Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
| Обновлено 14 ноября 2014, 11:50
3193
3

Михаил ФОМЕНКО: «Хорошо, что есть из кого выбирать»

Наставник сборной Украины - о кадровых проблемах своей команды накануне встречи с Люксембургом

| Обновлено 14 ноября 2014, 11:50
3193
3
Михаил ФОМЕНКО: «Хорошо, что есть из кого выбирать»
Звично беземоційний наставник націоналки стриманий в оцінках — людей та їхніх учинків.
 
— Михайле Івановичу, другий день зборів минув традиційно?
— Так, плани не змінюємо: сьогодні (інтерв’ю записано у вівторок. — В.Б.) переглянули наш останній матч — із Македонією, а завтра почнемо опрацювання кількох ігор Люксембурга.
 
— Як реагували підопічні, дивлячись на себе місячної давнини?
— (Після паузи). Нормально. Усе це робочі моменти.
 
— У нас незвичний травмопад, ось вилетіла майже вся центральна ланка оборони…
— Справді, подібного вже й не згадаю… Вилетів Ракицький, не може грати Кучер, є проблеми в Хачериді. Замість них викликали Пилявського та Вернидуба, добре, що є з кого обирати.
 
— Кажуть, працювати треба також у альтернативному напрямі: ось динамівець Данило Сілва любить Україну, тримає руку на серці впродовж виконання нашого Славня…
— (Незадоволено). Ви знову на тему натуралізації! Казав і повторюю: кожен процес має проходити природно. Показовий випадок — Едмар: людина захотіла стати громадянином нашої держави, прийняла громадянство, зголосилась грати за національну команду, і що? Отримала те, до чого прагнула. Нічого подібного з боку його київського земляка немає.
 
— Ще трохи щодо складу: є шанси нарешті дебютувати воротареві Бойку? Досі він виступав за збірні всіх рівнів, окрім головної.
— Ви колись чули від мене, мовляв, у Петренка, Бондаренка — шанси є, а ось у Гончаренка — ні, в жодному випадку?! Не чули? Така ж ситуація щодо Дениса.
 
— Зрозуміло. Рік тому ви зізнавалися, що користуєтесь Інтернетом, зокрема читаєте звіти моїх колег про зустрічі вашої команди. Бачили, що писали про поєдинки з Македонією та Білоруссю?
— Не бачив, на жаль, чи на щастя. Із вашого тону відчуваю — писали недобре.
 
— Основний меседж зводиться до того, що ви, порівняно з 2013 роком, стали набагато консервативнішим — і в кадрах, і у стилі дій.
— (Зітхаючи). Як кажуть, у вільній країні кожен має право на свою думку. Я консервативний по-своєму, ви та ваші колеги — по-своєму. Знаєте, у чому проявляється журналістський консерватизм? У тому, що представники вашої професії пишуть одне й те ж, одне й те ж, одне й те ж…
 
— Тоді я знову — «про одне й теж»: чому Україна грає товариські матчі майже завжди зі слабкими командами — Литва, Молдова, Нігер, раніше Узбекистан…
— Бо сильні збірні, так звані гранди світового футболу, не хочуть сюди їхати. Тим паче, сьогодні, коли наша держава має негативну репутацію.
 
— Але ж можна домовитися про зустрічі за рубежем!
— Можна, проте доведеться платити велику суму, в кілька разів більшу, ніж за домашній поєдинок.
 
— Ось саме до цього я вас і підводжу: вже давно говорять, що такі наші проблеми — від скупості п. Лашкула, боса компанії «Україна футбол Інтернешнл».
— То не моя парафія, я в таке не вникаю. Із мого боку все відбувається так: із моїми колегами по штабу вирішуємо, коли й з ким нам бажано зустрітися, подаємо відповідні запити до згаданої вами компанії, а потім діємо залежно від відповіді.
 
— То чи задоволені ви роботою «УФІ»?
— Без коментарів…
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Bandera.Lviv
ТРЕНЕР та КОМАНДА повинні вирішувати на якому полі, де з ким ГРАТИ, а не якісь НЕДОЛУГІ з "УФІ"
valenok2-1
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил