Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
| Обновлено 14 октября 2014, 17:32
1426
1

Артем ФЕДЕЦКИЙ: «Файеры на футболе – лишнее»

Игрок сборной Украины переживает по поводу возможных санкций для «Арены Львов»

| Обновлено 14 октября 2014, 17:32
1426
1
Артем ФЕДЕЦКИЙ: «Файеры на футболе – лишнее»

Артем належить до тих футболістів, без яких неможливо уявити національну команду України. Разом із цим, по завершенні будь-якого поєдинку Федецький, розуміючи про в’язкість творчого ланцюжка з пресою, завжди готовий поділитися своїми враженнями про те, що й як пережив на ігровому майданчику.

— Артеме, матч видався важким?
— Навіть надто важким був цей поєдинок. Якби забили другий м’яч — грали б у своє задоволення. Згодом прийшов би і третій… Але це — футбол, у якому ціна помилки дорого обходиться. Наприкінці гри примусили тренерський штаб понервувати. До того ж, самі нервували, через що помилялися і не все ладналося. Та ми зробили все, що змогли, аби досягти перемоги. Велика подяка вболівальникам за підтримку, без якої нам було б ще важче.

— Разом із цим, саме вболівальники можуть піднести команді неприємність…
— Я цього не розумію, чому серед фанатів є люди, які не цінують того, що Львів — єдине в Україні місто, де гравців національної команди готові носити на руках. Ми, футболісти, розуміємо, якими жорсткими можуть бути санкції до команди і «Арени Львів». До речі, саме у Львові уже опеклися з якимись забороненими банерами. Фанатські угрупування повинні підтримувати команду, але й контролювати свої дії. Співи і заклики, це — чудово. Коли лунали слова «Слава Україні!» мені особисто хотілося усе це повторювати. По шкірі «бігали мурахи», але була відповідальність за результат гри. Фаєри — це гарно, але на футболі це зайве видовище. До того ж, заборонене.

— Зарядженість на атаку з пер ших хвилин проявилася у діях футболістів…
— Це футбольна прерогатива. Ті часи, коли можна було ділити суперників на сильних і слабких, відходять у забуття. Ось Люксембург теж справляє чимало проблем. Зараз усі команди знають, що таке футбол, а гравці — де його результат. Опустивши руки, уже ніхто не грає. Так, українців побоюються, але ніхто перед нами не здається. Те, що ми показали у відборі до ЧС-2014, змушує наших суперників з нами рахуватися. Тому вони й борються і нас змушують.

— Тим не менше, шалик від прихильників «Карпат» ви забрали…
— Аякже. Для мене «Карпати» не порожнє місце. А шалик поповнить мій домашній музей пам’яток. Червоно-чорні, як і блакитно-жовті сувеніри займають у моїй колекції вагоме місце. Адже я люблю свою державу і заради її добра готовий на все.

— Як вам атмосфера на «Арені Львів»?
— Це просто бомба! Хоча волію зараз таких слів не вживати. Так, як вболівають за нас у Львові, не вболівають більше ніде. Незабутні для мене і автофанівські поїздки на матчі з часів, коли виступав за «Карпати». Це надзвичайно. Тільки час навчитися елементарній культурі. Для кожного з нас виступ у Львові — особливе переживання. Це не порожні слова.

— Артеме, попри розлуку з «Карпатами», зберігаєте чудові спогади про цю команду…
— Хороший був період моєї кар’єри. Із вболівальниками і командою в цілому зберіг теплі стосунки. Із багатьма, як бачите, продовжую спілкуватися. Єдине непорозуміння виникло на лінії керівництва клубу. Але зараз не варто цю тему ворушити. Дякую Львову!

Олександр ПАУК, Український футбол

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Как выглядит таблица АПЛ после перенесенных матчей 29-го тура АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 апреля 2024, 12:00 0
Как выглядит таблица АПЛ после перенесенных матчей 29-го тура АПЛ 2023/24?

«Арсенал разгромил «Челси», фиаско «Ливерпуля», уверенная победа «Манчестер Сити»

Слот заменит Клоппа. Фейеноорд и Ливерпуль подписали договор о компенсации
Футбол | 26 апреля 2024, 23:21 0
Слот заменит Клоппа. Фейеноорд и Ливерпуль подписали договор о компенсации

Об этом сообщил известный инсайдер Фабрицио Романо

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.