Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
785
0

Звезда упускает победу с Горняком

Выигрывая по ходу матча со счетом 2:0, игроки кировоградского клуба подарили ничью сопернику

Звезда упускает победу с Горняком
Футболісти «Зірки» не змогли втримати перевагу у два м’ячі в домашній грі 13 туру чемпіонату України з футболу серед команд першої ліги проти криворізького «Гірника», завершивши його внічию 2:2. Надмотивовані господарі створили безліч моментів біля воріт «Гірника», домінували протягом всієї зустрічі, але прикрі помилки в обороні позбавили їх шансів завершити матч звитягою.
 
Гра у Кіровограді була вкрай важливою для обох команд, що розташувалися поряд у турнірній таблиці. Господарі з 12 очками посідали 11 місце, футболісти з Кривого Рогу, відстаючи на один пункт, розташувалися на 14 позиції. Вже на 5 хвилині мусив забивати Щедрий, який скористався помилкою воротаря гостей Гуріна, але м’яч, який після удару Артема прямував у сітку воріт вибив Павлов.
 
Відповідь гірників не забарилася: Баєнко потужно пробив штрафний і вже Козаченку довелося рятувати ворота «Зірки». Забігаючи наперед скажемо, що цей момент був єдиним по-справжньому небезпечним у наших суперників за весь перший тайм.
 
Далі ініціативою повністю заволоділа «Зірка». Два моменти для взяття воріт змарнував Щедрий. Спочатку на 14 хвилині його удар парирував воротар гостей, а за чотири хвилини після подачі Акименка з правого флангу, м’яч пройшов біля стійки. Чудовий шанс відкрити рахунок мав Григорій Баранець, але кулястий після його удару влучив у сітку з зовнішнього боку воріт.
 
Постійний тиск на суперника приніс свої результати. Футболісти «Зірки» відкрили рахунок 24 хвилині. Олександр Акименко, після асисту Бориса Баранця розстріляв Гуріна та нарешті відкрив лік своїм голам у новій команді. Перший гол у складі «Зірки» кращого бомбардира і футболіста першої ліги минулого сезону, з чим ми його вітаємо.
 
Суперечливий момент стався на 39 хвилині, коли у штрафному суперників в боротьбі впав Акименко, але арбітр Дмитро Кривушкін пенальті не призначив. Вже за дві хвилини другу жовту картку за грубу гру проти Бочкура отримав нападник гостей Ільяшов, залишивши свою команду в меншості. Підопічні Анатолія Бузніка дуже швидко матеріалізували чисельну перевагу у гол. На початку другого тайму Акименко, скориставшись  помилкою Павлова, розстріляв Гуріна та оформив дубль - 2:0.
 
Перевага у два м’ячі не зупинила господарів. Кіровоградські футболісти продовжували атакувати, намагаючись розвинути свій успіх. На 51-ій хвилині їм вдалося відзначитися втретє, але гол Щедрого був забитий з офсайду, тому арбітр його не зарахував.
 
Тривожний дзвіночок для господарів пролунав вже в наступній атаці «Гірника». Бочкур помилився і дозволив Сіталу виконати небезпечний удар, але надійно зіграв Козаченко. Господарі продовжували тиснути, близькими до успіху були Борис Баранець, Бацула, Сокуренко, аж тут несподівано «Гірник» скоротив рахунок. На 58-ій хвилині після розіграшу кутового відзначився після удару головою Буряк - 2:1.
 
Команда Анатолія Бузніка відповіла на 63 хвилині: Допілка наважився на ефектний удар здалеку, Гурін його парирував, але на добиванні бцв добивав Акименко, який, однак влучив у штангу. А далі знову трапилося щось незрозуміле. На 65-ій  хвилині футболісти з Кривого Рогу провели швидку контратаку, яку влучним ударом замкнув Сітало – 2:2.
 
Завершувати внічию гру на своєму полі, за чисельної переваги гравці «Зірки» наміру не мали, тому відчайдушно кинулися на штурм воріт суперника. Господарі притисли криворіжан до власної штрафної. Такої кількості створених зірковими гольових моментів могло б вистачити на декілька ігор, але свої шанси не реалізували Борис Баранець, Рожок, Фатєєв, Бацула, Рудницький, Осадчий.
 
А в атакувальному пориві «Зірка» ледь не пропустила у компенсований арбітром час і лише чудовий сейв Козаченка після удару Григорика врятував наші ворота від третього голу. Черговий матч, в якому кіровоградці домінували, а в решті-решт завершили матч внічию, причому граючи в більшості.
 
Наставнику «Зірки» Анатолію Бузніку було самому важко зрозуміти і пояснити журналістам на післяматчевій прес-конференції, як його команда, зіграла внічию, ведучи в рахунку 2:0 тим більше маючи на полі чисельну перевагу: «Мабуть ми десь прогнівили Бога. Вважаю, що настав час щось змінювати. Кажуть, за результат відповідає головний тренер, тому вважаю, що треба подякувати керівництву клуба за надані можливості, вибачитися за те, що не все вдалося що хотіли. Висновки зробляться дуже швидко».
 
Натомість Геннадій Приходько прогнозовано, залишився задоволеним своїми футболістами: «У перерві я зміг налаштувати своїх хлопців, команда проявила характер і, граючи в меншості, змогла забити двічі і взяти одне очко».
 
Наступну гру «Зірка» проведе на виїзді 27 жовтня проти тернопільської «Ниви».

ФК Звезда
 
 
«Зірка» (Кіровоград) - «Гірник» (Кривий Ріг) - 2:2
Голи: Акименко 24, Акименко 48 - Буряк 58, Сітало 66.
«Зірка»: Козаченко, Акименко, Рожок, Г. Баранець (Рудницький 59), Фатєєв, Б. Баранець, Сокуренко (Осадчий 88), Бацула, Щедрий (Чичиков 74), Бочкур, Допілка.
«Гірник»: Гурін, Солдат, Павлов, Григорик, Рябов (Дорош 66), Гвоздевич (Бука 80), Ходуля, Ільяшов, Боровський (Перін 90), Буряк, Нудний (Сітало 46).
Попередження: Ільяшов 29, Солдат 72.
Вилучення: Ільяшов 41 (друга жовта).
 
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Срна признался, почему Шахтер не назначит тренером Григорчука или Вернидуба
Футбол | 26 апреля 2024, 23:52 10
Срна признался, почему Шахтер не назначит тренером Григорчука или Вернидуба

Дарио считает, что в Украине сложно найти коуча под «шахтерский футбол»

Как Перес отреагировал на игру Кепы, который вышел вместо Лунина за Реал
Футбол | 27 апреля 2024, 02:52 0
Как Перес отреагировал на игру Кепы, который вышел вместо Лунина за Реал

26 апреля королевский клуб обыграл «Реал Сосьедад» 1:0

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.