним тренером цієї команди Романом Курдупелем.

– На сьогоднішній день є проблемні позиції, які ще поки не вдалося закрити?
– Звичайно, проблемі місця маємо. Намагаємося їх закривати тими футболістами, які в нас є під рукою, адже не можемо взяти на ці позиції футболістів з іменами. На разі, задоволений нашими молодим гравцями – Олександром Кіцаком та Русланом Луциком, з якими вже підписали контракти. Перегядаємо ще Тараса Мороза. Ми тернопільська команда і в ній мають грати тернопільські вихованці! Коли з цими футболістами підписували контракти, то вони зі сльозами на очах говорили: «Ми ще покажемо на що спроможні». В такому напрямку продовжуватимемо працювати і, я впевнений, що обов'язково з'являться ще нові Семенці, Дубчаки, Клекоти…

– Чи вже порожний лазарет команди?
– Тішить те, що Василь Чорний йде на поправку, вже рветься в бій, але ми прийняли рішення, щоб зачекати з його повним поверненням до основної обойми. Артур Дорі зняв гіпс, але йому потрібен 21 день для відновлення. Сподіваюся, після нашого повернення з Києва і він вже працюватиме в повну силу.

Источник ФК Тернополь
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

«Твой момент, брат». Звездный игрок Реала расхвалил Лунина
Футбол | 18 апреля 2024, 18:58 0
«Твой момент, брат». Звездный игрок Реала расхвалил Лунина

Джуд Беллингем отметил феноменальную игру украинского вратаря

Как это возможно? Вратарь получил две желтые, но продолжил матч еврокубка
Футбол | 18 апреля 2024, 22:54 6
Как это возможно? Вратарь получил две желтые, но продолжил матч еврокубка

Мартинес достал арбитра своими выходками, но выиграл серию пенальти

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.