Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 16 октября 2014, 15:23
1811
4

Домагой ВИДА: До конца чемпионата поднимемся на первое место

Защитник «Динамо» уверен, что команда от игры к игре будет только прибавлять

| Обновлено 16 октября 2014, 15:23
1811
4
Домагой ВИДА: До конца чемпионата поднимемся на первое место

Повернувшись зі збірної до розташування київського «Динамо», хорватський захисник київської команди Домагой Віда поділився враженнями від виступу за свою національну команду.

Також він згадав у інтерв’ю офіційному клубному сайту перемогу «біло-синіх» в минулому турі над «Шахтарем» і розповів про очікування від майбутнього виїзного поєдинку проти ужгородської «Говерли»:

- Ви провели два повних матчі за збірну Хорватії - проти Болгарії та Азербайджану, і обидва ваша команда виграла. Які залишилися враження? Чи задоволені ви цими поєдинками?
- Звичайно, я дуже задоволений, адже ми перемогли і заробили шість очок, а крім цього, ще й не пропустили жодного м'яча в цих двох іграх. І зараз перебуваємо на першому місці в турнірній таблиці. Тож, природно, я дуже радий. Тепер будемо готуватися до дуже відповідального і складного матчу проти Італії 15-го листопада.

- Загалом, можете оцінити старт збірної Хорватії у відбірковому циклі, як вдалий?
- Так, однозначно, адже ми в трьох проведених іграх набрали максимум очок - 9. Вважаю, у нас є хороші шанси вийти з групи, але попереду ще дуже багато матчів, боротьба ще не закінчена, і нам не можна розслаблятися - необхідно і далі рухатися в такому темпі.

- Чи був у вас є інтерес до виступу збірної України, чи всі думки - про своїх співвітчизників?
- Звичайно, я завжди пам'ятаю про українську команду, дивлюся ігри, стежу за результатами, адже там грає багато моїх друзів, я завжди за них дуже переживаю. Після перемоги України над Македонією, я їм подзвонив і привітав з вдалим результатом.

- Ви вже повернулися до розташування «Динамо», чого очікуєте від майбутнього поєдинку чемпіонату з ужгородською «Говерлою»?
- Зараз вже пора забути про збірну і повернутися до клубних справ. Ми дуже ретельно і відповідально готуємося до гри з «Говерлою», і, звичайно, я очікую тільки перемоги.

- За той час, що ви граєте в «Динамо», за нашу команду ви забили два м'ячі - і обидва донецькому «Шахтарю». Вас можна називати спеціалістом з цієї команди? Ви знаєте якісь секрети донеччан?
- Дійсно, так вийшло, що я поки забиваю тільки «Шахтарю», але це заслуга всієї команди. Головне, що «Динамо» перемогло, а не те, що забив саме я. Сьогодні це вдалося мені, а завтра - кому-небудь іншому.

- У минулому турі «Динамо» вперше за останні три роки обіграло «Шахтар» в чемпіонаті, завдяки вашому єдиному голу. Яке значення для вас має ця перемога?
- Її важливість складно переоцінити. Ви праві, ми дійсно, давно не могли у них виграти. І коли нам це, нарешті, вдалося, почуття були просто непередавані! Але цей матч - вже історія. Потрібно рухатися далі і продовжувати перемагати в кожній грі.

- «Динамо» провело вже два матчі в Лізі Європи, обидва виграло, тобто, початок вийшов непоганим?
- Саме так. Поки граємо добре. Ми всі віримо в те, що вийдемо з групи в наступний етап. Коли прийде час грати з «Ольборгом», тоді й будемо думати про цю зустріч.

- В останніх матчах ваша команда грає розмашисто - не тільки піклуючись про результат, але і не забуваючи про красивому футболі. Чи отримуєте задоволення від самої гри? Чи все ж головне - турнірні показники?
- Звичайно, я граю із задоволенням, і не тільки я, але і всі хлопці в команді. Нам приносить радість і задоволення, коли команда грає добре. Тренер відмінно підбирає нам тактику під гру. Але життя не стоїть на місці, у нас попереду нові поєдинки, в яких ми повинні показати ще кращий футбол.

- Що думаєте про нинішнє друге місце? Чи не дивує «Дніпро», який лідирує і з яким вам ще належить зіграти в першому колі?
- До кінця сезону ще є багато матчів. Так, ми зараз на другому місці, але я впевнений, що від гри до гри «Динамо» буде тільки додавати, і до кінця чемпіонату ми опинимося на першому місці.

- Уже всі звикли бачити вас справа в обороні. Самому комфортно на цій позиції? Поставити вас на фланг було рішенням Сергія Реброва чи вашим спільним?
- Перекваліфікувати мене в правого захисника було рішенням головного тренера. У мене з цього приводу немає ніяких заперечень - на яке місце наставник мене поставить - там і зіграю, без питань. За збірну останні два поєдинки грав на позиції центрального захисника. В цілому, я можу грати і на одному місці, і на іншому. Зазвичай тренер вирішує, де мене краще використовувати, і де я зможу принести більше користі команді. Незалежно від позиції, я завжди намагаюся викладатися на полі на всі 100%, виконувати завдання тренера і його вимоги.

- Чи помічаєте зміни в українському футболі і в який бік за час перебування тут?
- Можу сказати, що рівень футболу трохи піднявся, є багато команд, які грають в хороший футбол. На жаль, обстановка в країні заважає багатьом командам грати вдома, в рідних стінах, але нічого не поробиш. Ми всі сподіваємося, що все закінчиться, як можна швидше, і все буде добре.

Cвітлана ПОЛЯКОВА, ФК «Динамо» Київ

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
alessandro13
Домагой ВИДА: До конца чемпионата поднимемся на первое место
_______________________________________________________________________________
Даже и не домогайся, Домагой!
Александр Шевченко
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил