Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 07 декабря 2014, 18:00
4906
2

Ильичевец уходит зимовать без побед

Запорожский «Металлург» прервал свою безвыигрышную серию

| Обновлено 07 декабря 2014, 18:00
4906
2
Ильичевец уходит зимовать без побед

Родзинкою матчу було те, що Микола Павлов дебютував біля керма «Іллічівця» в 1997 році в поєдинку проти запорізького «Металурга», очолюваним саме Олександром Томахом. Що стосується кадрових змін у стартових складах суперників порівняно з минулим туром, то в маріупольській команді відбулося дві зміни. Чурилов повернувся у ворота після місячної перерви, а Кулач, відбувши дискваліфікацію, замінив Мандзюка. Натомість Олександр Томах після домашнього розгрому від «Шахтаря» зробив суттєві кадрові перестановки. Вперше у цьому сезоні місце у воротах зайняв словак Грдлічка. Майже чотири місяці не грав у чемпіонаті і Нестеров, а 20-річний Жураховський вперше при Томаху вийшов на поле зі стартових хвилин матчу.

Зрозуміло, що «Іллічівець» у цій грі прагнув здобути хоча б на фініші першої частини сезону першу перемогу, але й запоріжці востаннє святкували вікторію ще у серпні – в гостях над «Карпатами». У Дніпропетровську, як і належать номінальним господарям, маріупольці активніше розпочали гру, виконавши  декілька кутових ударів, але захисники «металургів» зіграли надійно.

Загалом «Іллічівець» більше володів м’ячем, проте до реальних загроз біля воріт Грдлічки справа не доходила. На важкому полі особливу загрозу несли дальні удари, які зокрема наносили Лисицький і Тотовицький, але м’яч летів до рук воротарів. Першими ж змінили нулі на «Метеорі» гості, коли в середині тайму Жураховський здійснив вилазку правим флангом і з лінії воріт зробив передачу в центр штрафного, де Гавриш, випередивши Цюпу, сходу пробив у ближній кут. Маріупольці почали апелювати, мовляв, м’яч вийшов за лінію полі, але асистент арбітра Чос вважав, що все було в рамках правил. Для Гавриша, до речі, це був перший гол у складі «Металурга», а раніше Віталій по разу відзначався у складі алчевської «Сталі» та «Олександрії».

Ледь розпочався другий тайм, як «Іллічівець» мав реальну нагоду вирівняти становище, але неприкритий Кулач з декількох метрів не влучив як слід по м’ячу, і воротар без проблем заволодів м’ячем. Згодом не пощастило і Тотовицькому, який не встиг замкнути флангову передачу Шевчука. Активність Тотовицького призвела і до небезпечного стандарту, який виконав сам же потерпілий, пробивши над поперечиною воріт.

Запоріжці поступово вирівняли гру, і першу нагоду збільшити рахунок мав Рудика, пробивши здалеку під поперечину, але Чурилов встиг перевести м’яч на кутовий. І все ж активність «Металурга» призвела до другого голу. Гавриш виконав кутовий з правого флангу атаки, Рудика головою скинув м’яч на дальню штангу, де капітан гостей без проблем пробив у незахищений кут воріт. Для Лисицького це теж був перший «запорізький» гол, а раніше Віталій забивав суперникам «Динамо», «Чорноморця», «Дніпра», «Кривбасу» та «Говерли».

До честі маріупольців, вони не знітилися з таким розвитком подій і швидко скоротили відрив. Сахневич, на думку Бойка, порушив правила проти Кулача, і  арбітр вказав на позначку. Пенальті взявся пробивати сам же потерпілий і зумів пробити Грдлічку, від рук якого м’яч і закотився до сітки воріт.

У підсумку перервалась переможна серія «Іллічівця» проти запоріжців, яка тривала 5 ігор. Завершилась і невесела безвиграшна серія «Металурга», яка тривала 8 ігор: дві нічиї та шість поразок. До речі, запоріжці вперше у чемпіонаті перемогли при суддівстві Сергія Бойка (у 6-й грі).

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

«Ильичевец» (Мариуполь) - «Металлург» (Запорожье) - 1:2 (0:1)

Владислав Кулач, 82, с пенальти - Виталий Гавриш, 29, Виталий Лисицкий, 76.

«Ильичевец»: Александр Чурилов, Богдан Суходуб, Зураб Очигава, Иван Цюпа, Сергей Шевчук, Сергей Яворский, Андрей Оберемко, Андрей Тотовицкий, Дмитрий Мышнёв, Владислав Кулач, Сергей Гринь, (Денис Васин, '57)
«Металлург»: Либор Грдличка, Андрей Нестеров, Павел Пашаев, (Андрей Сахневич, '66), Виталий Лисицкий, Дмитрий Ульянов, Сергей Рудыка, Виталий Гавриш, Нурудин Орелеси, Игорь Жураховский, (Иван Матяж, '78), Дмитрий Юсов, (Никита Татарков, '89), Руслан Платон

Иван Цюпа, 72. - Андрей Нестеров, 12. Никита Татарков, 93. Руслан Платон, 93.

Арбитр: Сергей Бойко (Киевская обл.)

Удары (в створ): 6 (3) - 6 (4)
Угловые: 5 - 3
Оффсайды: 0 - 2.

 Зрителей: 190
Оценка поля: 3
Честная игра: 7,800 - 7,000.

ИЛЬИЧЕВЕЦ - МЕТАЛЛУРГ З. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Протокольные данные сверены с официальными.

Sport.ua

 
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Таблица Ла Лиги после Эль Класико, победы Жироны и поражения Атлетико
Футбол | 23 апреля 2024, 12:00 0
Таблица Ла Лиги после Эль Класико, победы Жироны и поражения Атлетико

19–22 апреля состоялись матчи 32-го тура чемпионата Испании 2023/24

ВИДЕО. Забил ли Ямал Лунину? Обнародован разговор судьи и VAR в Эль Класико
Футбол | 22 апреля 2024, 21:45 12
ВИДЕО. Забил ли Ямал Лунину? Обнародован разговор судьи и VAR в Эль Класико

21 апреля «Реал» Мадрид обыграл «Барселону» со счетом 3:2

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
mocca76
Зрителей: 190 - без комментариев. Металлург с победой!
comentraktor
А че? Лан поскажу, ах.... доро. содерж 3 ком, потому что презик не ево,, слив. все в +е