Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1551
0

Карпати - Сталь - 3:1

Батиста включається в бомбардирську гонку

Матч відбувся в рамках святкування Дня древнього міста Львова, а також в день іменин нового-старого головного тренера «Карпат» Юрія Дячука-Ставицького, для якого це була перша домашня гра після повернення на тренерський місток. У складах обох команд були кадрової втрати: у господарів пропускав гру дискваліфікований білорус Олексій Сучков, у алчевців через перебір жовтих карток на поле не вийшли вихованець львівського футболу Іван Шуга і серб Марко Грубеліч.

Натомість після травми повернувся до складку капітан «зелено-білих» Микола Іщенко, а в другому таймі глядачі оплесками зустріли появу після травми і Ігоря Худоб’яка. І, звичайно ж, відзначимо появу в рамці воріт Тлумака, який вперше у цьому році зіграв за «Карпати».

Щодо розстановки кадрів, то на вістрі атаки «Сталі» діяли Біто та Жоземар, в півзахисті - Алан, Гомер, Касьянов та Ессола і в обороні – Окуново, Гаврюшо, Половков та Гаврик. У «зелено-білих»
Поруч з Іщенком в центрі захисту діяв Петрівський і по краях – Федорів та Тимчишин, у центрі півзахисту – Годвін та Женюх, зліва – Пшеничних, справа – Кобін і в атаці – Батиста та Ковель.
Початок гри виявися насиченим  на події. Зіткнення Жоземара та Федоріва завершилось пенальті, яке без роздумів призначив досвідчений Годулян, викликавши при цьому обурення глядачів. І Жоземар вдруге у сезоні реалізував пенальті, провівши свій п’ятий гол за «Сталь».

Швидкий гол гостей не вибив з колії молодку карпатівську команду, яка також швидко зуміла вирівняти становище. Батиста чудово скористався навісною передачею Федоріва і, влучно пробивши головою, засмутив Бабака. Принагідно нагадаємо, що Бабак восени в складі ФК «Львів» попсував нерви Батисті, який не зумів реалізувати кубкове пенальті. «Карпати» продовжували небезпечніше атакувати і створили ще два гольових моменти біля воріт гостей. Спочатку м’яч після удару головою Пшеничних зрикошетив від ноги захисника   до рук воротаря, який стояв на лінії воріт. А згодом триходівка Батиста-Ковель-Женюх завершилась ударом сходу молодого карпатівця, проте м’яч прошмигнув над рамкою воріт. А черговий ривок до штрафного Батисти завершився зіткненням бразильця та Бабака. Лікарі «Сталі» надали допомогу потерпілому і  вирішили не ризикувати і воротаря гостей було замінено на Старцева, який напередодні пропустив три голи, виступаючи за дублерів.

Не менш насичними на події виявилась і друга половина поєдинку.  Господарі за підтримки своїх вболівальників з перших хвилин почали облогу воріт суперника. Після прострілу з правого краю Ковеля Батиста дивом з лінії воротарського майданчика не зумів підправити м’яч у сітку. Натомість згодом Роша свого шансу не втратив. Після передачі Годвіна бразилець увірвався до штрафного  і під гострим кутом пробив низом повз Старцева. Для бразильця це був 10-й гол у чемпіонаті, і Батиста вклинився у боротьбу за звання кращого бомбардира сезону. Цей гол психологічно надломив команду легіонерів «Сталі», у ворота якої згодом влетів і третій гол. Після розіграшу штрафного Ковель після пасу Батисти чудовим ударом з ходу метрів з 20-ти потужно пробив впритул зі стійкою воріт суперника, фактично знявши питання про переможця матча. Згодом Ковеля замінив Ігор Худоб’як, вихід якого глядачі зустріли оплесками. Худоб’як активно включився у гру і в одному з епізоді міг відзначитися, проте  Старцев вчасно залишив ворота  і ліквідував загрозу. Тож «Карпати» здобули 20-ту домашню вольову перемогу у вищій лізі і закріпилися у шістці кращих команд чемпіонату.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ зі Львова спеціально для sport.ua

 

«Карпаты» - «Сталь» - 3:1

«Карпаты»: Тлумак, Федорив, Тымчишин, Батиста (Лапко, 91), Петривский, Ищенко, Годвин, Пшеничных, Ковель (Худобяк, 78), Кобин, Женюх (Ткачук, 46).

«Сталь»: Бабак (В. Старцев, 39), Гаврюшов, Половков, Гавриш, Эссола, Касьянов (Окана-Стази, 76), Гомес, Алан, Жоземар, Бито, Окуново (Вог, 78).

 Батиста, 14. 64. Ковель, 70 – Жоземар (п).

 Батиста, 9 – Гавриш, 15. Алан, 79.

 

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА ЗДЕСЬ

 

Скоро ожидайте отчет о матче нашего корреспондента…

 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лунин удивил Реал условием, при котором он останется в команде
Футбол | 25 апреля 2024, 00:13 6
Лунин удивил Реал условием, при котором он останется в команде

Украинский вратарь хочет повышения зарплаты

Похоже, Касильяс недооценивает Лунина. Забыл, как над ним насмехался Кан?
Футбол | 24 апреля 2024, 12:20 19
Похоже, Касильяс недооценивает Лунина. Забыл, как над ним насмехался Кан?

Колумнисту Sport.ua Алексею Сливченко не понравилось одно из последних высказываний легенды «Реала»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.