Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
| Обновлено 12 октября 2014, 18:19
1305
0

Руслан РОТАНЬ: «Необходимо набрать очки»

Полузащитник сбороной Украины о грядущей игре отбора Евро-2016 с Македонией

| Обновлено 12 октября 2014, 18:19
1305
0
Руслан РОТАНЬ: «Необходимо набрать очки»

Руслан Ротань – один із найдосвідченіших гравців національної команди. Капітан «Дніпра» та віце-капітан збірної традиційно звертає увагу на ключові моменти майбутнього поєдинку із командою Македонії.

- Перша гра відбору проти збірної Словаччини  не принесла  Україні успіху.  Які причини невдачі?
- Про причини поразки нам розповіли тренери. На зборі відбувся розбір гри:  нам вказали на ті помилки, яких ми припустилися. В будь-якому разі,  трагедії з цієї поразки  робити не потрібно. Нічого страшного не відбулося, попереду ще багато матчів, в яких слід набирати очки. Для того, щоби  отримати путівку на чемпіонат Європи, необхідно вигравати. Ми будемо прагнути цього. Наше бажання і майстерність мають зробити свою справу.

- У збірній п’ять представників «Дніпра». Наскільки зіграність гравців у клубі допомагає у національній команді?
- Звісно,  гравці одного клубу краще розуміють один одного, тому що постійно працюють разом. Але в збірній - гарний мікроклімат, ми спілкуємось один з одним без жодних проблем, відтак про клубні інтереси на цей час забуваємо. Як і попередні рази, ми аналізуємо свої матчі, робимо висновки і прагнемо рухатися вперед. Вірю, все буде гаразд.

- У команді багато новачків. Вони можуть розраховувати на пораду старшого товариша?
- Безумовно,  молодих хлопців, які дебютують у збірній,  необхідно підтримувати. Ми це робимо постійно, адже у новачків фактично немає часу на «вливання» в колектив. Збори - короткотривалі, а результат слід показувати одразу. Тому відчуття партнерства й дружньої підтримки у нас добре розвинуте. До всіх ставимося  з однаковою повагою.

- Ви двічі грали проти збірної Македонії – у 2003 та 2004 роках,  пам’ятаєте ті матчі?
- Македонія - типова балканська команда. Всі збірні колишньої Югославії вирізняються технічною оснащеністю. Грати з ними непросто, проте все - в наших руках. Перед грою переглядаємо  матчі збірної Македонії, аналізуємо  її сильні та слабкі сторони, звертаємо увагу на стратегічні моменти. Залишається втілити напрацювання на полі.

- Матч відбудеться на «Арені Львів», де всі відзначають особливу атмосферу…
- Мені дуже подобається грати на цьому стадіоні. Підтримка публіки тут просто шалена!  Такого,  як у Львові,  немає в жодному іншому місті. Тут  з величезною повагою ставляться до збірної. Це надзвичайно надихає: хочеться віддячити нашим палким фанам яскравою грою і очікуваним результатом!

ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.