Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1256
0

Роман САНЖАР: «Без просмотра никого не подписываем»

Наставник донецкого «Олимпика» - о подготовке команды ко второй части сезона

Роман САНЖАР: «Без просмотра никого не подписываем»
Головний тренер «Олімпіка» в ексклюзивному інтерв’ю «УФ» розповів про плани підготовки команди до другої частини чемпіонату та чвертьфінальних матчів Кубка України.
 
— Романе Миколайовичу, «Олімпік» розпочав підготовку до другої частини сезону, але щось не помітно легіонерів Іси Шерифа та Мохи. Чому вони затримуються? І чи будуть до них за таке запізнення застосовані штрафні санкції?
— Наскільки знаю, в названих вами гравців є проблеми з візами. Що ж стосується штрафних санкцій, то, коли Іса і Моха приїдуть, я з ними поговорю, послухаю їхні аргументи, чому вони запізнилися, а потім уже ухвалюватиму рішення.
 
— Окрім Євгена Одинцова, Олександра Максимова, Артема Недолі та Олексія Шевченка, ще хтось залишив команду?
— На сьогодні (розмова відбулася 12 січня, в понеділок. — Д. Д.), крім цих хлопців, ніхто нашу команду не залишив. Ми плануємо провести достатню кількість спарингів, і буде видно, хто з гравців піде з нами далі, а хто залишить наш колектив.
 
— Президент «Олімпіка» Владислав Гельзін сказав, що скоро в розташування команди прибудуть кілька легіонерів і гравців з українськими паспортами. Усі вони пройдуть перегляд чи з кимось клуб одразу підпише контракти?
— Одразу ні з ким із гравців підписувати контракти не будемо. У нас це не прийнято. Перш ніж пропонувати якісь умови, хочемо подивитися, як футболісти увійдуть у нашу команду, колектив, чи підійдуть під стиль нашої гри. Тому без перегляду підписувати нікого не плануємо.
 
— У цьогорічному меморіалі Олега Макарова «Олімпік» зіграє двома командами. Які цілі ставите перед колективами в цьому турнірі?
— Ми переслідуємо дві мети: переглянути в іграх потенційних новачків і забезпечити зростання функціональних кондицій хлопців, які перебувають у нас на контрактах.
 
— Після меморіалу Олега Макарова з 27 січня по 8 лютого «Олімпік» вперше у своїй історії проведе збір у ОАЕ. Чому були обрані саме Емірати?
— Це — ініціатива президента клубу Владислава Гельзіна. Там створені прекрасні умови для підготовки, відтак немає дефіциту сильних спаринг-партнерів. Нашому президенту хочеться щось змінити в кращу сторону, тому він і ухвалив таке рішення.
 
— Із ким у ОАЕ проведете спаринги?
— Поки що відомий лише один наш суперник — ФК «Краснодар», із яким зіграємо 2 лютого. Усього ж плануємо провести чотири спаринги, однак, можливо, внесемо деякі корективи вже безпосередньо на зборах.
 
— Де провели відпустку? Чи вдалося повноцінно відпочити, як кажуть, перезарядити батарейки?
— Повноцінно відпочити вдалося, але цього разу вирішив нікуди не їздити. Провів відпустку в колі сім’ї вдома, в Києві.
 
— Успіхи «Олімпіка» в першій частині чемпіонату породили масу статей у пресі, Інтернеті, уречевлених висловленнями експертів про боротьбу команди за путівку в Лігу Європи. Вас ці розмови дратують чи підбадьорюють?
— Ні, такі розмови мене не дратують, а більше провокують і стимулюють. Отой факт, що нас асоціюють із командою, яка потенційно може поборотися за високі місця у чемпіонаті, покладає на нас велику відповідальність. І нам не хочеться розчаровувати тих людей, хто в нас вірить. Та і собі хочеться довести, що ми гідні перебувати серед найкращих команд країни. Але ми розуміємо, що зробити це буде тяжко, тому першочергове наше завдання — добре попрацювати на зборах і якісно підготуватися до другої частини чемпіонату.
 
— Чи не занадто великий психологічний тягар лягає на ваші плечі та гравців?
— Природно, психологічний тягар ми відчуваємо, але треба вміти працювати під тиском. У цьому й є зростання, прогрес. Непросте завдання, але ми плануємо, повторюся, не розчарувати наших уболівальників.
 
— Випадково, не загадували в новорічну ніч бажання для «Олімпіка» на весняну частину сезону і для себе?
— Загадував, і не тільки в новорічну ніч. Природно, в мене є із цього приводу певні думки, але не хотів би їх озвучувати, а то бажання не збудуться.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.