Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
580
0

«Беркутят» притягнуто до відповідальності

Заступник міністра МВД пообіцяв покарати всіх винних у побитті уболівальників на «Олімпійському»

Відеозапис сутички міліції та уболівальників, що сталася на столичному НСК «Олімпійський» під час фінального матчу Кубка України між футболістами донецького «Шахтаря» та київського «Динамо», прокоментував сьогодні під час брифінгу у МВС заступник міністра внутрішніх справ - начальник міліції громадської безпеки полковник міліції Василь Фатхутдінов, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

Він, зокрема, звернув особливу увагу на те, що фальш-фаєри, запалені динамівськими фанатами, заборонені для використання як в Україні, так і в усіх європейських країнах як такі, що загрожують життю людини. Є чимало фактів, коли при їх використанні в Росії, Італії, Франції постраждали люди, отримавши опіки шкіри.

Василь Фатхутдінов також зауважив, що представники міліції підійшли до фанів вже після того, як шашки-фаєри згоріли та намагалися вивести порушників зі стадіону. В результаті міліціонерів побили. За словами заступника міністра, молоді люди здирали з міліціонерів картузи і кидалися ними, а коли міліція залишала сектор, їй у спину летіли палиці та стільці, що, звичайно, є неприпустимим.

Водночас, Фатхутдінов не виправдовує своїх підлеглих і вважає, що їхні дії були не цілком адекватні, приміром - застосування гумових кийків. «Детально результати розслідування коментувати не буду - цим займаються слідчі Печерського районного суду міста Києва, де порушено кримінальну справу, - зазначив керівник міліції громадської безпеки. - Хоча бачу низку порушень з боку працівників столичного главку». Василь Фатхутдінов поінформував, що до дисциплінароної відповідальності вже притягнуто 5 київських міліціонерів та 15 працівників підрозділу «Беркут» з Дніпропетровської області. За результатами розслідування буде покарано всіх винних.

Напередодні заступник міністра внутрішніх справ зустрічався з президентом ФК «Динамо» (Київ) Ігорем Суркісом. Вони обговорили ситуацію, що склалася, та домовилися про проведення круглого столу за участю керівників МВС, столичного футбольного клубу та уболівальників, де намагатимуться вирішити питання співпраці фанів та правоохоронних органів під час футбольних поєдинків.

За словами Василя Фатхутдінова, сьогодні він виступатиме на засіданні профільного комітету Верховної Ради України з доповіддю щодо ситуації на НСК «Олімпійський».

 

Офсайт ФК «Динамо»

футбол
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.